Let Me Tell You What Rocks: Kiwi Pops

Yesterday I promised to share my fun take on kiwis. This is not maybe my usual kind of recipe since I tend to make everything that’s super easy and preferably also quick. Life’s usually constant gogogo so this is more of a Sunday morning type of thing for me.

Don’t get me wrong, I don’t want to scare you away because this is nevertheless a SUPER SIMPLE ”recipe”. All you need is those lovely fuzzy kiwis, some great dark or raw chocolate, coconut oil and some kind of sticks for the popsicles. 3 ingredients + the sticks. Sounds like my kind of stuff.

image

< this is all you need  for your Kiwi pops >

Here’s how to: Depending on how many pops you’d like to enjoy, peel and slice the kiwis to about 1cm thick rounds. I made 12 pops from 4 kiwis. Stick in the sticks, place on a tray covered with parchment paper and put in the freezer. I freezed mine this time only for 30min but they would like at least on hour or even 2. In the meantime melt the coconut oil (I used 1 big tbsp for the 4 kiwis) and good quality chocolate (50grams) over a double boiler. Dip each frozen pop into the chocolate and enjoy right away or place on a tray to refreeze.

 

image
image
image
image

Covering anything in chocolate is right up my alley, when I know it’ll not only be delicious but healthy too. What are your secret  healthy&delish recipes, please share! I need to distract me from finding my way to a candy shop.

♥,

P

 

Tässä se eilen lupaamani hauska herkkuohje. Tämä ei ole ehkä ihan ominta itseäni, sillä yleensä reseptit joita diggailen ovat tosi helppoja ja mielellään myös nopsia tehdä. Elämä on yleensä aika hektistä, joten tämä on itselleni esimerkiksi sunnuntaiaamuun sopiva juttu.

Älkää pelästykö tai käsittäkö väärin; ohje on SUPER simppeli. Et tarvitse muuta kuin kiwejä, hyvälaatuista tummaa tai raakaa suklaata, kookosöljyä ja jonkunlaisia tikkuja. 3 ainesta + tikut, ei paha!

Riippuen siitä kunka monta ´tikkaria´haluat valmistaa, kuori kiwit ja slaissaa ne noin 1cm paksuisiksi kiekoiksi. Tein 12 tikkua neljästä kiwistä. Tyrkkää tikku paikoilleen ja pakasta tarjottimella tai voipaperilla noin 1-2h. Itselläni olivat tällä kertaa vain 30min, mutta olisivat tykänneet pidemmästä ajasta. Tällä välin sulata kookosöljy (tähän määrään käytin 1 iso rkl) ja suklaa
(50grammaa) vesihauteessa. Dippaa jäätyneet herkut jäähtyneeseen suklaaseen ja nauti joko heti ja laita vielä pakkaseen odottelemaan herkkusuuhetkeä.

Kun voi päällystää mitä tahansa suklaalla ja tietää sen olevan herkullisen lisäksi myös terveellistä, on hymy herkässä. Mitkä ovat teidän salaisia terveysherkkuohjeita? Tarvitsen apuja, jotten löydä tietäni karkkikauppaan 😉

 

♥,

P

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *