Wellness Yummy

It’s Oat O’Clock (I know They’re Hard To Find But Keep Looking)

Heartbeats_petrakorpi_oats2_8Heartbeats_petrakorpi_oats2_1Heartbeats_petrakorpi_oats2_2Nyhtökaura jatkaa maailman, tai ainakin meidän keittiön, valloitusta. Niin kovin kovin kysyttyä tavaraa, että löytääksesi sitä täytyy nostella kivi jos toinenkin, tai toimia kuten minä ja tiedustella kiristää kauppasi myyjältä tarkat toimitusajat.

Eka nyhtisreseptini on suosikkini, mutta nämä kaksi kiilaavat myös korkealle kesän grillijuhla, synttäri, juhannus, arki-ilta, mikä tahansa ilta tarjoiluissa. Fressejä, maukkaita, iloisen värikkäitä ja HELPPOJA!

Salaatinlehtitacoissa käytin kauran pannulla lämpeämässä ja alempaa löytyvän kesäisen salaatin kohdalla heivasin kauran suoraan pakkauksesta (helppoa vai hähh!) lautaselle, koska mieli halasi saunan jälkeen kylmää purtavaa.

Tacokuvista hauskan tekee se, että puolet on tehty nyhtökaurasta ja puolet possusta. Tovi täytyy tiirata kuvia, että huomaa missä on mitäkin täytettä 🙂

Tacoihin tarvitset: isoja salaatinlehtiä (esim. Cosmopolitan salde käy hyvin), riisiä, nyhtökauraa, etikkakurkkua, porkkanaa, chiliä ja korianteria. Pieni plöräys majoneesia, tai jos vahdit tiukemmin kurvejasi, niin kreikkalainen jogurtti on hyvä korvike. Sitäkin voi halutessaan maustaa sitruunalla, suolalla ja vaikka hunajalla.

AI ETTÄ on muuten hyvää!

Heartbeats_petrakorpi_oats2_5Heartbeats_petrakorpi_oats2_4Heartbeats_petrakorpi_oats2_6Salaatti valmistui salaattisekoituksesta ja sai vierelleen nyhtökauraa (suoraan paketista), parsaa, mansikkaa, kevätsipulia, herneitä ja loraus öljystä, sitruunanmehusta, suolasta ja pippurista valmistettua soossia. Kaupan valmiit salaatinkastikkeet? Ööö EI KIITTI! Näillä mennään.

Näyttävät tacot ja salaatit valmistuvat silmänräpäyksessä ja näyttävät melkein kuin michelin-kokkien kädenjäljiltä. Näyttäviltä näyttävät 😉

Yllätä miehesi, paras kaverisi, naapurisi tai deittisi. Luulevat että hääräsit heitä varten keittiössä tunnin, vaikka todellisuudessa huitasit homman kasaan yhdellä kädellä, samalla kun punasit huulesi toisella. LOLZ!

Ihanaa viikonloppua muruset!

Itse matkaan ystäväni 30-vuotis taivalta juhlimaan Havaiji teemalla. Sateesta viis, laitetaan leit heilumaan kaulassa.

x,

Petra

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Salla
  June 18, 2016 at 18:13

  Kiitos taas loistavasta reseptistä Petra! Niin huippuja nämä aina ja arvostan kun olet niin hyvin perillä terveysjutuista. Olen saanut niin monta idistä täältä! Iso kiitos, you rock!

  • Reply
   Petra Korpi
   June 19, 2016 at 12:22

   Ahh kiitos Salla – kommenttisi piristi kummasti! Oli tosi kiirus viikko ja yritin kyhätä silti tänne teille jotain vinkkejä ja inspiraatiota. Kiva jos onnistuin edes jotenkin 😉 🙂

 • Reply
  riikka
  June 22, 2016 at 08:57

  hei petra! asutaan samoilla kulmilla, joten herää kysymys: mistä kaupasta oot löytänyt nyhtökauraa? töölön huudseilta vai jostain kauempaa? need to try!

  • Reply
   Petra Korpi
   June 22, 2016 at 09:04

   Eilen löytyi Museokadun Anton&Antonista! Juokse siis sinne 😉 Töölöntorin Koohon tulee muistaakseni perjantaisin. Mummms!

 • Reply
  Lotta
  June 22, 2016 at 14:05

  Ihanan pirteä neule! ja nyhtistä on pian pakko päästä kokeilemaan 🙂

 • Leave a Reply