A Spicy Lime Jalapeno Margarita (Just In Time For Cinco De Mayo)

Heartbeats_petrakorpi_cincodemayo_jalapeno_margarita2Tammikuiselta Kapkaupungin reissulta on jäänyt mieleeni ainoastaan yksi ei-niin-onnistunut ravintolakokemus. Paikka näytti ulospäin oikein kivalta, listakin houkuttelevalta ja porukallemme epätyypillisesti jokainen innostui drinkkilistasta. U-uuuuuuu! Vesi- ja viinilinja oli meille tutumpi valinta, joten drinksuilu oli varsinaista hulluttelua.

Drinkit siis tilaukseen ja siinä sitten into piukeana odoteltiin pöydässä kuin lapset lelukaupassa konsanaan.

Tulos oli 6/6. Jokainen juoma oli ÄLLÖMAKEA, esanssinen ja no, totaalisen juomakelvoton. Markku hyppäsi baaritiskin taakse ja yritti pelastaa tilannetta sitruunamehulla (jota paikalla ei ollut kuin tiivisteenä – yöks) mutta juomatta jäivät. Meidän kööri on kaikkea muuta kuin vaikea, joten tämän paikan olisi saanut vetäistä suit sait sieläksi.

Lempijuomani ovat imelien ja ällöjen vastakohtia: fressejä, kirpsakoita ja kepoisia. Vaikkakin harvemmin, niin juon kyllä makeampiakin juomia, mutta silloin ainekset ovat aina laadukkaita ja puhtaita. Tuore sitruuna > tiiviste. Yrtit > sateenvarjot. Sokeri ja hunaja makeuttajana > öklöt esanssit ja siirapit.

Tulisuuttakin juomassani saa olla, ei siis mitään uutta tällä rintamalla.

Heartbeats_petrakorpi_cincodemayo_jalapeno_margaritaHuomenna on hyvä syy siemailla jääkylmää drinksua. Ai miksi vai kysyt?

No, a) aurinko (Suomessa tämä lasketaan aina hyväksi syyksi) b) pyhäpäivä (hello helatorstai!) ja c) cinco de mayo eli meksikolaisittain Pueblan taisteluiden muistopäivä.

Viimeisimmästä inspiroituneena miksasin teille yhden lempidrinkkini, margaritan. Ei sellaista mansikkaista sokrupommia vuosmallia -99, vaan tulisen lime jalapeno margaritan. Suolareunuksella, tietty.

Heartbeats_petrakorpi_cincodemayo_jalapeno_margarita3Ohjeeseeni ei tule sitruslikööriä (cointreau tai vastaava), koska simppelimpi maistuu ihan yhtä hyvin. Sokerin korvasin hunajalla ja senkin määrän pidin ihan minimissä. Kuka oikeasti tykkää niistä sokeripommijuomista? En ylipäänsä tykkää juoda kaloreita alas suustani, vaan säästän ne mielummin syömiseen. (moi vaan guacamole ja tacolastut!)

♥ TULINEN LIME JALAPENO MARGARITA ♥ 
2 kpl

Heartbeats_petrakorpi_cincodemayo_jalapeno_margarita4➸ reilu 1 dl tuorepuristettua (!) limenmehua, 3-4 isoa limeä
➸ 4 cl tequilaa (tarkista että tequila on 100% agaavea)
➸ 1/2 vihreä jalapeno
➸ 1-2 rkl hunajaa
➸ limelohkoja, tuoretta korianteria ja suolaa koristeiksi
➸ jäitä tai jäämurskaa

Purista limenmehu ja leikkaa jalapenon puolikas ohuiksi viipaleiksi. Survo jalapenosiivut limenmehussa esimerkiksi puisen lastan päädyllä. Lisää joukkoon tequila ja hunaja, sekoita/sheikkaa kunnes hunaja liukenee kokonaan. Kaada suolaa laakealle lautaselle, pyyhkäise limelohkolla lasin reunaa ja pyöräytä kostea reuna suolassa. Lisää laseihin jääpaloja tai murskaa, kaada juoma puoliksi jäiden perään ja koristele limelohkolla sekä korianterilla. Voilà!

PS. Jos ihmettelette miksi toisen lasin reunus on hieman punertava, niin se on meikän lasi pienellä cayennepippurihöystöllä.

Tulennielijä täällä siis jälleen puuhissaan 🙂

Heartbeats_petrakorpi_cincodemayo_jalapeno_margarita5Hauskaa pyhäpäivää huomiselle puput! Rentoilkaa ulkona auringossa ja kertokaahan, jos satutte testaamaan tätä tulista meksikolaista herkkua. Melkeinpä ainoa vaatimukseni on tuore lime, ne tiivisteet voitte heivata kaakkoon!

x,

P

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *