Carrot Salad For My Bunny Teeth

heartbeats_petrakorpi_carrot_salad5Tiedätte ehkä jo innostani rouskuttaa!

Perustelen tuota sillä, että etuhampaani ovat niin helkkarin isot, vähän kuin pupunhampaat ja puputhan ne on sitä rouskuttajien kärkikaartia.

Heartbeats-detoxissa halusin juurikin tuoda pureskeltavia ruokia niiden smoothieiden rinnalle. Olen myös kasvissosekeittojen iso fani, mutta niitäkin mutustan usein näkkärin kera tai ripottelen keiton päälle vaikkapa paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Tämä porkkanasalde muistuttaa hyvinkin paljon värikkäitä detoxini salaatteja, samoin kuin tuo tahininen salaattisoossi.

Salaatti syntyi Kiiran ollessa meillä viikon visiitillään eräänä iltapäivänä kun jääkaapista ei oikein löytynyt kuin porkkanoita 🙂

heartbeats_petrakorpi_carrot_salad3 heartbeats_petrakorpi_carrot_salad2Ituja jääkaapistamme löytyy myös lähestulkoon aina ja korianteri antoi hieman aasiavibaa, kun taas tahinisoossi ja seesaminsiemet vievät enempi Lähi-itään. Sopiva sekoitus vähän kaikkea, jonka ainoa miinus oli hieman raaka avokado. Pöh. Onneksi nuo kauniit eriväriset porkkanat (oranssia, punajuuren punaista ja vaalean keltaista) antoivat jo pelkällä kauneudellaan kaiken puutteen anteeksi!

Salaattiin voit sekoittaa mitä lystäät, ensi kerralla pilkon sekaan vielä hieman tuoretta chiliä ja kevyesti suolattuja cashew-pähkinöitä.

Pikaohje olisi tässä: pese, kuori ja pilko ohuiksi porkkanat (noin 2 per syöjä), paloittele avokado (noin 1/4-1/2 per syöjä), pilko kevätsipuli tai normaali jos kevätsipulia ei löydy, sekoita ainekset sekaisin ja ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä sekä halutessasi ituja. Niin ja tuoretta korianteria, sitä ei tohdi unhoittaa!

Soossiin tulee noin 1rkl tahinia, 2rkl extraneitsyt oliiviöljyä, loraus kiehuvaa vettä ja puolikkaan sitruunan mehu + ripaus suolaa. Kunnon sekoitus ja voila!

Mahtava kasa sateenkaaren värejä, eikö? Syö sellaisenaan tai tarjoa lisukkeena vaikkapa falafelien/lihapullien ja hummuksen kanssa.

Jos et muuten vielä omista tahinipurkkia, niin toivottavasti olet jo juoksumatkalla kauppaan!

MUMMMMMS!

x,

Petra

 

Follow:
Petra Korpi

2 Comments

 1. Mari
  December 8, 2016 / 21:08

  Kaksi päivää Heartbeats-detoxia takana ja pyörrän puheeni etteikö salaatit ja raakaruokailu sopisi talveen. Ei tee ees tiukkaa!!! 😊

  • Petra Korpi
   Author
   December 8, 2016 / 21:24

   Ihanaa Mari! MAhtavaa että kulkee noin hyvin! Tämä piristi kovasti mun mieltä ja antoi tsemppiä ensi viikkooni 😉😙

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *