Girls Everywhere: Period Survival 101

periodsurvival101_2

Tytöt ovat supersankareita! Tiedän, se ei ole mikään uutinen, kunhan vaan muistuttelen asiasta 🙂

Ja jeppp, tässä sitä nyt ollaan: aiheena kuukautiset.

En näe syytä miksi sen pitäisi olla joku hys-hys juttu, jota vältellä. Kaikki me tytöt ja naiset ollaan samassa veneessä. Tai ehkä olet jo eläköitynyt tuon veneen kyydistä, mutta tiedät silti hyvin mistä on kyse.

Miespuoliset ohoi! Jos luette vielä mukana, niin varoitan, ettei postaus välttämättä iske teille hirveän kovaa.

Itselläni oli erittäin kivuliaat kuukautiset teinivuosinani. Siis mitä ihmettä, eihän silloin kramppien aikana voinut kävellä metriäkään. En tykkää syödä särkylääkkeitä pikkukipuun, mutta noina aikoina ne olivat välttämättömyys. Muistan ärsyttävintä olleen sen, kun jotkut opettajat eivät voineet koulussa ymmärtää mistä puhuin. Ei edes kaikki naisopettajat. Kai me olemme kaikki niin erilaisia kuukautistenkin suhteen, sillä heillä ei ollut aavistustakaan siitä miksi istuin kaksinkerroin pystymättä kävelemään. En usko heidän tehneen niin ilkeyttään, mutta asiasta ei ehkä ollut ainakaan omakohtaista kokemusta.

periodsurvival101_1

Menkoissa on paljon hyvääkin: puhdistut ja tiedät kehon toimivan niin kuin pitää, sekä hormonaalisen tasapainon olevan kunnossa. Mutta joo, on myös niitä kramppeja, hulluja mielialan vaihteluita, ärsytystä ja turvotusta. Olet onnekas, jos tämä kuulostaa täysin vieraalta.

On tärkeää huolehtia sekä mielestä että kehosta, jotta siitä kuukauden ajasta päästään mahdollisimman sujuvasti.

Tässä omat vinkkini teille:

♥ Huomio magnesiumin, raudan, D- ja A-vitamiinin saantiin: Ahmi pinaattia, porkkanoita, kananmunia, sieniä, kaalia, bataattia, papuja ja linssejä

♥ Mausteet: paprika, cayenne ja chili voivat auttaa voimakkaan verenvuodon kanssa

♥ H2O: Juo vettä! Piste. Lisää tuoreen sitruunan mehua niin myös ihosi kiittää. Vihreä tee on myös suosikkini stressiä poistavana juomana

♥ Kuumavesipullo: Ystäväsi pahimpien kramppien aikaan

♥ Omega-3 & B6-vitamiini: Lado lautaselle lohta, pellavansiemeniä, chia siemeniä, saksanpähkinöitä, parsakaalia, basilikaa. Nämä ovat täynnä hyviä rasvoja ja vitskuja, joita me kaikki tarvitsemme voidaksemme hyvin

♥ Liiku: Älä uppoa päiväkausiksi sohvan pohjalle. Itse joogaan tai lähden rauhalliselle kävelylle. Olosi paranee liikkuessa tai viimeistään sen jälkeen, takaan sen.

♥ Pojat ei välttämättä tajua mistään mitään: säästä kriiseily omille tyttöystävillesi

♥ Hedelmät ja kasvikset: Ananas ja vesimeloni ovat lempivalintojani, koska ne sisältävät paljon vettä, vähentävät turvotusta ja tekevät jollain ihmeen tapaa onnelliseksi. Selleri auttaa myös vatsavaivoihin, kun taas korianteri vähentää runsaan rautapitoisuutensa ansiosta pahimpien ja välillä outojenkin diehard himojen syntyä

♥ Elokuvat ja raakasuklaa: Katso Marley & Me tai jokin muu ihana elokuva ja itke silmät päästäsi. Raakasuklaa on mahtavaa, sillä se on #1 lähde magnesiumille. Normi suklaa on käsitelty niin, että siinä on tuskin lainkaan magnesiumia jäljellä. Siis raakaa sen olla pitää!

♥ Muista tämä duo: inkivääri ja kaneli. Inkivääri on ihme kasvi, joka antaa helpotusta kramppeihin. Kaneli, paras ystäväni, vähentää myöskin turvotusta + se on erinomainen lähde raudalle.

♥ Suklaafondue: sulata raakaa tai erittäin tummaa (yli 70% kaakaota) suklaata ja dippaile siihen mansikoita, vadelmia, banaania ja muita hedelmiä. Siedän menkkoja vaikka kahdesti kuukaudessa ihan vain saadakseni tekosyyn fonduelle. HA! No en sentään.

♥ Teepuuöljy: tämä hämmästyttävä luonnon antiseptinen ja antibakteerinen öljy auttaa taistelussa näppylöitä vastaan. Taputtele hieman öljyä ilmestyvien näppyjen päälle. Vannon tämän pikkupullon nimeen!

 

Mitä vinkkejä ja niksejä teiltä löytyy kuukautisten aiheuttamaa ärsytystä vastaan? Paljastakaa salaiset aseenne tytöt!

Kuulen myös enemmän kuin mielelläni kaikista hyvistä ja mahdollisimman luonnollisista tamponeista ja kuukautissuojista. Testailen parhaillaan kuukuppia ja kerron siitäkin ehdottomasti mielipiteeni myöhemmin.

♥, 

P

 

Girls are superheroes. I know that’s no big news but just to remind you all 🙂

And yepppp, I went there: let’s have a little chat about periods.

I can’t see a reason why it should be a hush-hush thing when all girls and women are in the same boat. Or maybe you’ve retired from the ride but still, you know the deal.

Guys, if you’re still with me, this probably won’t be you favorite post.

I had super bad period cramps during my teenage years. I mean OUCHHH, I couldn’t even walk. I’m not a pill popper but at those times they were a necessity. The worst thing was when some of my school teachers couldn’t understand where I was coming from, not even all the ladies. I guess we’re all different when it comes to periods too as they seemed like they didn’t have a clue about why I was doubled over and not able to walk. I’m sure they didn’t do it to be mean, but they just didn’t know enough about it. 

Here’s the great thing about our friend Aunt Flow: you know your body’s working as it should and your hormonal balance is in order. And yesss, you get cramps, crazy mood swings, irritations and feel bloated as h*ll. Lucky you if this sounds totally alien to you.

There are things to do to make you feel better though. It’s important to take care of your mind and body to get over that time of the month as smoothly as possible.

Here are my tips:

♥ More Magnesium, Iron, Vitamin D and A: Think spinach, carrots, eggs, mushrooms, kale, sweet potato, beans and lentils

♥ Spices: Red pepper, paprika, cayenne, and chili can help with heavy bleeding

♥ H2O: DRINK WATER! Period. Add some fresh lemon & your skin will love you too. Green tea is also my favorite de-stressing drink

♥ Hot water bottle: Helps when the worst of the worst cramps arrive

♥ Omega-3 & vitamin B-6. Salmon, flax seeds, chia seeds, walnuts, broccoli, basil are full of great fats and we all need those

♥ Workout: Don’t just lie miserably on the couch. I would do a little yoga or a take a walk. You will feel better, I promise

♥ Boys will never get it: Save all the fussing to your girlfriends

♥ Fruits and veggies: Pineapple and watermelon are my choices as they contain lots of water and make you happy and less bloated. Celery can sooth the stomach while cilantro reduces your diehard cravings for the weirdest things because of its high iron level

♥ Movies and raw chocolate: Watch Marley & Me or some other cute movie and cry your eyes out. Raw chocolate is great as it’s the #1 source for magnesium. Regular chocolate has been processed so that there’s hardly any magnesium left for you. Raw is the real deal!

♥ Remember this wonder duo: Ginger and cinnamon. Ginger is a superb herb that will ease your cramps. Cinnamon, my best friend, has anti-inflammatory properties + it’s an excellent source of iron

♥ Chocolate fondue: Melt some raw or super dark (over 70% cacao) chocolate and use it as a dip for strawberries, raspberries, banana and other fruits. I mean, I could almost have periods every week just for this. HA!

♥ Tea tree oil: This amazing natural antiseptic and antibacterial helps with any up and coming blemishes. Just dab a little of the oil on the spot. I swear on this magic potion!

 

What tips and tricks do you use to make your period less miserable?

I’m also eager to hear about tampons and sanitary pads that are as natural as they get. Currently testing the diva cup. Girls, please share your secrets.

♥,

P

Follow:
Petra Korpi

5 Comments

 1. m
  October 3, 2015 / 12:57

  Raikas ja persoonallinen blogi! Aloin myös juuri testaamaan Lunette kuukuppia ja on tosi mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia. So far so good! Oon lähdössä monen kuukauden reissulle ja toivon, et mun ei todellakaan tarvis roudata montaa pakettia tamponeja ja suojia, vaan tää yks pikku kuppi riittäis! Jos uskallan!

 2. Petra Korpi
  Author
  October 4, 2015 / 08:01

  Moi ja kiitoshali ihanasta palautteesta! Ja wau, monen kuun reissu, et sattumoisin pitäisi blogia reissun ajalta? Toivotaan että kuppi vakuuttaa meidän molemmat ja saataisiin jättää tamponit ja siteet kaupanhyllylle! 🙂

 3. m
  October 5, 2015 / 15:57

  Harkitsin kyllä blogin pitämistä reissussa, mut taidan kuitenkin jättää isommat elektroniikat kotiin ja lähteä matkaan vain puhelin ja kamera kassissa (tai siis rinkassa)! Ehkä sitten jälkitunnelmia kokoan kasaan, kun palaan 🙂 Reilut neljä kuukautta Thaimaassa ja Intiassa, joten varmasti on kerrottavaa kunhan tulen takaisin! <3

  • Petra Korpi
   Author
   October 6, 2015 / 13:07

   Kuulostaa mahtavalta! Mielelläni lukisin palattuasi kokemuksistasi kun olet noin pitkän pätkän reissussa. Ja kuvamateriaali tulee varmasti olemaan aika järisyttävää. Tsemppiä reissuusi! <3

   • m
    October 6, 2015 / 23:31

    Kiitos 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *