Driving On GreenStreet: Raw & Tasty Cakes

Heartbeats_petrakorpi_greenstreetHeartbeats_petrakorpi_greenstreet2Heartbeats_petrakorpi_greenstreet3Heartbeats_petrakorpi_greenstreet5Heartbeats_petrakorpi_greenstreet6Heartbeats_petrakorpi_greenstreet7Heartbeats_petrakorpi_greenstreet4

Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku, tule hyvä kakku! 

Aiheet pomppii täällä kakasta kakkuihin, mutta sellaista se elämä on.

Päästiin Tuijan ja Kiiran kanssa tositoimiin GreenStreetin raakakakkukurssilla ja meno oli aika vilkasta. Jos ainoastaan meidän kolmen päät olisi lyöty yhteen, olisi lopputulos luultavimmin ollut köntti epämääräistä pähkinä-kookos-seosta ja naurunräkätystä.

Ope-Heidi otti homman kuitenkin haltuun ja se näkyi ja maistui lopputuloksissa. Ihanat kaksi kakkua, suklaa-basilika ja mango-vadelma, joista suklaisemman reseptin löydätte täältä Tuijan postauksesta.

Nimensä mukaisesti valmistimme siis raakoja kakkuja, joiden ravintoarvot ovat ihan eri planeetalta kuin oman lempparini eli juustokakun tai vaikka Tuijan bravuurin browniesien.

Raakakakut ovat kaloripommeja, kyllä, mutta helkkarin fiksuja sellaisia.

Hyvät rasvat, vitamiinit, antioksidantit, kivennäis- ja hivenaineet – kakuista puhuttaessa nuo sanat ovat aika harvinaisia. Ravintoaineiden lisäksi raakakakuista löytyy reilusti kuituja, ja koska RAAKAkakkuja ei kuumenneta, säilyttävät ravinteet paremmin voimansa eikä raaka-aineiden rasvojen laatu heikkene.

Pieni pala kakku(j)a riitti ja se on muuten jokaiselle meidän tehokolmikon jäsenelle aika harvinaista. Hedonistikerhomme jatkaa toki edelleen niiden lemppari sokruhöttökakkujenkin nautiskelua, mutta kieltämättä se pöhnätön olo raakakakkupalan jälkeen oli aika jees, eikä tuona iltana tehnyt mieli syödä enää mitään, koska olo oli aidosti täysi.

Lyhyen iltakurssimme aikana kakkujen teon lisäksi raaka-aineista oppii uutta ja inspistä tulee myös esimerkiksi smoothieiden tekoon. Itse kaivoin macan taas kaapin perukoilta esiin ja mietin kuinka yrttejä tulisi käyttää leivonnaisissa entistä enempi. Suosittelen todella, kakkukurssi on kiva lahjaideakin monelle!

x,

Petra

 

 

Follow:
Petra Korpi

2 Comments

 1. Milja
  June 5, 2016 / 23:40

  Mitä kirjoja sä tällä hetkellä luet? Entäs mitä kirjoja sun tulevalla lukulistalla on, jotka on pakko saada luettuna? 🙂 t. lukutoukka, joka jatkuvasti etsii uusia ideoita, mitä voisi seuraavaksi lukea:)

  • Petra Korpi
   Author
   June 8, 2016 / 08:49

   Heippa Milja! Ihana kysymys ja hyvä sinä! Lukutoukkana opit koko ajan hurjasti ja varmasti myös rentoudut ainakin osan kirjoista äärellä. Olen elämänkertojen ystävä. Fiktiota en lue paljoakaan. Ruoka- ja ravintoaiheisia kirjoja mulla on tooooosi paljon ja niistä osa lukemattakin, koska ovat vähän vaativampaa luettavaa, Kaisan Jaakkolan Hormonitasapaino teokset ovat tosi laadukkaat. Jotenkin kai urheilijoiden elämä iskee, sillä Andre Agassin elämänkerta on lempparini, tällä hetkellä taas luen Jarkko Ruudun Jumalainen näytelmä kirjaa. Anne Frankin Nuoren tytön päiväkirja, Nelson Mandelan Long Walk To Freedom – lemppareitani myös. Arianna Huffingtonin Thrive on myös hyvä ja motivoiva elämäntaito -kirja, samoin kuin ainakin instassa hehkuttamani Sophia Amoruson Girlboss. Siinä nyt alkuun muutama 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *