Want To Eat Muffins All Day Every Day? I Got U Covered!

Heartbeats_petrakorpi_egg_muffin_3Kuvittelen tuntevani teidät lukijani jo aika hyvin. Olette rentoja, uteliaita, päämäärätietoisia, huomaavaisia ja hauskoja. Treeni- ja ravintojutut kiinnostaa, samoin kuin terveellinen mutta nautinnollinen arki. Muoti, kauneus ja kodinlaitto innostaa joitakuita ja hyvinvointi noin ylipäänsä varmasti kaikkia. Luonto, reissaaminen, eläimet ja ystävät… Monella teistä on omat teinivuodet meneillään, osalla taas omia pienokaisia huolittavana. Olette luonnollisesti kaikki erilaisia yksilöitä, mutta jokaista yhdistää elämän- ja tiedonjano. Ehkä jaatte kanssani ajatuksen pienien ja kestävien tekojen merkityksestä, mikään ei tässä elämässä tapahdu silmänräpäyksessä. Balanssi > ääriliikkeet.

Osuiko sinne päinkään? Kertokaa ja kommentoikaa ihmeessä! ➸ Teiltä, fiksut lukijani, on joka kerta niin hauska kuulla ja OPPIA!

Erikoinen aloitus meikän reseptipostaukselle, mutta antaa olla. Tällaista se välillä on kun aivosolut sinkoilee sinne ja tänne.

Olen tainnut mainita, etten ole se meidän kodin Martha Stewart. Markulla on pettämätön makuaisti ja alastoman kokin kokkaustaidot muutenkin. Tiedän tiedän – onnekas minä!

Kun itse häärään köökissä, syntyy usein myös ihan hyviä juttuja, mutta niitä yhdistää useimmiten yksi asia:

YKSINKERTAISUUS

Simppeliys tarkoittaa kuitenkin väistämättä monelle eri asiaa. Jollekin se on yhtä kuin lähikaupan valmisruoka (niitäkin varmaankin nykyään ihan semi-ok vaihtoehtoja), kun taas itselleni se voi olla vaikkapa tämä soossi.

Tykkään siitä, että tiedän mitä syön  ja parissa minuutissa saa jo halutessaan ihmeitä aikaan!

Ne ihmeet on tällä kertaa MUFFINSSEJA! Helppoja (hoi kaikki äidit ja iskät), maukkaita ja terveellisiä muffinsseja.

Tiedätte, että tykkään kananmunista ja banskuplätyistä. Tämä ohje on käytännössä kopio niistä, eri muodossa valmistettuna vaan.

Heartbeats_petrakorpi_egg_muffin_424/7 MUFFINSSIT à la Petra (noin 7 kpl)

♥ 2 kypsää banaania
♥ 4 luomu kananmunaa
♥ valkkaamiasi marjoja (ja muita koristeita)
♥ kunnon hyppyselliset kanelia, vaniljaa tai muita mausteita

➸➸➸ Laita hyvissä ajoin uuni lämpenemään 190°C. Muussaa hyvin haarukalla banaanit isossa kulhossa, sekoita joukkoon kananmunat ja mausta. Voitele (käytin kookosöljyä, mutta esimerkiksi rypsiöljykin sopii) muffinssivuoat ja tiputtele pohjalle muutama marja. Huom, tästä määrästä tulee noin 7 normikokoista muffinssia. Kaada seos marjojen päälle ja laita uuniin noin 12 minuutiksi tai kunnes pinta saa hieman väriä.

Heartbeats_petrakorpi_egg_muffin_2Täydellistä, uuni tekee homasta niin helppoa! Sen sijaan että paistelet plättyjä käryävän hellan äärellä, voit vaikka rupatella vieraiden kanssa, käydä pikasuihkussa tai vaan odotella valmiiden muffinssien tuoksua mustikoita napsien.  <- meikä

Tuunaa ihan oman makusi mukaan, syö aamiaiseksi, välipalaksi tai nappaa yksi sellaisenaan mukaan evääksi. Myös lapset tykkäävät takuuvarmasti, kuka hölmö nyt ei tarttuisi johonkin muffinssin muotoiseen innolla?

Omiani koristin mustikoilla, kookoslastuilla (rouskrousk, pieni rapeus on aina hyvästä) ja vaahterasiirapilla. Ensi kerralla kokeilen lempihedelmääni persikkaa ja sen pariksi vaikka pekaanipähkinää ja hunajaa. Chiaakin saisi helposti mukaan sörsseliin!

Mmmmm, kuola valuu jo.

x,

P

 

Although we, yes me and you, have probably never met, I somehow think I already know you guys pretty well. You’re relaxed, curious, determined, thoughtful and fun. Food and fitness are your cup of tea as well as a healthy but enjoyable lifestyle. Some of you might be into fashion, beauty, décor and other home stuff too, but overall holistic health interests you all. Nature, travelling, friends, animals, the list goes on.. Some of you are in your teens and some of you might already have teens of your own. Naturally you’re all different kind of individuals, but what brings us together is the hunger for life and knowledge. Many of you might also share my outlook on the importance of small actions and steps, anything rarely happens in a blink of an eye in life. Balance > extreme.

Did I get anywhere near? Please let me know and comment below. I LOOOOOVE hearing from you guys and always LEARN something from you.

Quite an odd way to start a recipe post but who cares really.

I think I’ve mentioned that I’m not the Martha Stewart at our household. Nope, it’s Markku who has an impeccable taste and the cooking skills of the Naked Chef. (<- yes he loves Jamie!) I know I know, I’m such a lucky girl!

When I’m doing my magic in the kitchen, it’s usually always something simple.

SIMPLICITY is the key for me!

That being said, it (simplicity) can mean quite the opposite for different people. Some see a packaged tomato soup as simple, while I see simple when whipping up for instance this sauce.

I like knowing what I eat and with only a few minutes you can do wonders!

Those wonders this time being MUFFINS. Easy, quick (ahoy all you moms and dads), delish and healthy muffins.

You know I like my eggs and my banana pancakes. This is basically a copy of the same pancake recipe, just prepared in a different form so to say.

24/7 MUFFINS à la Petra (makes about 7)

♥ 2 ripe bananas
♥ 4 organic eggs
♥ berries of your choice
♥ a good dash of cinnamon, vanilla or other spices

➸➸➸ Preheat the oven to 190°C. Mash the bananas in a big bowl with a fork, blend in the eggs and add a good amount of your favorite spices. Grease the muffin tin (I used coconut oil) and drop some berries on the bottom of about 7 tins. Pour the mixture on top of the berries and put in the oven for about 12 minutes until they get some color on them.

Isn’t it perfect how the oven does all your work! Instead of you frying them on a pan, you can chit-chat with your guests, take a quick shower or just wait for the lovely muffin smell to arrive while throwing a few blueberries in your mouth.

You can pimp them up however you please, eat for breakfast, as a snack or just take one with you to work. Kids love these also, well who wouldn’t love anything that’s muffin shaped, HA?!

I garnished mine with blueberries, coconut chips (always love a little crunch!) and maple suryp. Next time I’ll try my favorite fruit peach and maybe some pecan nuts and honey. It would also be too easy to sprinkle in some chia seeds as well!

Mmmmm, I’m salivating already. Help!

x,

P

 

Follow:
Petra Korpi

12 Comments

 1. lotta
  April 20, 2016 / 12:13

  *röyhistelee rintaa* mikä jottei, mielelläänhän tässä sun lukijoita ollaan varsinkin tuollaisella suitsutuksella! 😉 haha… no mutta ihan vakavasti ottaen oikeasti uskon, että lukijat ovat bloggaajan näköisiä. että back at ya!
  Sun asenne ja tämän blogin henki on vaan niin ihana monella tapaa, että tätä energiaa haluaa todellakin imeä itseensä.
  Ja luoja mikä resepti. <3

  • Petra Korpi
   Author
   April 20, 2016 / 13:33

   ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 10 halia sulle Lotta ihanasta kommentista! Just tätä meinasin, te lukijat ootte 10+!

 2. sirpa
  April 20, 2016 / 18:24

  Kuulostaa ja näyttää niiin hyviltä! Ihan pakko kokeilla viikonloppuna.

  Yhtä hassua juttua aina ihmettelen blogeissa. Nimittäin sitä miksi bloggaajat käyttää aina ulkomaisia pensasmustikoita, kun kaupasta saa pakasteesta suomalaisiakin, jotka ovat vielä halvempiakin 😀 Pensasmustikat ainakin näyttävät kuvissa paremmilta hahah 😀

  Osui myös sun kuvaus kohdilleen. Blogeista hakee inspistä just noihin teemoihin liittyen ja täältä sitä löytää kyllä aina 🙂 Sun blogisi on niin piristävä ja erottuva!

  • Petra Korpi
   Author
   April 21, 2016 / 08:32

   Hah Sirpa, syystäkin ihmettelet, hyvä kysymys ja vastaus varmasti usein liittyy just tuohon näyttävään ulkomuotoon 😉 En malta odottaa kesää ja että pääsen itse poimimaan kotimaisia pensasmustikoita (ja normeja myös). Nam! Kiitos vielä kauniista sanoistasi ja aurinkoa sulle tähän torstaihin!

 3. Salla
  April 20, 2016 / 20:54

  Kiitos Petra! Voi vitsit mikä resepti. Testaan heti pe kun lapsiakin tulossa hoitoon. Kirjoitat tosi hyvin ja hauskasti, olen aiemminkin tämän maininnut ja sisältösi on huippuluokkaa. Iso respect ja kiitos sinulle blogistasi. Piristää niin päiviäni😊

  • Petra Korpi
   Author
   April 21, 2016 / 08:33

   Salla, piristit puolestasi taas minua! KIITOS <3 Kerrohan sitten kuinka muffinssit lapsosille maistuivat 🙂

 4. Lotta
  April 21, 2016 / 17:02

  Kiitos rennosta reseptistä ja blogista! Oot niin ihanan aurinkoinen 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   April 22, 2016 / 09:31

   Rentoa sen olla pitää, eikö 🙂 kiitti aurinkoisista sanoitasi Lotta!!

 5. LeAnn
  April 21, 2016 / 20:18

  Tosi helppo ja banskulettujen ystävänä herkullinen resepti. 🙂 Kiitos siitä! Menee kokeiluun heti viikonloppuna.
  Mä myös ykkönen kovasti blogistasi. Sinulla aivan ihana tyyli kirjoittaa! ♡ Kiitos!

  • Petra Korpi
   Author
   April 22, 2016 / 09:29

   Voi LeAnn, oot niitä mun blogia alkuajoista (vaikkei siitä niin kauaa vielä olekaan mutta eniveis) asti seuranneita ja sun kommentti merkkaa erityisen paljon. Kiitos sulle ❤️

 6. Paquela
  April 22, 2016 / 14:12

  Tykkään niin näistä sun postauksista! Kirjotat aina sellaisista asioista jotka itsellä pyörineet mielessä,ja tadaa täältä löytyy! Esim moni resepti pelastanut päivän 🙂 Haha, ja meillä taitaa olla samantyyppiset miehetkin. Hyvä meille herkkusuille 😀
  Kivaa viikonloppua Petra! ❤️

  • Petra Korpi
   Author
   April 22, 2016 / 23:32

   Onpa kiva kuulla! voisit siis ehkä paikata mua täällä blogin puolella lomaillessani kun mennään niin yks yhteen 😉 ihana kuulla että suakin on onnistanut miehen ja köökin kanssa ☺️👍🏻 super viikonloppua sinnekin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *