Turmeric Golden Milk Is The Shit

Heartbeats_petrakorpi_goldenmilk4Heartbeats_petrakorpi_goldenmilk2Heartbeats_petrakorpi_goldenmilk1Heartbeats_petrakorpi_goldenmilk3Heartbeats_petrakorpi_goldenmilk7Heartbeats_petrakorpi_goldenmilk5Iskikö flunssa? Täältä löydät mun perus kikkakolmoset (oreganoöljylle iso suositus!), mutta uudempi lempilitkuni ihan ilman flunssaakin tulee tässä:

golden milk
kultainen maito

Kyseessä on perinteinen Ayurvedinen juoma, joka lisää elinvoimaisuutta. Juoma nautitaan perinteisesti ennen nukkumaan menoa edistämään unta ja parantamaan erilaisia vaivoja kuten vilustumisen oireita, ruoansulatushäiriöitä, turvotusta, ripulia, ärtyvää suolta, Crohnin tautia, kuukautiskramppeja, päänsärkyä ja nivel- ja muita tulehduksia. Lista jatkuisi piiiiitkään, mutta tässä päällimmäiset hyödyt. 

Kurkuman on myös sanottu taistelevan syöpää sekä Alzheimerintautia vastaan. Vakuuttava ihmeaine, jota on tulehdusten hoidossa verrattu muun muassa kortisoniin!

Suurin osa juoman hyödyistä tulee sen tähtipelurista, kurkumasta. Kurkuman käyttö lääkinnällisessä tarkoituksessa perustuu suurimmaksi osaksi sen sisältämään kurkumiiniin, joka on vahva antioksidantti. Kurkumaa käytetään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä myös ilmavaivayrttinä.

Kurkuma siis todella, todella auttaa

♡ flunssan hoidossa
♡ puhdistaa kehoa (oh yes!))
♡ kohentaa immuniteettia
♡ parantaa unen laatua ja määrää (<- tämä toimii oikeasti!)
♡ vähentää kuukautiskipuja
♡ tekee ihosta terveen ja hehkuvan 

 

++ HEARTBEATS KULTAINEN TAIKAJUOMA ++

– yhdelle –

➸ 2,5dl mantelimaitoa (tai mitä tahansa muuta maitoa kuten kauramaitoa, kookosmaitoa, hamppumaitoa..)
➸ 2 tl kurkumaa (varo, jauhe tahraa helposti kaikki paikat!)
➸ 1 tl kookosöljyä 
➸ 1 tl kanelia
➸ pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
➸ 1 rkl hunajaa
➸ ripaus cayennepippuria (jos pikku potku ei ole sun juttu niin skippaa tämä ja korvaa mustalla pippurilla)

+ Sekoita kaikki ainkset sekaisin blenderissä. Kaada pieneen kattilaan ja kuumenna noin 5 minuuttia  suht matalalla lämmöllä ennen kuin kultainen keitoksesi on kuumaa mutta ei kiehuvaa. Nauti vaikka yömyssynä!

Voit hyvin lisätä keitokseen esimerkiksi chia-siemeniä, mustaa pippuria (auttaa kurkumiinin imeytymisessä) ja kardemumma on myös lempparini. Tämä mother of dragons lisää sekaan tosiaan cayennepippurinsa, mutta se ei ole pakollinen.

Eihän teihin ole päässyt iskemään flunssa? Vielä ei taida olla mikään pahin aalto päällä – onneksi.

Ja vaikka iskisi, niin iskekää takaisin tällä “herkullisella” taikajuomalla 🙂

x,

Petra

 

Follow:
Petra Korpi

2 Comments

 1. Kielo
  November 25, 2016 / 14:56

  Itse olen keitellyt flunssajuomaa, johon laitan vettä, inkivääriä, hunajaa, sitruunan mehua, kurkumaa ja hiukan mustapippuria. Muistan joskus lukeneeni, että mustapippurin piperiini tehostaa kurkuman imeytymistä. Pitääpä testata tätä sinunkin versiota. Inhasti karhealta tuntunut kurkku jo muutaman päivän 🤒.

  • Petra Korpi
   Author
   November 27, 2016 / 09:58

   Tosi hyvä tuo sinun keitos Kielo 😊 Minäpä puolestai testaan sen jos kurkkua karhentaa👍🏻 Itsellänikin nimittäin usein sairastuminen tuntuu ensimmäiseksi kurkussa 🤐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *