Lately I’ve Been Snacking On Dragon Pineapple

dragon_pineapple_2

<< Fave snack at the moment! I think I’m adding cayenne everywhere these days. LOL >>

Muistatteko vielä tämän snäkki-postaukseni? Jokaista tuosta kuuden koplasta näkyy edelleen viikoittain lautasellani, mutta viime aikoina olen syönyt välipalana tätä yhtä aurinkoista annosta sellaisella tahdilla kuin maailma olisi loppumaisillaan.

En malttanut olla jakamatta koukuttavaa vitskupommia teidän kanssa ja koska tämä lapsi on rakas, on sillä oltava nimikin:

LOHIKÄÄRME NIELAISI ANANAKSEN 

Dragon_pineapple_3

<< All you need is LOVE. & pineapple + lime + cayenne pepper >>

➸ Tuoretta ananasta paloiteltuna, ISO rutistus tuoretta limemehua ja sopivasti cayennepippuria. Omaan annokseeni tulee melko paljon cayennea, mutta vähempikin tekee tehtävänsä. Olin kai edellisessä elämässäni pieni mutta pippurinen lohikäärme..

Jos käy huono säkä, saattaa ananas maistua tylsän puiselle, mutta parhaimmillaan se voittaa suurimmankin irtokarkkihyllyn valikoiman – niin makeaa että! Purkkiananasta en tykkää käyttää, mutta sekin käy hyvin jos kiire ja ahdistus ja ähhhs koko elämä painaa päälle 😉

Ananaksessa on toooosi paljon terveyshyötyjä. Se sisältää runsaasti vitskuja ja mineraaleja, mutta vain vähän kaloreita. Jos kärsit ummetuksesta tai hitaasta ruuansulatuksesta, voit saada ananaksella jopa ihmeitä aikaan. Tuoreen ananaksen sisältämän bromelaiinin sanotaan lievittävän tulehduksia ja kipua ja toimivan lihasrelaksanttina. Pääosassa välipalassa ainakin omalla kohdallani on kuitenkin ananaksen ihana maku, kuin napostelisi aurinkoista kesäpäivää.

Cayenne on yksi lempimausteistani, sillä sen lisäksi että pidän tulisuudesta, olen sen avulla olen saanut, kröhöm, niin sanotusti kaasut kuriin. Skippaa pari lausetta jos et halua kuulla lisää, mutta oikeasti maaailman ärsyttävimmät ilmavaivat ovat saaneet cayennen myötä hyvin kyytiä. Cayennella on pitkä lista hyötyjä, joista tässä muutama lisää: cayenne nopeuttaa aineenvaihduntaa, auttaa vatsavaivoissa (aina vatsahaavaa myöten), vahvistaa immuunijärjestelmää, parantaa verenpainetta ja edesauttaa nivelten toimintaa.  Sanovat sen auttavan myös hammassärkyyn, kurkkukipuun ja jos vaikka mihin. Lista on pitkä.

Jos olo on syystä tai toisesta hieman pöhöttynyt, niin tämä annos on paras ystäväsi! Varoituksen sanana on pakko sanoa, että juokset syötyäsi veskissä pissalla moneen otteeseen. Haitanneeko tosin tuo?! Saatpa fyysisen todisteen siitä kuinka nopsaa kuonat lähtevät liikkeelle.

Luulen että syy siihen, miksi olen parisen viikkoa tarttunut joka kerta kaupassa ananakseen on Etelä-Afrikan reissun jälkeen kiusannut makeanhimo. Tämä annos taltuttaa sen ja on oikeasti hyväksi koko keholle!

Ensi kerralla (eli varmaan noin 2h13min päästä) ajattelin lisätä annosta piristämään ehkä kurkkua, pensasmustikoita, korianteria tai miksei vaikka raakaa sipulia. NAM! Lime on muuten ihan pakollinen osa annosta, älä skippaa sitä!

Ihanaa ananaksentäyteistä viikonloppua kaikille!

x,

P

 

You remember my post about my favorite snacks. Yes, still looooooove them all BUT, lately I’ve been mucnhing on this one thing as relentlessly as if the world was about to end.

I call it DRAGON PINEAPPLE.

Freshly cut pineapple, a BIG squeeze of fresh lime juice & cayenne pepper. I like to sprinkle a lot of cayenne but a small amount does the trick already. Your metabolism will love you for this. Both pineapple and cayenne are known for their crazy long list of benefits. They’re both anti-inflammatory and help with digestion and metabolism. 

One of my top reasons for loving cayenne is its amazing power of relieving intestinal gas or flatulence. Sorry but I’m not kidding here since I happen to know what I’m talking about 😉 

This snack is basically a bloated belly’s most formidable match so when you’re feeling at all puffy, please gorge on pineapples! But I have to warn you: running to the bathroom afterwards will be unavoidable. LOL! Well at least you get great evidence of getting rid of metabolic waste. 

For me eating this dragon pineapple is a great way to beat all crazy cravings that I’ve been having since we came back from South Africa. It really does keep you away from the nasty donuts and candy!

Next time having this (in about 2 hours could be a good estimate) I will maybe add something fun to the game. Thinking about cucumber, blueberries, cilantro or maybe some raw onion. The lime is a must though if you ask me, don’t skip that!

Wishing you all a happy weekend!

x,

Petra

 

 

Follow:
Petra Korpi

10 Comments

 1. Salla
  March 4, 2016 / 20:10

  Heips Petra,
  Sinun blogisi on vaan niin huippu! Ihania terveysvinkkejä ja hihittelin kun kirjoitat niin hauskalla & hyvällä tavalla. Iso kiitos. Piristät niin päiviäni!

  • Petra Korpi
   Author
   March 4, 2016 / 22:21

   Salla, teit päiväni! Kiitos kommentista, se vuorostaan piristi täällä päässä aidosti tosi paljon <3 jatketaan hihittelyä 🙂

 2. March 6, 2016 / 19:09

  Sulta satelee ihan tosi hyviä vinkkejä !! Nappaan heti ensi reissulla tuota cayennea kaupasta ja tsekkaan josko se auttaisi minullakin. Ps. oon ihan koukussa siihen lakritsijuurijauheeseen, SE jos jokin vie makeannälän nopsaan. Alkuviikosta koklaan viimein sitä kookoslakujädeä, wish me luck! 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   March 7, 2016 / 18:33

   Erica, oot supersöpö tapaus! En saa mielestäni pois niitä sun himoitsemia/vinkkaamia/linkkaamia Karen Walkerin blehoja, ihanan tyylikkäät karkit! Kookoslakujäde kelpais muuten tänne sairastuvalle – onnistuipa sitten 100% tai sinne päin.

   Niin ja sitten kun se cayenne kotiutuu, niin rupeat aloittamaan joka aamusi tällä. Vannon sen nimeen 🙂 Kun rupeaa kyllästyttään, niin pelkkä sitruunavesi kehiin.

 3. lotta
  March 6, 2016 / 23:27

  ihana! ^^

  • Petra Korpi
   Author
   March 7, 2016 / 18:25

   eikö ookin 🙂

 4. ninnu
  March 8, 2016 / 21:47

  Cayenne ihan se maustehyllyn purkin mauste cayenne?

  • Petra Korpi
   Author
   March 8, 2016 / 21:52

   Jeps, just se! 🙂

 5. ninnu
  March 9, 2016 / 07:50

  Kiitti. Eikös vesi periaatteessa aja saman asian eli juomat lähtee liikkeelle ja turvotus häviää? Syötkö proteiinipatukoita? mulle uusi tuttavuus ja vaikka ovat maidottomia, gluteeinittomia, sokerittomia ja vielä luomua, mulla tunne, että patukka turvottaa…anyways kiitti tästä ananasvinkistä, menee kokeiluun 😊

  • Petra Korpi
   Author
   March 9, 2016 / 09:10

   Ninnu, oikeassa olet – vesi on kaiken a ja o! Ananas on noin 87% vettä, mutta se sisältää myös hyödyllisiä entsyymeitä yms, jotka edesauttavat laittamaan niitä kropan nesteitä liikkeelle. En syö protskupatukoita kuin ihan silloin tällöin. Niiden sijaan syön paljon mm pähkinäpatukoita, jotka on kiireessä helppo napata kassin pohjalta. Protskujauheet ei ole mun lempparilistalla mutta puhtaimmat niistä ovat toki oivia lisiä.. Katso ja vertaile minkälaista proteiinia patukoissa on käytetty, itselläni soijaproteiini on sellainen joka turvottaa ja jota välttelen. Patukoissa on myös usein vaikka jos minkälaisia lisä- ja säilöntäaineita joten voisiko nekin saada sinulle turvotusta aikaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *