Who Wants To Join Me For A Ginger Latte?

Heartbeats_petrakorpi_ginger_coffee_3Siitä puhe mistä puute.

KAHVI!

Olen testimuotoisella 5 päivän detox-kuurilla, jossa kyllä syödään paljon, mutta SUPERPUHTAASTI. Kahvikin on pannassa ja vaikken sen suurkuluttaja olekaan (vannoin vielä lukiossa, etten koskaan alkaisi kahvinjuojaksi), tekee sitä nyt mieli kahta kauheammin.

Onneksi tämä puhdistuskuuri on ohi jo huomisen jälkeen ja pääsen taas nauttimaan aamuisista inkiväärilatteistani.

Jep, luit oikein: i-n-k-i-v-ä-ä-r-i-latteja on olemassa! Yksisarvisiakin siis ehkä!?

Heartbeats_petrakorpi_ginger_coffee_1Parisen vuotta takaperin tykkäsin vielä niistä Starbucksin ällömakeista kahvijuomista. Eikä ihme sillä sokeri- ja lisäainemäärällä. Herkkuna toki joskus jees edelleen, mutta “kahvina” sisältöineen kaikkineen no, ällöä. Päivittäiseen käyttöön siis ehdoton no-no!

Uusin villitykseni, inkiväärilatte, tulee parhaimman makuiseksi inkiväärisiirapista, mutta siirappi = sokeri, joten tartun mielummin inkiväärishotilla höystettyyn latteen. NIIIN HYVÄÄ!

Mutta.

Koska nopeus ja helppous on mun juttu (ja inhoan mehukoneemme siivoamista, ughh) olen shotin sijaan alkanut raastamaan noin teelusikallisen inkivääriä kahviini sellaisella mahdollisimman tiheällä raastimella. Pientä “inkivääripulppia” sinne sekaan toki tulee, mutta haitanneeko tuo. Juon kahvin mustana tai lorautan siihen vähän kauramaitoa. Testaa itse preferoimallasi maidolla, meitä kun on kahvijuojina niin moneen junaan.

Heartbeats_petrakorpi_ginger_coffee_2Latten sisältö on siis sekoitus vettä, kahvia, kauraa ja inkivääriä. Inkivääri on ykköstykki flunssan hoitoon, mutta sen muita hyötyjä on piiiiiitkä lista. Se poistaa ja ehkäisee tulehduksia, edistää ruuansulatusjärjestelmän toimintaa, ehkäisee pahoinvointia, edistää verenkiertoa, hoitaa kroonista väsymystä ja ja ja..

AIKA JEES sanon mä!

Ootteko vielä törmänneet kahvin ja inkiväärin komboon? Aika ihana liitto – trust me! Kylkeen vielä pala tummaa suklaata ja leveä hymy on taattu! 🙂

x,

Petra

PS. Marketat sen kun ilostuttavat yläterdellemme, enkä toivo pikaisiin aamukahvituokioihini enää mitään muuta kuin lämpöä! Aurinko tuntuu nyt huijaavan silmää, mutta onneksi liikun aina villasukissa!

Follow:
Petra Korpi

12 Comments

 1. k
  May 18, 2016 / 19:41

  En ole kahviini inkivääriä kokeillut, mutta musta kahvi kardemummalla on hyvää. Vähän niin kuin pullakahvit ilman sitä pullaa. 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   May 18, 2016 / 21:36

   Oi että, hyvä kun muistutit k! Kardemumma on kanelin vierellä yksi lempimausteistani. Mums! 😋

 2. Jasmin
  May 19, 2016 / 05:46

  Kerrothan lisää puhdistuskuuristasi. Tekisi itse kullekin hyvää heh..

  • Petra Korpi
   Author
   May 19, 2016 / 09:19

   Kerron takuuvarmasti! siihen valitettavasti menee vielä hiukan aikaa että saan paketin kuntoon 🙂

 3. May 19, 2016 / 07:41

  Olen kanssa vannonut etten koskaan ala juoda kahvia, tosin olen aika varma että tämä päätös pitää 😀 Inkivääritee <3

  • Petra Korpi
   Author
   May 19, 2016 / 09:18

   Inkivääritee > kahvi. Ehdottomasti, I get u! Mutta inkiväärikahvi hännystelee jo lähempänä teen ykköspallia 😆

 4. Tilda
  May 19, 2016 / 09:22

  Miten saat sun ripsistä niin pitkät? :O Onko luonnostaan vai hyvä ripsari/joku ravintolisä?

  • Petra Korpi
   Author
   May 19, 2016 / 10:04

   Meidän perheen naisille on jostain kumman syystä siunattu pitkät ripset 🙂 (hiuksia sitten taas vähemmän). Olen käyttänyt nyt keväällä yhtä ripsiseerumia, mutta se kirveli silmiä, niin lopetin ja menin vanhan kikkani pariin eli silloin tällöin iltaisin lisään vanupuikolla risiiniöljyä ripsien juureen. Risiiniöljyä löytyy ainakin apteekeista. Se on ravitsevaa ja toki myös hyvä ravinto, mahd. simppelit meikkiputsarit ja lisävitskut auttavat. Moni on ihmetellyt hiuksieni kasvua ja olen varma, että gelatiini on jeesannut niiden(kin) kansa. Niin ja taivutan aina ripsiäni, koska muuten silmäni näyttävät huomattavasti väsähtäneemmiltä. Ripsarillakin on jo iso vaikutus, nyt käytän tällaista halpaa ripsaria johon olen tykästynyt.

 5. Miss M
  May 19, 2016 / 11:58

  Erittäin mielenkiintoinen vastaus edelliseen kommenttiin ripsistäsi, täytyypä itsekin tutustua paremmin gelatiiniin ja risiiniöljyyn. Niin, ja inkiväärikahviin tietty, kuulostaa superhyvältä! Mehukoneettoman vinkki vitonen tuohon inkivääriin: valkosipulipuristin! Tykkään hulluna sitruuna-inkivääri”shoteista”, joihin puristan paloitelluista inkivääreistä mehut valkosipulipuristimen läpi. Oikein toimiva köyhän miehen (naisen) minimehukone:D

  • Petra Korpi
   Author
   May 19, 2016 / 12:34

   valkosipulipuristin, TIETTY!!!! köyhän miehen vinkit ovat aina parhaimpia, varsinkin välillä kun tuntuu että oma pää lyö vaan tyhjää x) Kiitos Miss M! <3

 6. Tiinatuulia
  May 20, 2016 / 11:36

  Mä olen enemmän teen ystävä, mutta täytyy melkein kokeilla keikan kääntämistä tämän myötä 😉 Inkivääri! <3

  • Petra Korpi
   Author
   May 20, 2016 / 23:19

   Koklaa ihmeessä! Ja hyvä suunta sun kelkalla jo kyllä on kun inkivääriteetä kerta tykkäät siemailla ☺️☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *