I’m Always Up For A Crunchy Salad (Especially On The 1st Of May)

Petrakorpi_heartbeats_crunchy_rainbow_salad_5Kyllästytte varmaan pian kun jauhan ruuan tekstuurista ja suutuntumasta loputtomiin. Minkäs teet kun on isot pupun hampaat, jotka tarvitsee sitä rouskutettavaa.

Tämä kaalisalaatti on kuin suoraan unelmieni käsikirjasta: rouskuva kuin mikä, värikäs, simppeli ja MEGAterveellinen.

Halvempaa ja ravitsevampaa salaattia saa hakea 🙂

Helppokin se on jos vaan jaksat hieman huitoa veitsen kanssa pilkkomistalkoissa. (olisittepa vaan nähneet mihin kuntoon keittiömme sain, upsssss)

Petrakorpi_heartbeats_crunchy_rainbow_saladPetrakorpi_heartbeats_crunchy_rainbow_salad_3Nimesin tämän sateenkaalisalaatiksi, LOL!

IHANIA värejä, jotka suorastaan huutavat antioksidantteja. Katsokaa nyt kuinka upea tuo punakaalikin on!

Kun kaalin nauttii kypsentämättömänä, mahdollisimman ohuina suikaleina varmistuu ravintoaineiden vapautuminen elimistöön. Pyri syömään kaalia mahdollisimman usein kypsentämättä tai kevyesti höyrytettynä, sillä pitkä kypsentäminen verottaa antioksidanttien ja vitamiinien määrää. Rouskuva kaali kannattaa myös pureskella niillä pupun hampaillasi mahdollisimman hyvin,  jotta syljen sisältämät entsyymit pääsevät tehostamaan ravintoaineiden imeytymistä. Tämä ehkäisee ja jeesaa myös niiden kuuluisien kaali-ilmavaivojen kanssa x)

Kaalit sisältävät C-vitamiinia, beetakaroteenia, B-ryhmän vitamiineja kuten folaattia sekä E- ja K-vitamiineja. Lisäksi kaalissa on eri kivennäisaineita, kuten kalsiumia, kaliumia, mangaania, rautaa ja seleeniä. Kaali on myös tosi kuitupitoista eli alkakaahan jo puputtaa!

Olen äärimmäisen pahoillani, mutta tämä salaattiresepti sisältää nyt ainoastaan ainekset, määrät joudutte sumplimaan itse. En ole mittojen tai varsinkaan keittiövaa’an ystävä ja huomaan usein postausta kirjoittaessani olevani lirissä reseptiikan kanssa. Tässä määrillä ei onneksi oikeasti ole väliä, joten ei muuta kuin pilkkomaan. Porkkanat raastoin kätevällä julienne-leikkurilla, jota käytän ihan viikottain. Suosittelen törsäämään 5e tuohon pikku kapistukseen.

ROUSKUVA SATEENKAALI SALAATTI

porkkanoita (paras maku on poikkeuksetta aina multaporkkanoissa!)
punakaalia
valkokaalia (nyt alkaa olemaan varhaiskaali sesongissa, NAM kuinka makea kaveri!)
retiisejä
♥ ruohosipulia

+

Kastike

öljyä
sitruunanmehua (reippaasti)
suolaa 
mustapippuria

➸➸➸ Pilko, pilko ja pilko. Pyöräytä kastikkeen ainekset kunnolla ensin keskenään sekaisin ja sitten sekaan vaan sateenkaaren väreihin.

Petrakorpi_heartbeats_crunchy_rainbow_salad_2Petrakorpi_heartbeats_crunchy_rainbow_salad_4Tarjoile salaatti sellaisenaan vappupöydässä (loistava lisuke nakeille) tai tee kuten meikä eli rouskuttele menemään ihan milloin tahansa mielesi tekee!

Nyt kevään ja kesän tullen tulen syömään kaalia ihan liukuhihnalta, mikäli en vaan ole sitä ennen onnistunut leikkamaan kovin montaa sormenpäätä irti. Olkaa varovaisia veitsien kanssa, joohan?!

Odotan jo vappua ja sitä, että saan tätä kaalisalaattia (kuplivan kera kiitos). Munkkejakin paistellaan itse, eikä rasvan kärykään haittaa kun vapun viettää rennosti ystävien kanssa grillaillen 🙂

x,

P

PS. Seuraava kaalipostauskin on jo tiedossa ja voin paljastaa, että kyseessä on hieman tulisempi tyyppi. Arvaatteko jo?

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *