Avocado Toast The Scandinavian Way

Heartbeats_PetraKorpi_avokadotoast_skandi_3Avokado on saanut paistatella huomion keskipisteenä nyt jo parisen vuotta. EIKÄ SUOTTA!

Tuo välillä oikkuileva tyyppi (hello 3 euron täys mätä ostos!) parkkeeraa arkena lautaselleni kerran päivässä, tai joskus vahingossa useamminkin. Syön sitä sellaisenaan, salaateissa, lisukkeena tai pyöräytän käden käänteessä tämän soossin/dipin. Avokadon parhaita kamuja on sitruuna, chili, mansikka, tonnikala, kesäkurpitsa, tomsku, rapsakka pekoni, ravut, bataatti, kananmunat, lohi, korianteri ja no, puoli kauppaa oikeastaan.

Avokadosta saat hyvin muun muassa kuituja (joiden ansiosta nälkä pysyy hyvin loitolla!), D-, E- ja K-vitamiinia, magnesiumia ja kaliumia sekä pehmeää tyydyttämätöntä rasvaa. Avokado auttaa kehoa hyödyntämään myös muiden syömiesi ruokien antioksidantit paremmin.

Win-Win.

Kun ensimmäistä kertaa astuin sisään Helsingissä Fredalla sijaitsevaan kahvila/kukkakauppa komboon nimeltä Andante, olin oitis myyty. Kun vielä tilasin ja söin heidän avokadoleivän, olin jo koukussa. Ihana pikku kahvila, jota suosittelen lämmöllä.

Päätin kaikkien kauempana asuvien iloksi väsätä oman versioni heidän leivästään. Se on erilainen, mutta silti ihanan simppeli. Upea tekele vaikka ystävien brunssipöytään. Oloni on kuin kuninkaallisella tätä syödessä. Tästä skandi-versiosta voisi tulla iso hitti ulkomaillakin, sillä tumman leivän kanssa avokadoon törmää aniharvoin.

Heartbeats_PetraKorpi_avokadotoast_skandi_1Tarvitset saaristolaisleipää (muukin tumma leipä käy, mutta saaristolaisleivän makeus on tässä mmmmmahtava!), avokadoa, (villi)rucolaa, versosalaattia, pensasmustikoita, hunajaa ja ripauksen suolaa. Andanten versiossa on alimmaisena juustoviipale, mutta jätin sen suosilla pois.

Kokoa homma haluamallasi tavalla kasaan, makustele ja kerro mitä pidit.

Saaristolaisleipää en paahda, mutta jos teet leivän perus ruispaloista, niin paahto tekee varmasti hyvää. Voi käy levitteeksi, mutta itse en koe sille tarvetta kun avokado hoitaa homman kotiin.

Heartbeats_PetraKorpi_avokadotoast_skandi_2Tämä jotenkin syksyinen torstai-ilta olisi ihana viettää teekupposen kera kotona, mutta minkäs teet kun on vielä 100 ja 1 asiaa hoidettavana. Ensimmäinen niistä on onneksi mieluisa: avokadoriisikakku napaan ja menox.

x,

Petra

 

 

Follow:
Petra Korpi

2 Comments

 1. August 5, 2016 / 08:46

  Oi voi ja nam!! Gluteenittoman saaristolaisleivän resepti on odottanut pöydällä jo pitkään testaamista, mutta nyt taitaa olla pakko laittaa leipä tekeillä, jotta pääsen tekemään näitä IHANAN näköisiä leipiä! 🙂 Kiitos aina niin inspiroivista jutuista blogissasi Petra!

  • Petra Korpi
   Author
   August 5, 2016 / 09:26

   Oi että!! Saatan joulun lähestyessä kinuta sulta sen leipäreseptin. Tein viime jouluna vasta ekaa kertaa itse saaristolaisleipää, mutta eivät olleet gluteenittomia. Niin hyvää, eikä varmaankaan vähiten sen siirapin ansiosta, hihii! Kiitos Laura itsellesi kun jaksat lueskella juttujani 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *