Kevään Heartbeats Hitti: Lakutaatelit

Jos en ole jo aiemmin maininnut, niin sain aikoinaan ystävältäni lahjaksi jäsenyyden Suomen salmiakkikerhoon ja Tukholmassa on tullut vierailtua isoilla salmiakkimessuilla.

HA! Aika pro meininki sanoisin.

Olen ehdottomasti laku- ja salmiakkimimmejä. Pari kuukautta sitten löysin kaupasta aarteen! Pussin täynnä lakujauheella päällystettyjä taateleita.

Olen tuosta päivästä lähtien koukuttanut myös läheisiäni näihin energiapommeihin. Laukkuni pohjalla on aina näitä makeannälän häätäjiä minigrip-pussissa ja tähän mennessä kaikki ovat tykästyneet.

Ovat vastustamattoman HYVIÄ!

Jotenkin se taatelin pehmeys ja toffeinen makeus sopii erinomaisesti tujakan lakritsijuuresta tehdyn jauheen kanssa. Alkumaku on melkeinpä jopa suolainen.

Mutta koska 200g pussillinen maksaa melkein 4 euroa ja kyseiset taatelit ovat välillä vähän turhan kuivahtaneitakin, piti ohjat ottaa omiin käsiin:

Pirkan luomulaatuiset (!) taatelit olivat 2,49 euroa/200g. Ja purkillisesta lakritsijauheesta riittää piiiitkäksi aikaa. DIY-herkkuja parhaimmillaan, eikä tarvitse olla mikään Martha Stewart osatakseen väsätä näitä.

Pyörittelin siis ostamiani basic taateleita lemppari lakujauheessani eli tuossa Renée Voltairen luomulaatuisessa jauheessa. TUO JAUHE ON PARASTA! Testattu on. Niin siis nopsa lakukylpy pehmeille taateleille ja se on siinä. Herkkuja kannattaa säilöä ilmatiiviissä purkissa.

1-2 taatelia tekee tehdä jo tehtävänsä – ovat tosi energiapitoisia ja siksi mainioita nopeiksi välipaloiksi!

Taateleista saat runsaasti vitamiineja (C, B ja A), kivennäisaineita kuten kaliumia ja natriumia sekä varsinkin polyfenolia. Kuitupitoisuutensa ansiosta tykkään syödä taateleita myös reissuissa, jotta vatsa toimii kuin rasvattu. U know 🙂

Taatelipalmu on yksi maailman vanhimmista viljellyistä hedelmäpuista ja taatelipalmua usein kutsutaankin nimellä “Elämän puu”. Unelmani olisi joskus päästä poimimaan taateleita itse. Täytynee matkustaa esimerkiksi Marokkoon tai Saudi-Arabiaan.

Ainut iso harmitus taateleiden kohdalla on, että niiden sanotaan kuluttavan vielä avokadonkin viljelyä runsaammin vettä – jopa 3000 litraa kiloa kohden. Täytyy ehdottomasti tutustua tähän aiheeseen paremmin ja löytää sopivan tasapainoinen suhde tämän herkun kanssa.

Nyt keitän mukillisen piparminttuteetä ja hyppään Mike Tysonin housuihin. Tai siis kenkiin. Miten se nyt menikään.

Huomiseen,

Petra

 

 

Follow:
Petra Korpi

6 Comments

 1. Noora
  May 1, 2017 / 19:52

  Jäin kerrasta näihin koukkuun. Niin hyviä! Myös kaakaojauhepäällysteiset maistuivat, ne taisi olla tänä vappuna lasten suosikki. 🎉🎈

  • Petra Korpi
   Author
   May 3, 2017 / 21:12

   no eiks vaan Noora <3 kaakaopäällysteiset on superjees ja nyt on tullut kookoshiutalepäällysteisiäkin joita täytyy maistaa tai tehdä itse 🙂 Parasta on juuri tuo että lapsetkin syttyvät näistä!

 2. Tiinatuulia
  May 24, 2017 / 07:28

  Huh huh, kiitos tästä oivalluksesta – jää kyllä vakkarien listalle, NIIIIIN ihania 😍

  • Petra Korpi
   Author
   May 24, 2017 / 07:37

   Ihana kuulla että tykkäsit! Oon kans aivan KOUKUSSA! Sama homma pätee muuten tällä hetkellä lehtikaalisipseihin 👌🏻

   • Tiinatuulia
    May 25, 2017 / 12:46

    Juu, ihan samat addiktiot on kyllä, ihanaa kun kotimaista lehtikaaliakin saa taas jo sipseihin 👌😋

  • Petra Korpi
   Author
   May 24, 2017 / 07:38

   Ihana että tykkäät! Täällä kans aivan KOUKUSSA! 👌🏻

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *