Benefits Of Cacao (Chocolate Lovers You’ll Love This)

Petrakorpi_heartbeats_benefits_of_cacao_2_txtKäsi ylös kaikki suklaapuput!

Nyt olis asiaa.

Vaihdetaan käsite aluksi kuitenkin suklaasta kaakaoon. Ei suoranaisesti siihen kuumaan after-ski -juomaan, vaan kaakaopapuihin.

Kaakaopapuja tuottava kaakaopuu on trooppinen kasvi, joka kasvaa luonnonvaraisena trooppisessa Etelä-Afrikassa ja viljeltynä kuumissa olosuhteissa. Katsokaa nyt näitä upeita ja eksoottisia kuvia meidän “suklaasta” ja “kaakaosta”.

Niitä Fasun suklaalevyjä rohmutessa ei monestikaan tule ajatelleeksi, että mitä sitä oikein mussuttaa.

Suklaa on tehty kaakaopuun siemenistä eli kaakaopavuista. Eurooppaan kaakao tuli intiaaneilta hovien ja kuninkaallisten iloksi ja tällöin  siihen alettiin lisätä sokeria.

Pöhh, ollaan me eurooppalaiset hölmöjä. Tai tavallaan helkkarin fiksuja. Onhan ne prosessoidut maitosuklaat hyviä juu – suurimmaksi osaksi pelkkää valkoista sokeria, maitojauhetta, lisäaineita jne. Ei ihme että koukuttaa!

Petrakorpi_heartbeats_benefits_of_cacao_1Nykyään puhutaan paljon tummasta suklaasta ja suklaan kaakaoprosenteista. Nämä söpöt pikku kahvipavun näköiset kaakaopavut  kuvissani havainnollistavat asiaa hyvin, ne ovat nimittäin 100% kaakaota. (Fasun sinisessä kaakaota on noin 30%.)

Kodistamme löytyy A-I-N-A ihan hullu suklaalevyvarasto. Onhan se hyvä olla “pari” levyä jemmassa maailmanlopun varalta.

Lemppari nasty-suklaani on paksu Milkan Oreo, nommnoommmomm!

..MUTTA…

90% isosta läjästä suklaalevyistämme on tummia. Siis toooosi TUMMIA!

Nautin suuresti kaakaopavuistani ja ihan 100% levyistä. Tummaa ostaessani suosin aina 85%>. Oreopommit ja valkosuklaat (toinen heikkouteni!) jäävät harvoille ja valituille päiville, life sucks I know 😉

Jos et ole tummien suklaiden ystävä, etkä voi ymmärtää miten jollekin kaakaopavut ovat herkkua, suosittelen aloittamaan hitaasti.

Makuaistia saa koulutettua ja totuttelemalla pötkii pitkälle. Osta ensin vaikka 70% levy ja makustele sitä viikko, seuraavalla viikolla 75%, sitten 80% ja niin edes päin. Yks kaks tykkäätkin jo rouskuttaa näitä HC-papuja.

Suklaapavut ovat vakkari snäkkini niin kotona kuin menossa. Olen kiusannut monen montaa kaveria esimerkiksi leffoissa tarjoamalla heille avokätisesti näitä superhyviä herkkujani laukkuni pohjalta. Ensikertalaisten naama vääntyy aina näkemisen arvoisesti, ja joudun vakuuttelemaan, että totuttelemalla oikeasti oppii. *nimimerkillä entinen valkosuklaahirmu

Petrakorpi_heartbeats_benefits_of_cacao_3Koko kaakaopostauksen juju on kuitenkin niissä sen hyödyissä.

Uskokaa pois kun sanon, että raaka kaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista sisältäen yli 1200 aktiivista ainesosaa. Antoksidantteja sen kokonaispainosta on noin 10%. (Se sisältää yksistään enemmän antioksidantteja kuin mustikka, granaattiomena, goji, acai ja punviini yhteensä!)

Ihan hullua kamaa!!

 

RAA’AN KAAKAON SUPERHYÖTYJÄ ON KILOKAUPALLA, TÄSSÄ PARI: 

SYDÄMESI KIITTÄÄ: kaakaossa olevat polyfenolit auttavat ehkäisemään LDL-kolesterolin hapettumista suojaten täten kehoa sydäntauteja vastaan. Polyfenolit myös tihentävät verta, joka ehkäisee sydänkohtauksia.

ILOPILLERI: kaakao sisältää anandamidia, joka tuo ihmiselle hyvää oloa, parantaa muistia, poistaa masentuneisuutta sekä stimuloi motivaatiota. Anandamidi on aine, joka tuottaa urheilijalla hyvän olon urheilusuorituksen jälkeen. Hello euforia!

RUUANSULATUKSEN PARAS KAVERI: kiitos korkean kuitipitoisuutensa, kaakao auttaa stimuloimaan kehon ruuansulatusentsyymeitä.

HEHKUVAN IHON SALAISUUS: runsaasti flavanoleja sisältävä kaakao parantaa ihon rakennetta ja toimintaa, suojaa UV-säteiltä ja ylipäänsä ihoa vanhentumiselta. Byebye karhea iho ja rypyt!

MAGNESIUMPOMMI: kaakao on ravinnerikkain magnesiumin lähde. Magnesium vaikuttaa vahvasti aivojen toimintaan ja auttaa suojaamaan kehoa osteoporoosilta ja tyypin 2 diabetekselta. Magnesiumilla on vino pino muitakin upeita hyötyjä!

HORMONAALISET MIELIALAVAIHTELUT: (siis mitkä muka?) kaakao buustaa aivojen serotoniinitasoja eli sitä “feel good” kemikaalia. Kaakao sisältää myös tryptofaania ja kaikkia B-vitamiineja, joita elimistö tarvitsee serotoniinin ja sen kaltaisten välittäjäaineiden valmistukseen

HYVIÄ RASVOJA: kehomme tarvitsee toimiakseen rasvaa, hyvää sellaista! Kaakaosta löytyvä rasva on samantyyppistä kuin oliiviöljystäkin löytyvät tyydyttyneet rasvahapot

SEKSISUKLAA: Kaakaon sisältämää rakkausmolekyyliksi kutsuttua fenyylietyyliamiinia erittyy aivoistamme muun muassa petipuuhissa. Ei ihme että suklaa on yleinen ystävänpäivälahja, HA! 😉

En nyt paasaa sen enempää, mutta ehkäpä kiinnostutte kurkkimaan tarkemmin mitä siinä lempparisuklaanne sisällysluettelossa on.

Mikäs teidän lempparisuklaa on, pahiksista tai hyviksistä? Hyvissuosikkini (sori vaan Milka!) ovat Goodiolta ja Green & Black’s:in 85% luomu tummasuklaa, jota löytyy hyvään hintaan lähikaupastammekin.

Nyt takki niskaan ja hurraamaan kummipoikaani telinevoikkakisoihin. Taidan sujauttaa hänen suuhunsa pari papua, niin voitto on taattu. LOL!

Hauskaa viikonloppua kaikille!

x,

P

 

Ahoy all you chocolate lovers out there!

Need to go and see my god son compete at a gymnastics competition. Wish him luck! 

& yessss, I will upload the translation as soon as possible 🙂

x, 

P

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *