That’s A Seaweed Wrap

Miksiköhän kaikki rullattava ruoka on niin hauskaa ja maukasta?

Tortillat! Vietnamrullat! Letut ja plätyt ja muut wrapit!

MmmMMMmMmmm!

Kai se on se käsillä tekeminen ja syöminen. Olo on aina kuin pikkuskidillä.

Eiks vaan?

Kerroin kesällä merilevän hyödyistä, enkä ole lakannut sen rouskuttamista talvenkaan aikana. Terveyskaupoista löytyy käteviä pikkupakkauksia, joita löytyy usein laukkujeni pohjalta. Ainut miinus on, että avatun paketin levälastut lössähtävät melko nopiaa eli kannattaa syödä ne ahmia parin päivän aikana.

Tiedättekö sen fiiliksen kun olet kotona, on kiire ja N-Ä-L-K-Ä! Tuntuu ettei jääkaapissa ole yhtikäs mitään, vaikka todellisuudessa sieltä löytyy kyllä syötävää. Sellainen kun iskee, niin useimmiten teen puuron, munakkaan tai kokoan jonkun hätäkulhon. Viime aikoina olen tajunnut kurkkia paremmin kuivakaapin sisälle ja löytänyt isot merileväarkit.

Hallelujah!

Vähän kuin löytäisi pussillisen sipsejä.

Kaikki eivät tätä ehkä allekirjoita (Jenna täällä reissussa mukanani ei ollut yhtä innoissaan merileväsipseistä poolilla), mutta kokeilkaa. Makunystyröitä kuuluukin vähän kouluttaa!

Leväarkeista tulee helposti mieleen vaan “työläs” sushimakien rullailu, mutta niitähän kannattaa hyödyntää mitä erilaisimmissa tilanteissa kuten tässä.

MERILEVÄRULLA JÄÄKAAPIN JÄMISTÄ

Ohjetta et tarvitse. Pinoa rullan päälle kaikkea vihreää ja muuta väriä, jota löydät. Tässä salaattia, avokadoa, kurkkua ja kimchiä. Rullaa minkälaiseksi rullaksi/köntiksi kuin lystäät.

Vaikkei tuo Bionan valmis-kimchi ei ole muuten lainkaan kimchille maistuvaa, on sen sisällysluettelo niin mainio, että sitä syö mielellään.

Lisää sekaan mitä lystäät ja mitä jääkaapistasi sillä hetkellä löytyy; porkkana, tonnikala, sipuli, punakaali, idut, seesaminsiemenet, wasabi, riisi, riisinuudelit jne menevät näihin tosi hyvin.

Siis rousk rousk rullia rouskuttamaan!

Bangkok-terkuin,

Petra

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *