Super Bowl Snack: Pop the Corn In Coconut Oil

Juttelin täältä Thaikuista Kiiran kanssa Nycin kuulumisia ja siellä on kuulemma valloillaan melkoinen super bowl -huuma.

Tuo Jenkkien kansallisylpeyttä nauttiva tapahtuma on kieltämättä aika iso juttu koko maassa. Ja toki muuallakin maapallolla.

Jos olisin kotona, pätisin Markulle mukamas ihan pro-seuraajana kuinka Atlanta Falcons on dominoinut NFL:n hyökkäystilastoja koko kauden kun taas New England Falcons on ollut koko sarjan paras puolustustilastojen valossa. Menisiköhän läpi?

Ehkä jos leikkisin vielä astetta parempaa vaimoketta ja taikoisen pientä asiaan kuuluvaa snäkkiä.

Eli.

POPCORNIA tietty.

– DIY HEARTBEATS POPCORN –

♡ 1 dl luomu-maissinjyviä (itse käytin Urtekramin jyviä)
♡ 2-3 rkl luomu-kookosöljyä
♡ suolaa ja makusi mukaan muita mausteita *

Laita isoon (vähintään 3 litran kattilaan) kookosöljy ja kuumenna kunnes öljy on nestemäistä. Lisää maissinjyvät ja laita kattilankansi heti kiinni. Ravistele kattilaa melkein koko ajan. Jos lietesi oli kuuma, valmistuvat popparit ihan hetkessä. Popcornit ovat valmiit kun poksunta vähenee tai loppuu, älä anna niiden palaa pohjaan.

Fiilis on tässä vaiheessa kuin taikatempun nähneellä pikkulapsella.

Takaan että kookosöljy vie herkun ihan eri levelille.

Kun popcornit ovat valmiita, suolaa ne lämpöisinä. Himalajan suola on yksi laadukas ja tähän sopiva suola.

* Voit maustaa popparisi suolan lisäksi vaikka jos millä. Oma lempparini on suola-kaneli. Kaikki yrtit ovat tosi maukkaita, kokeile vaikka timjamia. Matcha-jauhe on hauska lisä ja vaikka onkin makeahko niin lisää vaan ensin suola niin matchan makukin pääsee paremmin esille. Oluthiivahiutaleet sopivat juuston korvikkeeksi ja ovat täynnä hivenaineita. Sulatettu tumma suklaa nostaa popparit luksuslevelille ja on mainio snäkki vaikka vieraille. Myös chili ja loraus limen mehua ovat oiva pari, jossa chilijauheen sijaan voit käyttää halutessasi myös srirachaa. Överimakeat popparit eivät ole lemppareitani, mutta en kyllä sano ei vaahterasiirappilorauksella maustetuille herkkupoppareille.

Kun teet kerran itse pannulla popcornit, ei mikroversioita tee enää lainkaan mieli.

Hauskaa super bowl iltaa/yötä ja vaikket vaarantaisikaan yöuniasi jenkkifutaajien vuoksi, niin popparit sopivat vaikka minkälaisiin tilanteisiin kotisohvalla vietetyistä leffailloista aina lastenjuhlien herkkuihin.

Kuoharinin kaveriksi menevät paremmin kuin hyvin.

Ja tietty täällä lämpöisessä biitsinaksuiksi. Suola tekee nimittäin oikeasti tässä hikivirrassa ihan hyvää!

x,

Petra

Follow:
Petra Korpi

1 Comment

  1. Tiinatuulia
    February 5, 2017 / 17:05

    Samat on ajatukset, eilen juuri syötiin scifi-leffan kylkiäisenä home-made poppareita puhdistamon lime-kookosöljyssä poksuteltuna, niin lemppareita! Täytyy kyllä kokeilla ehdottomasti myös tuota matcha-versiota seuraavan kerran kun herkututtaa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *