Heartbeats Kind Of Dessert/Snack: Apple Nachos

Jälkkärihimo = totista totta!

Vaikka olisit syönyt masun täyteen hyvää sapuskaa, huutaa se usein jonkin makean perään.

Tällaisissa tilanteissa on paras aseeni (tumman suklaan ohella) tämä:

HÄMÄYS / HUIJAUS

Pidä siis huoli että kotoasi/jääkaapistasi löytyy aina jotain fressiä. Marjat ovat ikuinen lempparini, klementiinit ovat tällä hetkellä halpoja ja sesongissa (hyviä myös hummukseen dipattuna!) ja täältä voit kurkata muutaman muun hyvän välipalan, joskaan niistä ihan kaikki ei sovi juuri tähän jälkkärihimon taltuttamiseen. Hedelmistä tuore ananas on myöskin lempparini pikku tuliliekillä (ohje täällä), mutta viime aikoina olen rouskuttanut tosi paljon omppuja.

Tiedätte jo; omena päivässä pitää…..

Joka tapauksessa, itsekin aina yllätyn kuinka nopsaa se “karkkihimo” väistyy kun viitsii hieman katsoa mitä suuhun laittaa ja nauttii vaikka sen pikkukipollisen marjoja tai dippaa banskua maapähkinävoihin.

Mutta nyt varsinaiseen asiaan eli omppunachoihin.

Tämä lautasellinen syntyi yksi päivä ihan vahingossa, ja oli niin hauska tapa syödä puokkiin Markun kanssa käytännössä 2 omenaa ja 8 taatelia ja hyppysellinen kaakaonibsejä (siis 100% kaakaota), että ajattelin jakaa sen teidän kanssa.

This is how you do it!
➸ ➸ ➸
Pese hyvin omput, mielellään luomu sellaiset. Pidän omenan kuoresta + niissä on aina parhaimmat ravintoaineet eli en kuori niitä. Viipaloi oman makusi mukaan mutta melko ohuet siivut toimivat tässä parhaiten. Lykkää siivut lautaselle ja valmista “kinuskisoossi” . Laita pienen kattilan pohjalle 8 pilkkomaasi (kivettöminä of koors) taatelia ja loraus vettä perään. Kiehauta taatelit pehmeäksi mössöksi ja lisää kunnon ripaus suolaa. Voit halutessasi vielä siivilöidä kastikkeen, jos haluat kuoret seasta pois. Sitten vaan soossi omppulohkojen päälle sikin sokin. Mikäli tykkäät, niin ripottele päälle pieni kourallinen kaakaonibsejä. Sitten vielä ripaus kanelia ja nachot on valmiita. 

NAM! NAM! ja NAM! 

Omppunachot on kiva tapa hämätä myös lapsia ja miksei kotona leffaillan aikana sitä poikaystävääkin. Aina ei tarvita niitä perinteisiä sipsi- ja karkkikulhoja nenien eteen härnäämään.

Mitä sanotte? Kaipaatteko muita terveysherkkuohjeita? Kesällä rakastan tunkea vadelman sisälle pikku palan tummaa suklaata, mutta ulkolaisia tuoreita marjoja ei aina raaski eikä viitsi ostella, niin on pitänyt kehitellä muita helppoja nakkeja. Banskulätyt ja terveysjädetkin on megahyviä, mutta niitä on tullut tehtyä niin paljon, että on pitänyt keksiä hieman vaihtelua.

Nyt kimpsut kasaan, lounaalle ja AVA-spiikkailemaan Pöllölaaksoon.

x,

Petra

Follow:
Petra Korpi

1 Comment

  1. hennah
    February 2, 2017 / 14:56

    Sun reseptit on aina parhaita eli keep them coming 🙂 Mielenkiinnolla aina luen, mitä ajatuksia sulla taas on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *