Zing Away With My Bestie (AKA This Fun Lemon Slush)

P7012243P7012247P7012286Sitruunaa. Sitä himoitsin tänäänkin aamulla kun en saanut joka aamu kotona valmistamaani taikajuomaa.

Kehomme pH:n sanotaan olevan monella aivan liian hapan. Sitruuna ja omenaviinietikka tekevät juuri niin kuin äkkiseltään niiden EI uskoisi tekevän, eli emäksisöivät. Sitruuna edesauttaa aineenvaihduntaa auttaen mahamme vatsahappoja pilkkomaan syömäämme ruokaa. Sitruunan hyötyjä on niin pitkä lista, että se ansaitsee vielä erikseen oman postauksensa.

Sitruunahimon olen perinyt äidiltäni. Hampaat ovat ainakin hammaslääkärini mukaan hyvässä kunnossa ja juon näitä happamia juomiani aina pillillä.

Tästä juomasta tykkään siksi, että siinä hyödynnetään KOKO sitruuna ja samalla maksimoimaan siitä saadut hyödyt. Koto-Suomessa ei taida olla kelit ihan priimaa, mutta heti kun asteet kohenevat edes hieman, niin suosittelen tätä pirtsakkaa blendiä vaikka puutarhahommien välissä tai lenkin jälkeen nautittavaksi.

Pese sitruuna huolella. Pilko se ja napsi isoimmat siemenet halutessasi pois. Laita 1 sitruuna blenderiin 5 dl:n vettä ja ison jääkourallisen  kanssa. Blendaa pitkään, ainakin minuutti. Koristele juoma mintulla (voi toki lisätä sitä jo blenderiinkin sekaan!).

Olen hieman kreisi ja tykkään tästä kirpsakasta tapauksesta ihan tuollaisenaan ilman makeutusta. Suuhunkin tulee selkeitä pikkupaloja kuorta ja jos et ole ihan niin hömelö kuin minä, niin kannattaa siivilöidä koko komeus.

Kukaan siellä yhtä kreisi sitruunafriikki kuin minä?

x,

Petra

PS. Kokiksille ja muille pirulaisille pyrin sanomaan täällä kuumuudessakin useimmiten ei. Kupliva vesi sitruunalohkolla on ihan yhtä hyvää ja NIIN PALJON terveellisempää!

Follow:
Petra Korpi

4 Comments

 1. Tiinatuulia
  July 8, 2016 / 07:32

  Lemonlover ilmoittautuu, naam!! 🙂 Nyt tuli kiire saada rikkoutuneen blenderin asiat kuntoon, tää ei taida ihan sauvasekoittimella mennä?

  • Petra Korpi
   Author
   July 8, 2016 / 18:11

   Jejj, arvasin että teitä hapannaamoja löytyy 😉 juu, nyt blenderi kuntoon – sauvasekoittimella kyllä menee jos se rikkoo jäät mutta mutta kestää varmaan pienen ikuisuuden :/

 2. July 8, 2016 / 11:06

  Sitruuna on parasta! Minulla on tapana nauttia sitruunajuomat heti aamusta, joko kylmänä tai keitettyyn veteen puristettuna teenä 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   July 8, 2016 / 18:11

   Sama juttu, aamu alkaa parhaiten kunnon sitruspommilla 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *