Q: What Helps Me Through This Long Dark Winter? A: My Fake Caesar Salad

Heartbeats_petrakorpi_kale_caesarPimeys on talvella pahin viholliseni, mutta sitä vastaan taistelen päivittäin rutiineilla kuten kirkasvalolampulla, hotjoogalla, d-vitskulla ja värikkäillä ruuilla. Myös lomasuunnitelmat jeesaavat hurjasti jaksamaan niiden harmaimpien päivien yli. Penniä pitää siis venyttää ruokakaupassakin, jos haluaa talvella lennähtää palmujen alle aurinkoenergiaa imemään.

Yksi erityinen ja melko edullinen kaveri on tullut nyt viimeisen kuukauden aikana jeesaamaan arkeani. Huomaan ihan himoitsevani tätä tyyppiä. Tämä ei ole nyt sitä kuuluisaa puolifeikattua blogimirkkuhehkutusta, vaan ihan oikeasti h-i-m-o-i-t-s-e-n tätä.

BYEBYE namipussit, saitte kovan JA TÖRKYTERVEELLISEN vastuksen.

Say hello to lehtikaali, my new bff.

Heartbeats_petrakorpi_kale7Lehtikaali, tiedättekö se tummanvihreä röpyliäinen kaali, jota myydään useimmin pussiin pakattuna, on monille tuttu juttu ainakin muodikkaista lehtikaalisipseistä. Itsekin tykkään paahtaa sipsejä tujulla chilitwistillä, mutta uusin kaalihurahdukseni on ihan erityyppinen.

Mun lehtikaalisalaattiresepti on heartbeats-tyyliin jälleen helppo, nopsa ja terveellinen. Siis kaikkea muuta kuin yllättävää, tiedän. Caesar-salaatit ovat toki herkullisia, mutta eivät sieltä kevyimmästä, freeseimmästä tai värikkäimmästä päästä.

Nappasin kaalilehdet eräs päivä näppeihini ja lähdin testailemaan ja luomaan omaa seessaria. You gotta fake it til you make it, eiks vaan?

Heartbeats_petrakorpi_kale1Heartbeats_petrakorpi_kale3Tuloksena on ihana, hieman kirpsakka mutta pehmeä  kaalisalde, josta saa sen kuuluisan kana-caesarin paistamalla kanafileen sivuun, mutta toimii jo pelkästään näin avokadon kera mainiosti. Syön tätä melkeinpä päivittäin ihan sellaisenaan, ja toimii tietty lisukkeena vähän mille tahansa tosi kivasti.

Talvella on entistä tärkeämpi kerätä kauppakoriin mahdollisimman paljon värejä ja vitskuja. Pöllin kesäisemmästä kaalisaldepostauksestani keräämäni kaalin hyödyt tähän kertaukseksi, samat jujut kun pätevät tietty tässäkin:

” Kun kaalin nauttii kypsentämättömänä, mahdollisimman ohuina suikaleina varmistuu ravintoaineiden vapautuminen elimistöön. Pyri syömään kaalia mahdollisimman usein kypsentämättä tai kevyesti höyrytettynä, sillä pitkä kypsentäminen verottaa antioksidanttien ja vitamiinien määrää. Rouskuva kaali kannattaa myös pureskella niillä pupun hampaillasi mahdollisimman hyvin, jotta syljen sisältämät entsyymit pääsevät tehostamaan ravintoaineiden imeytymistä. Tämä ehkäisee ja jeesaa myös niiden kuuluisien kaali-ilmavaivojen kanssa x)

Kaalit sisältävät C-vitamiinia, beetakaroteenia, B-ryhmän vitamiineja kuten folaattia sekä E- ja K-vitamiineja. Lisäksi kaalissa on eri kivennäisaineita, kuten kalsiumia, kaliumia, mangaania, rautaa ja seleeniä. Kaali on myös tosi kuitupitoista eli alkakaahan jo puputtaa! “

HEARTBEATS AVOKADO-LEHTIKAALISALDE
(2 isohkoa annosta)

♥ iso pussillinen eli noin 10dl pestyä ja pilkottua lehtikaalia (poista paksuimmat osat vartta)
♥ 1 iso avokado pilkottuna
♥ 2rkl dijon-sinappia
♥ 1rkl tamari-soijakastiketta
♥ 2rkl extra-neitsytoliiviöljy
♥ kunnon ripaus suolaa

➸ ➸ Kasaa kaikki ainekset isoon kulhoon ja hiero kunnolla sormin kaikki kunnolla sekaisin. Jatka vielä hetki kaalin hieromista, tällöin siitä tulee pehmeämpää ja makoisampaa. Kädet saa olla ihan kunnolla sotkussa!
Jätin kuviin puolet avokadosta salaatin päälle viipaleiksi, mutta sen voit hieroa jo salaatin sekaankin. Hierominen (käsin!) tekee oikeasti kaalille taikoja ja mitä pehmeämpää kaalia kaupasta löytyy sen parempi. 

Ei kai mulla muuta tällä erää!

Nyt kaikki lehtikaaliostoksille! Talvi on pian täällä!

x,

Petra

Follow:
Petra Korpi

6 Comments

 1. Anni
  October 22, 2016 / 14:37

  Todella hyvää! Lisää näitä sun raikkaita, terveellisiä ja ennen kaikkea herkullisia ohjeita kiitos! 😍

  • Petra Korpi
   Author
   October 22, 2016 / 17:44

   Ihana Anni kun kommentoit, kiitos! Ja kiva kuulla että maistui! Kaikille kun tuo kaali ei niin vaan uppoa niin pakko yrittää keksiä keinoja 😉

 2. Anni
  October 22, 2016 / 17:53

  Hei pitikö sun kertoa joskus sun suklaapuuron ohje? Vai muistelenko nyt ihan väärin 😄

  • Petra Korpi
   Author
   October 22, 2016 / 17:55

   Iiik, ne kuvat ja ohje on unohtuneet mulla läppärin työpöydälle! Hyvä kun muistutit! Tulossa on 😊

 3. October 23, 2016 / 15:54

  Kokkaus ei ole niinkään mun juttu ja harvoin jaksan resepteistä kiinnostua, mutta tämä on vihdoin tosi mun tyylinen ja vaikuttaa tarpeeksi helpolta 😀

  Löysin tänne sun ihanien instastories:ien kautta ja hyvä meininki tuntuu olevan! x

  • Petra Korpi
   Author
   October 23, 2016 / 23:14

   Kiva kuulla että insta johdatti sut mun luo Hanna 😊😉 mä oon ihan samanlainen, useimmin tartun toimeen vaan jonkun simppelin reseptin myötä ja sellaisia koitankin teille parhaani mukaan kehitellä 😋

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *