Lasinen Vesipullo, Paras Vesipullo

Laukkuni on kuin musta aukko.

Sieltä löytyy aina kaikki tarvittava ja vähän päälle. Paitsi hiusharja. Tätä peikkotukkaa ei kesytä mikään.

Lempparini joita kannan aina mukanani ovat baby wipesit, pähkinäpatukat ja…

…lasinen vesipullo.

Juon vettä päivän mittaan aika paljon ja aina kun pulloa ei ole mukana tulee ärsyyntynyt olo ja joudun kauppaan ostaman vesipullon. $$$. Ihan turhaa rahanmenoa. Ja muovin kulutusta.

Miksi valkkaan juuri lasisen pullon vs muovisen tai metallisen? Lasihan painaakin paljon ja voi mennä hajotessaan sirpaleiksi saakka.

Veikkaisin että muovipullojen ällöttävyyteen yhtyy teistä moni. Onko mitään sen öklöttävämpää kuin ihanana kesäpäivänä lämpimän veden juonti muovipullosta? Sehän maistuu ihan, öhhhhm uhmm, muoville!!??

EI KIVA!

Olettekin luultavimmin kuulleet Bisfenoli-A:sta, eli BPA:sta? Se on synteettinen estrogeeni, jota käytetään monien muovituotteiden valmistuksessa. Sitä käytetään yleisesti pidentämään muovituotteiden käyttöikää. Tätä kemikaalia löytyy vaikka mistä kotitaloustuotteista aina muovikelmusta, tölkkiruokiin- ja juomiin, hammaspaikkoihin ja kassakuitteihin.

BPA:n terveyshaitoista on vasta viime vuosina tullut hälyyttäviä tutkimustuloksia. Muovikemikaalien on todistettu liukenevan nesteeseen, etenkin lämpimään sellaiseen. Bisfenolia sisältävät tuttipullot kiellettiin EUssa juuri kemikaalin liukenemisen ja terveyshaittojen vuoksi.

LASIPULLON EDUT

♡ lasipullosta juoma maistuu puhtaalle, sillä siihen ei liukene muovin tai metallin makua
♡ lasi on turvallisin ja terveellisin vaihtoehto, koska lasista ei liukene nesteeseen haitallisia aineita, eikä se muodosta ilman tai veden kanssa ruostetta
♡ lasipullo puhdistuu hyvin, sen voi pestä käsin tai pesukoneessa
♡ lasipulloon ei tule ei tule ajan myötä naarmuja, joihin epäpuhtaudet voivat pesiytyä
♡ lasipullosta näkee hyvin juomapullon sisällön
♡ vaikka lasipullo voi olla hintava, on se laadukas ja pitkäikäinen hankinta

Täällä on bisfenolista tietoa hyvin maalaisjärjelle sopivassa muodossa ja lainaisinkin tekstistä tähän loppuun hyvän pätkän mainioine vinkkeineen:

Jos mitenkään mahdollista, pyri välttämään muovituotteiden käyttöä. Säilö ruokasi teräs-ja lasiastioihin, juo kahvisi ja muut kuumat juomasi  teräs/keraamisesta mukista, osta oluesi lasipulloissa, lopeta limun juominen tölkeistä ja muovipulloista, vaihda muoviset ruoanlaittokapulat puisiin ja hanki uusi kahvinkeitin. Kysy tuotteiden valmistajilta BPA:n käytöstä. Vaadi ruokien ja juomien tuottajia vaihtamaan kemikaaleja sisältävät purkit ja astiat myrkyttömiin. Muista myös kierrättää muovituotteesi asianmukaisesti.

Lasipullo = winning!

Oma pulloni kuvissa on Röhnischiltä, mutta nykyään lasisia on tarjolla tosi hyvin. Lifefactoryn ja My bkr -pullot ovat myös lemppareitani. Varmista aina että korkki on omaan menoosi sopiva. Eli jos sähellät, niin valkkaa korkki joka pysyy varmuudella kiinni.

Lasinen pullo kassissa tai vaikkapa nyt työpöydällä on siitäkin kätevä, että se muistuttaa juomaan.

I <3 H2O!

x,

Petra

Follow:
Petra Korpi

8 Comments

 1. Julia
  June 11, 2017 / 19:52

  Nuo My bkr -pullot on supersöpöjä! Menee lahjatoiveeksi seuraaville synttäreille 🙂 Kiitos muutenkin Petra inspiroivasta blogista. Muista blogeista poiketen tuntuu että sinun postauksesi kestävät aikaa, ja niihin on mukava palata aina uudelleen. Joka kerta niistä saa ajattelemisen aihetta ja intoa oman arjen keskelle. Mielenkiinnosta kysyisinkin että mitä blogeja itse seuraat? Tai mistä luet aiheista jotka sinua kiinnostavat?

  Aurinkoista lomaa teidän perheellenne!

  • Petra Korpi
   Author
   June 21, 2017 / 08:40

   Heippa Julia! Pahoittelut kun tällä lomalaisella kesti vastata! Kommenttisi sai niin ison hymyn huulilleni että! Iso kiitos siitä! My bkr-pullot ovat kyllä syötävän ihania, haluaisin seuraavaksi sellaisen piikkiversion heidän pulloistaan mutta oikean värinen ei ole vielä tullut vastaan.
   Blogeja luen itse tosi ripotellen mutta yksi lempparisivustoni on ehdottomasti http://thechalkboardmag.com – sieltä oppii aina jotakin uutta. Sporteluxe-sivustolta löytää makeita uusia sporttibrändejä, eli näköjään siis inspiroidun parhaiten australialaisten meiningistä 🙂 Instagramista on pakko mainita shutthekaleup, hänen instastoorit ovat rentoja ja opettavaisia. Suomalaisista lemppariblogini on ihana http://vilmap.com <3
   Kiitokset vielä lomatoivotuksista! Nautimme Italian lämmöstä koko köörillä täysin siemauksin.

 2. Sanna
  June 12, 2017 / 09:22

  Hah, nauratti tuo ensimmäinen lause! Pyysin taannoin poikaani kaivamaan laukustani puhelimen ja hän katsoi kysyvästi, että “ai tästä mustasta aukosta?” 😀

  Täytyy vissiin siirtyä suunnittelusta tekoihin ja hommata hyvä lasipullo. Tähän asti on menty muovilla…

  Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista viikkoa!

  • Petra Korpi
   Author
   June 21, 2017 / 08:26

   Hehe, ihana Sanna, varmasti monelle meistä naisista tuttu juttu tuo musta aukko 😉 Ehdottomasti lasiselle pullolle suositus! Nyt tosin Italian reissussa en jaksanut kannella pitkiä päiviä painavahkoa pulloa mukananani niin muovisella mentiin.. mutta ekologisesti samalla pullolla sentään koko reissu kun hanavesi on juomakelpoista 🙂

 3. Sinna
  July 31, 2017 / 19:10

  Petra sulla on aivan ihana blogi!! Aina ilo ja inspiraatio lukea, kiitos 🙂
  Xxx

  • Petra Korpi
   Author
   July 31, 2017 / 22:05

   Voi kiitos Sinna! Ihana kun kommentoit – kiva kuulla että löydät täältä inspiroitavaa luettavaa 😊💛

 4. Noora
  August 20, 2017 / 20:09

  Tykkään blogistasi tosi paljon, toivottavasti et ole lopettamassa sen kirjoittamista(?) 😍😊🌸

  • Petra Korpi
   Author
   August 26, 2017 / 19:29

   Heips Noora! Eiiii en ole, vaikka siltä varmasti näyttääkin 😱 Ens viikolla taas täydellä teholla postauksia kehiin 🙂 Ihana kun kyselit 😚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *