DIY Terveelliset Suklaanapit (Täydellisiä Naistenpäiväksi!)

SYÖTÄVÄN SULOISIA!

Eikö?

Joskus nätit makeiset eivät liioin maistu miltään. Nämä sekä näyttävät superkauniilta kahvipöydässä, että räjäyttävät makunystyrät.

Plus ne ovat terveellisempiä kuin moni moni muu makeinen. Mitä tummemman suklaan valkkaat, sitä parempi. Ai miksi? Perustelut löydät täältä.

Näyttävän ja terveellisen lisäksi nämä napit ovat järkivalinta lompakkoakin ajatellen.

Jos vastaavia olisi myynnissä, olisi niiden hintalappu varmasti taivaissa.

Ah, ja vielä yksi bonari: yksilöllisyys. Kukaan muu ei tee samanlaisia suklaanappeja kuin juuri sinä!

Mikäli haluat muistaa vaikka ystävääsi tai mummiasi itsetehdyllä lahjalla, niin tässä takuuvarma valinta. Omatekemät jutut ilahduttavat kaikkia aina enemmän kuin kaupan kämäset kakut tai kortit.

Suklaanapit ovat helppoja, mutta niiden jähmettyminen ottaa hieman aikaa.

Jos olet super viitseliäis, niin toki voit tehdä suklaasi alusta pitäen itse, mutta tässä laitoin mutkat suoriksi ja sulatin valmiin levyn, 89% sellaisen.

➸➸ Sulata siis suklaa vesihauteessa (eli laita kattilan pohjalle kiehuvaa vettä ja päälle suklaa kulhossa joka ei kuitenkaan osu ihan veteen saakka).

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nostele lusikalla sulanutta suklaata pieniä määriä kerrallaan ja muotoile niistä leivinpaperille  pyöreitä nappeja. Ei haittaa vaikka muoto olisi vähän sinne päin. Älä kuitenkaan tee kiekoista ihan liian ohuita!

Ripottele nappien päälle koristeita makusi mukaan vielä kun suklaa on sulaa.

Anna nappien jähmettyä huoneen lämmössä tai laita varovasti pakkaseen nopeuttaaksesi hommaa. Huoneen lämmössä tämä otti ainakin itselläni yllättävän monta tuntia.

Jos viet herkut lahjaksi, voit pinota ne kauniisti purkkiin tai kietaista sellofaaniin.

Ovat niin kauniita ja ah niin herkullisia. Ja TIETTY itsetehtyjä osaavat kaikki järkityypit arvostaa!

Koristelin tällä kertaa suklaakiekot pakastekuivatuilla marjoilla, kookoslastuilla ja pistaasipähkinöistä rouhimillani lastuilla. Kauniit värit ja hyvä makukombo! Muita vaihtiksia ovat kauniit suolakiteet, kaikki kuivatut marjat ja hedelmät (kuten kuivatut granaattiompun siemenet), erilaiset pähkinät ja pähkinärouheet, goji-marjat, siemenet, mehiläisen siitepöly (ahh tämän ja suolakiteiden kombo on täydellinen).

Käytä mielikuvitusta!

Olisi pitänyt laittaa huomista Naistenpäivää varten pieni suklaanappitehdas pystyyn ja ilahduttaa ystäviäni, mutta päivän työt venyivät taas kellon ympäri, joten tämä postaus saanee toimia nyt virtuaalisuklaapusuina kaikille teille upeille naisille!

Palataanpa taas huomenna!

x,

Petra

 

 

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *