A Winning Green Smoothie (From Whatever’s In Your Fridge)

Petrakorpi_heartbeats_green_smoothie_ingedients_textTalvisin kroppani huutaa aamuisin kaurapuuroa kun taas kesällä tykkään pyöräyttää fressin smoothien mukaani. Smoothiet on helppoja, nopsia ja ravitsevia. OIKEAT smoothiet, ei mitkään hölynpölyä olevat sokeripommit, joissa on ehkä säkällä 2 puolikasta mansikkaa ja maku valju kuin mikä.

Petrakorpi_heartbeats_green_smoothie_ingredients3

<< This organic unsweetened rice-coconut milk is too good to be true! >>

Petrakorpi_heartbeats_green_smoothie_ingedients2

<< A post about this green powder (the love of my life) is coming soon! >>

Kirjoitin teille ylös vakkariainekset, joita blenderiini (ughh, huonoon sellaiseen) useimmiten tungen. Suosittelen preferoimaan aineksia, joista oikeasti tykkäät. Kohdallani nämä ovat marjat pikemmin kuin hedelmät, avokado ja chia pikemmin kuin protskujauhe tai rahka ja vesi tai kasvimaito pikemmin kuin jogurtti.

Bansku ja avokado tekevät smoothiesta ihanan kuohkean ja kermaisen – niitä suosittelen. Kirpsakoista marjoista tykkään eli mukaan joutaa usein vattujen lisäksi/sijaan myös viinimarjoja ja mustikoita.

Vihreitä kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Pinaatti on helppo, mutta mitkä tahansa kaalit, salaatit, yritit, sellerit jne menevät joukkoon sekalaiseen oikein hyvin. Tai no, olen kuullut ettei kaikki ole yhtä huumaantuneita sellerin mausta kuin allekirjoittanut eli olkaa sen kanssa varovaisempia.

Petrakorpi_heartbeats_green_smoothie_ingredients4

<< Hello there morning sunshine! >>

RAKASTAN sujauttaa mukaan tuoretta inkivääriä ja kurkumaa. Kuorineen kaikkineen sinne vaan!
Moni asia (noin niinkun elämässä ylipäänsä) voi aluksi tuntua vaikealta ja vieraat jutut tahmeilta, kunnes pääset jyvälle asiasta. Jos olet kerran tai pari epäonnistunut smoothien teossa, älä jätä hommaa siihen. Monelle smoothiet tuntuvat aluksi työläältä juuri siksi, että ne vaativat hieman ajatustyötä. Pääset kuitenkin nopsaan kärryille kun opit pitämään pakastimessa, miksei tuoreenakin, niitä lemppariaineksiasi. Jos joku päivä smoothie on hieman löysempi kuin toisina, niin mitä sitten.

Älä ujostele, heitä blenderiin mitä milloinkin jääkaapistasi sattuu löytymään. Njääääh, ei nyt edes viitsisi aloittaa vitsailua kinkkuviipaleista.

Mitä enemmän väriä, sen parempi.

Petrakorpi_heartbeats_green_smoothie_ingredients5

<< This pic was a total accident but it turned out quite fun >>

Petrakorpi_heartbeats_green_smoothie_ingedientsTässä teille nyt joka tapauksessa resepti lempijuomaani. Tämän vihreän, joskus pikemminkin ruskean, voimajuoman ohje on suurpiirteinen (en ikinä mittaile mitään tarkkaan), mutta saat siitä suunnilleen yhden jättismoothien verran tai 2 keskikokoista.

♥ pinaattia (tuoretta tai pakastettua ja oikeastaan niin paljon kuin ikinä lystäät)

♥ 1/2-1 avokado

♥ pikku kulho pakastemangoa

♥ pikku kulho mitä tahansa marjoja

♥ 1 tl matcha-jauhetta (voit jättää pois, itse olen koukussa)

♥ 3 dl nestettä (käytin 2dl kookosriisimaitoa ja 1dl vettä)

♥ 1 rkl chia-siemeniä

♥ 1cm pala kurkumaa

♥ 2cm pala inkivääriä

Petrakorpi_heartbeats_green_smoothie_ingredients7

<< I like garnishing things with these yummy little bee pollen fuzz balls >>

PS. Eilen suunniteltiin Markun kanssa meidän yhteistä smoothiebaaria, jonka nimeksi tulisi Smuutti. Tänään suunnitellaan ehkä mehiläistarhureiksi ryhtymistä ja huomenna New Yorkkiin muuttoa laulaviksi tarjoilijoiksi.

Perus settiä. Haihattelu on välillä kivaa ja piristää työntäyteistä arkea.

Saitteko smoothie-ohjeesta tolkkua?

Nyt on mentävä pakkaamaan laukkuja viikonlopun minireissua varten. Seurailkaa Snäpissä *petrakorpi*  menoa jos nappaa. Markun tuntien tulee ainakin käveltyä tuhatta ja sataa 37kilsaa joka päivä jonkun eri pullan tai baakkelssin perässä. Lolz!

x,

Petra

Follow:
Petra Korpi

6 Comments

 1. lotta
  April 14, 2016 / 21:21

  oispa blenderi… mutta jos perustatte baarin niin olen viivana testaamassa ;). city centerissä lopetti vähän aikaa sitten (tai aika kauan aikaa sitten) be good-niminen smoothiepaikka ja jäi kyllä niin kova ikävä. IHAN täydellisiä smoothieita…

  • Petra Korpi
   Author
   April 14, 2016 / 22:13

   Saat mun kun hommaan uuden 😉 hei tykkäsin myös hurjasti be goodin valikoimista ja käytiin usein lounaalla. Vastaavaa ei kyllä valitettavasti ole.. :/

 2. k
  April 15, 2016 / 17:13

  Mä syön kaiken vihreän miuluiten kiinteänä. Jostain syystä kaikki vihreät tai vihertävät mehut ja smoothiet on mun mielestä syömäkelvottoman näköisiä, ei kerrassaan herätä mitään halua pistää suuhun. En tiedä mistä johtuu. Muiden väristen mehujen ja smoothien kohdalla ei ole samaa ongelmaa. 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   April 15, 2016 / 19:40

   I feel you, k! Ymmärrän täysin. Samaistun omalla tavallani koska tykkään poikkeuksetta a i n a kun ruuassa on suutuntumaa ja eri tekstuureita. Smoothiet on tästä kaukana, mutta itselläni niissä ei ole värillä merkitystä maistumisen kannalta 🙂

 3. Henna
  April 18, 2016 / 13:59

  Teen smoothieita usein, mutta sait taas innostumaan hommasta. Kurkumaa on kokeiltava! Ja pakastemangoa -monet niitä tuppaavat suosittelemaan 🙂 Omia lemppareitani kuohkeuden tuojina ovat luomumunat sekä kesäkurpitsa.

  • Petra Korpi
   Author
   April 18, 2016 / 14:04

   Mainio muistutus Henna mulle nuo luomumunat, kiitti! Niitä kun löytyy huushollistamme aina.. Testaa ihmeessä kurkumaa, antaa ihanasti potkua päivään 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *