How To Keep Yourself Pooping When Traveling

poop

<< Well hello there Mr. Poopidoo, you are so very welcome to my daily life! >>

Hei vaan hei ja hyvää iltaa täältä Petran pölinäblogista! Aiheenamme on tänään asia joka yhdistää meitä kaikkia. Huom. siis ihan KAIKKIA:

kakka

Kirjoitan kakasta luonnollisemmin kuin uutuushuulipunasta eli ei tarvetta punasteluun.

Kotona ja kotimaassa ollessa veskirutiinit ovat monelle meistä aikalailla kiveen hakattuja. Oma mahani toimii ainakin kuin nakutettu ja arvostan sitä todella. Voin hyvin kun ruoka sulaa ja hommat liikkuu.

Matkustellessa, varsinkin pitkien mannerten välisten lentojen jälkeen, juttu muuttuu, noh, tahmeammaksi. Ummetuksesta kärsii meistä kaikista noin puolet ja syitä siihen on vino pino. Tiedemiehet ovatkin nimenneet mahamme suoliston ”toiseksi aivoksemme” niiden miljoonien suoliston pinnalta löytyvien neuronien (hermosolujen) ansiosta. Stressimaha ei ole siis lainkaan hatusta heitetty käsite!

Reissatessa hommaa mutkistaa muun muassa tällaiset seikat:

➸ suoliston bakteerit reagoivat muuttuneeseen ympäristöön ja tämä ilmenee erityyppisin ongelmin, toisilla herkemmin kuin toisilla

➸ liikunta stimuloi suoliston toimintaa ja kun istut pitkään paikallasi autossa tai lennolla voi tämä ärsyttää suolistoasi (-> Markku jos luet tätä siellä Nycin vessanpöntöllä, niin toivottavasti tunsit piston sydämessäsi mahassasi, koska olit täysin paikallasi tammikuisen melkein 12h Kapkaupungin lennon. ALERT!)

➸ aikaero voi myös olla ongelma kun eri aikavyöhykkeellä aikataulut eivät kuljekaan kuten ennen ja unirytmikin on vaikea löytää. Ruokailuajat vaihtelevat ja jet lag puskee päälle, ei mikään ihme että suoli jumittaa.

➸ stressi. Oli se sitten matkustamisen, lentokenttäsäädön, pakkaamisen, lentopelon, työmatkajännityksen tai minkä tahansa muun aiheuttamaa, tietää mahamme tämänkin ja sanoo itsensä irti helpommin kuin “turvallisissa ja tutuissa” kotioloissa

➸ ruokailuaikojen lisäksi usein myös ruokailutottumuksemme muuttuvat reissun päällä. Vai mitä sanotte lentokenttä- ja lentokoneruuasta? Tai veden korvaamisesta proseccolla, HAH? Vettä tosiaan unohtuu juoda ja alkoholia ja kahviakin saattaa tulla kitattua normiarkea enemmän. Rasva ja sokru ei nekään varsinaisesti ole suoliston bestiksiä.

➸ joillakin on myös vessakammo tai pelko siitä, ettei vessaa löydy silloin kun pitäisi. Jotkut ovat herkkiä myös “meluhaitoista”. Tähän tarjoan postauksen lopussa pikku vinkin.

 

♥ MATKUSTELEVAN ELÄMÄÄ HELPOTTAVIA KEINOJA: ♥

♥ LIIKU! Nouse lentsikassa ihan kokonaan ylös penkiltäsi, nilkkojen pyörittely on jees muttei jeesaa tarpeeksi. Mahasi lisäksi koko kroppasi kiittää. Suosittelen myös liikkumaan perillä kohteessa. Viimeksi koneessa vieressäni istui ihana brittityttö, joka oli tulossa Helsinkiin työreissulle myöhään illalla ja sanoi aloittavansa päivänsä aina poikkeuksetta lyhyellä lenkillä. Hänen eka palaverinsa alkoi 8.30 eli super reipas mimmi kyseessä!

♥ JUO VETTÄ! Ei, margaritat ei ole vettä, kahvi ei ole vettä, eikä varsinkaan limppari. Juo vettä runsaasti sekä lentokoneessa ja matkakohteessa (etenkin jos ilmasto on kuuma). Vesi imeytyy elimistöön paksusuolessa pehmentäen ulostemassaa. Kannattaa pitää huolta erityisesti lasten ja vahusten vedensaannista, sillä heiltä itseltään jää se helposti huomiotta.

KUITUJA VATSALLE! Kuitujen kulkiessa elimistömme läpi, stimuloivat ne suolistomme limaisia seinämiä ja tämä jos jokin auttaa ummetuksen oireisiin ja pitää hommat “liukkaana”. Kuituja saat hyvin muun muassa marjoista, hedelmistä, täysjyväleivästä, puurosta, pähkinöistä ja kaikista vihanneksista.

♥ RELAA! Pyri olemaan stressaamatta ainakaan turhia. Näin voit kokonaisvaltaisesti paljon paremmin kun et fyysisesti etkä psyykkisesti jännitä kehoasi.

♥ TÄSMÄISKE! Sanovat että lakritsinjuuri on luonnon laksatiivi. Itse koen saavani apua kuivatusta inkivääristä. Psyllium sekoitettuna veteen on tietty yksi killeri keino ja ananas saa minut ainakin juoksemaan vessassa. Käymistuotteet kuten piimä ja kimchi tekevät myös hyvää masun bakteereille. Kotona tykkään lisäillä puurooni ja banskupannareiden sekaan kokonaisia pellavansiemeniä, vaikka niiden hyötyjen sanotaan tällä tavoin menevän harakoille. Nuo superkuiturikkaat pikku kaverit (heippa vaan myös chia-siemenet) auttavat mahaa toimimaan. Magnesiumtabletti illalla otettuna on kuuleman mukaan myös monien salainen ase.

ELI:

Ensi kerralla reissuun lähtiessä, ota mukaan helppoja EVÄITÄ koneeseen (pähkinäpatukat on lemppareitani), kanna VESIpulloa mukana joka puolella, pidä huolta KUIDUN saannista popsimalla hedelmiä ja LIIKUta sitä pyllyäsi.  Jo pelkkä kävelykin tekee kropalle hyvää! Laksatiivisten käyttöä suosittelen vasta viimeisenä keinona, ummetuskipuja hellittämään tai vain jos mitään ei tulo ulos noin neljään päivään.

 

Jos olet vessakammoinen, lähde Aasiaan vaihtoon tai reppureissaan. LOL! Oppii nopeasti arvostamaan vessaa kuin vessaa kun tarjolla on ainoastaan reikä maassa. Käsidesi ja nenäliinapaketti pelasti monesti.

Mikäli teitä kiinnostaa, niin voisin tehdä vielä oman postauksen ulosteen ulkomuodosta. Sekin nimittäin kertoo paljon hyvinvoinnistasi.

Okei, tässä kaikki tällä kertaa. Ihanaa viikonloppua kamut!

x,

Petra

PS. Ootteko tajunneet että tuo kakka-emoji on jäde-emojin täys kopio? Ruskeana vaan ja ilman tötteröä. NAM!

Follow:
Petra Korpi

10 Comments

 1. Roosa
  June 4, 2016 / 00:02

  Moikka Petra! Törmäsin äskettäin erääseen podcastiin (Lady Lovin) missä oli aiheena “colonics”. En tiedä miten tämä on suomennettu mutta toimenpide on jonkinlainen luonnollinen (ei mekaaninen veden pumppaus) suolen “huuhtelu” vedellä ja tarkoituksena on puhdistaa paksusuoli kaikesta sinne seinämille kertyneestä ylimääräisestä aineksesta. Tämä tottakai auttaa ummetukseen yms kun tavara ei luonnollisesti kulje mutta podcastin mukaan myös yleiseen hyvinvointiin ja esim. ihon kuntoon. Oletko kuullut tällaisesta? Olisi mielenkiintoista kuulla jos sinulla on kokemusta/mielipidettä aiheesta! Kivaa viikonloppua 😊 -Roosa

  • Petra Korpi
   Author
   June 5, 2016 / 19:38

   Moikka Roosa! Juu juuri tuollaisen suolentyhjennyksen olen tehnyt muutamaan otteeseen paaston yhteydessä. Pidin siitä itse asiassa oikein paljon (vaikka paastosta kokonaisuudessaan en niinkään). Tietääkseni niitä suolihuuhtelupusseja ohjeineen saa ainakin apteekeista ja käyttö oli itselläni ainakin tosi helppoa. Huuhtelussa irtoaa sitä mitä paksusuoli sisältää eli bakteereja (sekä hyviä että huonoja) ja sulanutta ja sulamatonta jätettä, joka voi olla sekä uutta että vanhaa “kamaa”. Suolihuuhtelulla on ainakin ikivanha historia eli varmasti ummetuksen lisäksi hoidatuttaa monia muita asioita, mm. ihon kuntoa. Rohkeasti testaamaan, täytyypä itsekin hieman paremmin taas paneutua asiaan ja käväistä apteekissa 🙂

 2. Mira
  June 4, 2016 / 11:33

  Kiinnostaa!! Ihanaa, kun joku puhuu näistä suoraan :))

  • Petra Korpi
   Author
   June 5, 2016 / 19:39

   Mira, jessss more is on its way 😉

 3. Maria
  June 4, 2016 / 12:25

  Petra oot kertakaikkisen ihana <3 tämä blogisi huokuu asiaa ja inspiraatiota, mutta kuitenkin kerrassaan loistavaa huumoria.

  Sitten kakkajuttuun; Itselläni vatsa tahtoo lennoilla kerätä kamalasti ilmaa, mitä ihanuutta… Ja jotta sitten säästät niitä kanssamatkustajia, menet vessaan ja yrität helpottaa oloasi, niin mitään ei tulekaan. Tähän oon keksinyt helpotukseksi "matoliikkeen" eli kiemurtelun siinä pytyn päällä. Selitä siinä sitten ( ne kirotut lentokonevessojen "lukot", jotka ei ainakaan blondin logiikkaan sovi !!!) oven vahingossa avanneelle ukolle, että harjoitan tässä vaan peristaltiikkaani, laitoin vissiin oven vähän väärin kiinni :DD anyways, tolla voi vähän helpottaa oloa pitkillä, ja miksei lyhyilläkin lennoilla.

  • Petra Korpi
   Author
   June 5, 2016 / 19:45

   Voi Maria, kiitos x 28721315! Ihana kuulla, sillä juuri tuommoista fiilistä haen itsekin muidenkin blogeista ja sisällöistä. Ilmapallo maha sekä suoli on mullekin tuttua kauraa, jihuu, mutta matoliike on mulle ihan uus juttu. IHANA kun jaoit sen kaikkien kanssa, kiittiiii – testiin menee! Ja siis tuo lentsikkatilannehan on ihan kuin jostain leffasta. EN KESTÄ!!!! LOL!

 4. Beso
  June 5, 2016 / 16:34

  Haha, ihana kommentti maria 😃 eka kerta ku kuulen tommosesta tekniikasta 😂 no mutta tärkeintä että toimii! 😊

  • Petra Korpi
   Author
   June 5, 2016 / 19:41

   hehee, eka kerta mullekin, mutta uskon Marian kikkaan ihan täysin 🙂

 5. Beso
  June 5, 2016 / 16:42

  joo ja ihan paras ja ennenkaikkea tärkee aihe tää vai mitä mira ja maria?!?! 😊 Hyvä petra ku otit esille näin suoraa!! 😊👊

  • Petra Korpi
   Author
   June 5, 2016 / 19:40

   <3 pitäähän sitä käydä vähän läpi näitä jokapäiväisiä elämän tärkeitä juttuja :) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *