Heartbeats Style Midsummer Drinks (➸100% Good For You)

Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen16Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen17Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen1Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen18Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen / Kauppapuutarhaliitto ry ja TradeTracker

Pari vuotta sitten Dubain lomalla loikoilin hotellin allasalueella kun hotellin työntekijä tuli kurkkuviipaletarjottimen kanssa hikisen aurinkopetini viereen. “Oihhh mitä palvelua” ajattelin samalla kun iskin hampaani kiinni kurkkuviipaleeseen. EIIIIJJJ huuto kuului sillä sekunnilla Kiiran suusta ja sen jälkeen alkoikin kunnon naurunrevahka. Kurkut oli tarkoitettu kasvoja ja silmiä viilentämään, ei syötäviksi. Hehee, toivottavasti olivat edes puolipuhtaita, sillä jatkoin rohkeasti rouskuttamista.

Kun tuosta ajasta mennään vielä runsaammin taaksepäin, niin tykkäsin kovasti makeista drinkeistä, tiedättekö; niistä kaiken maailman Malibu-hässäköistä ja siidereistä. Näistä vuosista on makuaistini (onneksi!) ottanut ison askeleen etiäpäin ja makeille feikkisiirapein tehdyille juomille sanon suoraan ei kiitos.

Dubain kurkkuviipaleista ja kouluaikojen äklömakeista drinkeistä kun hypätään nykyhetkeen, niin kohdallani on sanomattakin selvää, että mitä fressimpi sen parempi. Tykkään panostaa määrän sijasta laatuun ja mahdollisimman hyviin raaka-aineisiin.

Juttuni punainen lanka taitaa olla tänään hieman solmussa, mutta jaksakaa mukana vielä hetki.

Kesän tullessa mietin aina erilaisia keinoja käyttää sesongin satoa. Kotimaista perunaa, porkkanaa, tomskuja ym. tulee syötyä tosi paljon.

Miksi valkkaan kotimaista?

Syitä on varmasti monia, mutta hetken asiaa mietittyäni luulen yhden perimmäisen syyn olevan missäpä muussa kuin äidissäni.  Lapsuusvuosina ehtii kulkemaan äidin kanssa niin usein ruokakaupassa, että väistämättäkin jotkin toimintakaavat tarttuvat. Äitimme pyrki ostamaan kotimaista aina kun mahdollista. Ja sitä minä teen nyt perässä.

So thank you – I got it from my mama.

Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen14Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen13Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen10Sirkkalehtimerkkiin luotan monella tapaa kun silmäni kaupassa kiikaroivat sitä kotimaista satoa. Sirkkalehtimerkityt vihanneserät ovat jäljitettävissä puutarhalle asti ja pisimilläänkin vihannesten kuljetusmatkat ovat lyhyitä, lähiruuasta voidaan täten siis varmuudella puhua.

Sirkkalehtituotteilla -ja tuottajilla vastuu ympäristöstä on korkealla. Kasvihuoneviljelyssä käytetään uusiutuvia vesivaroja ja veden haaskaamattomuuteen kiinnitetään huomiota. Kasteluvesiä ei myöskään päästetä luontoon ilman asianmukaista puhdistamista. Uutena asiana opin myös, että suljetut vesijärjestelmät, joissa sama vesi kiertää kasvihuoneissa vuodesta toiseen, ovat tosi tyypillistä kasvihuoneille. Who knew?

Euroopan elintarviketurvallisuusviraston tutkimuksen mukaan Suomessa tuotetaan Euroopan ja samalla maailman puhtaimmat kasvihuonevihannekset.

HYVÄ ME!

Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen12Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen11Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen8Vihdoin reseptiin: tarjolla siis keskikesän kunniaksi juhannusdrinkkejä.

Mökillä homman pitää luistaa ja reseptien olla TOSI helppoja. Ei mitään hienoja monen vaiheen sheikkeri, mehustin tai tehosekoitin hienouksia. Nopsaa ja kätsää tekemistä arvostaa kun vesikään ei tule meillä mökillä hanasta.

Tämän juoman kunkku on kurkku! Eikä limekään pahaa tee, ihanan raikas ja hapokas.

Viilentävä kurkku, fressi lime ja mitäpä muuta kuin kotimaisia yrttejä!

Yrtit ovat elämäni rakkaus. Jos voisin menisin Mintun kanssa naimisiin päivänä minä tahansa.

HEARTBEATS JUHANNUSDRINKIT

♥ kurkkua

♥ limeä

♥ yrttejä (minttua, basilikaa tai tilliä)

♥ vichyä

♥ jäitä

➸➸ Leikkaa summassa kurkusta sekä limestä siivuja/paloja, lisää nuo lasin pohjalle valkkaamasi yrtin kera ja survo kaikkia lasinpohjaa vasten. Jos survinta ei löydy, niin jokin mahdollisimman tylppäpäinen väline/lusikka käy hyvin, kunhan saat mehut aineksista ulos. Vihreän mössön päälle voit höylätä kurkusta juustohöylällä siivun ja pyöräyttää sen kauniisti lasin reunoille. Lisää jäät sekä vichy ja koristele isolla yrttimäärällä.

Haastavin osuus koko juomanteossa on muistaa pakastaa (tai ostaa) jääpaloja. HA! Harvalla kun on möksällä luxusjääkaappeja, jotka sylkevät jääpaloja ulos tuosta vaan.

Kotimaisia kurkkuja ei muuten sitten tarvitse kuoria. Tai jos meikältä kysytään, niin ei saa kuoria! En ole koskaan ymmärtänyt kurkun kuorimista (samoin kuin perunankaan), kuorissa kun on iso osa kaikista vitskuista ja ravinteista. Kurkusta saat muun muassa kuitua, k-vitamiinia ja piitä (hyväksi iholle ja hiuksille) sekä kaliumia. Kurkku estää nesteiden kertymistä kehoon ja edistää suolen toimintaa. JES – tiedätte että välitän suolestani kovasti 😉

Unohdin ostaa juomiani varten kotimaista chiliä, sitä olisin lisännyt mieluusti tuomaan vielä hieman potkua. Ensi kerralla!

Jos halajat alkoholillisten tervetuliaisdrinkkien perään, niin esim. pieni määrä giniä sopii jokaiseen näistä hyvin.

Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen6Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen7Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen4Heartbeats_petrakorpi_cucumber_drink_puhtaastikotimainen3Yrteillä teet aina lähtemättömän vaikutuksen.

AINA!

Ostoskori siis yrttejä täyteen tyypit. Niiden jämät kannattaa istuttaa mökilla multaan, minttu ainakin viihtyy ja leviää kelissä kuin kelissä.

Itse taidan sekoittaa jussina yhden ison kannun lemppariani eli tuota tilliversiota.

Aurinko ja tillivesi. Niistä on juhannukseni toivottavasti tehty.

Niin ja soutelusta tietty.

x,

Petra

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *