A Golden Relationship Tip For You, Me & Everyone

Heartbeats_petrakorpi_us2

<< Happiness is… us 2 >>

Olen aina ollut kova lukemaan käsikirjoja. Olipa ne urheilusponsoroinnista, unen merkityksestä, suolasta, siivoamisesta (hello KonMari!), lääkeyrteistä, päälläseisonnasta tai muffinsseista. Käsikirjat ja autobiografiat ovat lemppareitani, niin helppolukuisia ja opettavaisia.

Muistan kotimme kirjahyllystä löytyneen myös parisuhde- ja tiimipelikirjoja. Erityisesti “Miehet ovat Marsista ja Naiset Venuksesta” on jäänyt mieleeni vaikken sitä koskaan lukenutkaan, johtuneeko tuosta hauskasta nimestä.

Parisuhteeseen liittyen olen lukenut sillisalaattimaisesti pätkän sieltä ja toisen täältä ja joitain ihan hyviäkin vinkkejä on ollut meillä käytössä. Parhaimmin itselleni ovat niistä sopineet vinkit, joissa kirjoitetaan xxx asioita ylös paperille, usein arvostamiseen ja omiin tuntemuksiin liittyen. Tuo paperi+kynä kombo on välillä niin hämmentävän toimiva. Tekisi 100varmasti monelle hyvää pompata ajassa 20 vuotta taaksepäin siihen päiväkirjaelämään 🙂

Terapeuttista kirjoittaminen joka tapauksessa on!

Petrakorpi_heartbeats_relationship_tip3Parisuhdevinkit liittyvät useimmiten kanssakäymiseen ja juurikin siihen kuuluisaan yhteispeliin. Tämä on toki äärimmäisen tärkeää ja edellytyksenä parisuhteelle kuin parisuhteelle, mutta kääntäisin katseeni nyt kuitenkin itseeni, pois kumppanista ja ME käsitteestä.

Ykkösvinkkini liittyy siis itseeni. Tuntuu nimittäin jotenkin tosi kiehtovalta, että mitä syvemmin koen tuntevani ja ymmärtäväni itseäni, sitä paremmin ymmärrän muitakin.

“The more you know who you are and what you want, the less you let things upset you.”

Mitä enemmän olen itseni kanssa sujut, sitä vähemmän annan muiden ihmisten häiritä itseäni. Oma epävarmuus heijastuu väistämättä toisaalle, vaikket niin haluaisikaan. Huomaan tämän ihan pienissäkin jutuissa ja olen varma, että elämän isoissa kysymyksissä sillä on vielä suurempi merkitys.

Esimerkki pikkujutusta voisi olla vaikka huonotuulisuuteni löhöilystä johtuen. Vaikka 2 viikon treenitauolle olisikin jokin hyvä syy, sanotaan nyt vaikka sairastelu, saatan silti äksyillä Markulle asioista, joita en hikijumpan jälkeen olisi ikinä edes huomannut. Heivaamalla ahdistuksesi toisen niskaan, kaivan vaan omaa kuoppaani.

“Embrace the gorgeus mess that you are.”  -Elizabeth Gilbert

Petrakorpi_heartbeats_relationship_tip

<< He always usually makes me smile 🙂 >>

Ei muuten ole turhaan yksinäni (tai kaverin kanssa) lenkille lähteminen lempikeinoni päästä huonotuulisuudesta eroon, HA! Sitä ahdistusta on oikeasti ihan turha purkaa puolisolle ainakaan sellaisella rude bi**h-asenteella.  Vaikka, huom. VAIKKA toinen olisi käyttäytynyt veemäisesti, olet lopulta ainoastaan omista teoistasi (ja ajatuksistasi – uskokaa pois, nekin merkkaa super paljon) vastuussa. Ja vice versa, sama pätee kumppaniisi.

Älkää myöskään ymmärtäkö väärin, en missään nimessä kannusta nielemään huonoja fiiliksiä tai pahaa mieltä, mutta ylimääräiset negaatiot tekevät yleensä tasan ja ainoastaan hallaa.

Things to rememer in life:

take care of your thoughts

when you’re alone

and your words

when you’re with people

Tämä on ollut omalla kohdallani merkittävä muutos. Mitä enemmän olen sinut oman nahkani kanssa, sitä armeliaampi ja ymmärtäväisempi olen ympäristöllekin.

Aihe kulkee käsi kädessä itsetuntoon liittyvien asioiden kanssa ja niissä on varmasti meillä ihan jokaisella tehtävää. Minulla ainakin.

Mitä sanotte? Ainakin se aikalisä lenkin muodossa on kohdallani hyvä konkreettinen teko ja vinkkini teillekin tilanteisiin, joissa päästä nousee syystä tai toisesta hiilenharmaata savua. Keskustelu on toki tärkeää, mutta meillä sekin on huomattavasti hedelmällisempää sen lyhyen lenkkini jälkeen. Takaan että toimii paremmin kuin ne 100 kirosanaa!

Olisin megailoinen jos auttaisitte “siskojanne” omien lempivinkkienne muodossa. Teiltä lukijoilta saa aina kullanarvoisia vinkkejä muutenkin – miksei siis parisuhteeseenkin (tai muihin kaveri- ja perhesuhteisiin) liittyen!

x,

Petra

PS. En missään nimessä luule olevani Dr. Phil enkä yritä tehdä uraa parisuhdeneuvojana, kunhan möläyttelen teille juttuja, jotka toimivat omalla kohdallani. Toimii MULLA, ei välttämättä SULLA 🙂

Follow:
Petra Korpi

2 Comments

 1. Miss M
  May 17, 2016 / 19:49

  Amen to that! En voisi olla enempää samaa mieltä. Tämän ymmärtäminen on vienyt aikaa ja vaatinut harjoitusta mutta uskon, että ymmärrän nykyisin mitä tarkoittaa sanonta, että et voi rakastaa muita ellet rakasta itseäsi. Mieleen on jäänyt myös erään vihkipapin sanat, jotka meni jotenkin näin: kilpailkaa toistenne huomioimisessa. Siinä onkin tavoitetta kaiken minä-minän keskelle 🙂 Mutta jälleen kerran wice words Petra!

  • Petra Korpi
   Author
   May 18, 2016 / 06:30

   Tuo sanonta pitää niiiiiiin paikkansa ja söötti tuo vihkipapin neuvo. Tavoitteita, tavoitteita – onneksi aina voi petrata 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *