How To Eat Like A Local When Traveling

Heartbeats_petrakorpi_italy_local

<< Salute! >>

Reissuun lähtiessä poikkeuksetta AINA yksi kohokohdista on kohdemaan tai kohdekaupungin ruokakulttuuri. Pidän monen monesta keittiöstä; italialaisesta, japskista, vietnamilaisesta, korealaisesta, venäläisestä, thaimaalaisesta, you name it.

Ravintoloita tulee välillä nuuhkittua paljonkin etukäteen (netti on iso apu!) ja kavereiden suositukset on tietty parhaimpia. Olen monisyömäri ja rakastan kokeilla kaikkea. Sesonkiruokaa paikallisten tapaan, siinä on useimmiten avain herkullisimpiin kokemuksiin.

Jotta pettymykset jäisivät minimiin on pari juttua, jotka mielestäni kannattaa ulkomailla ravintoloiden kanssa muistaa. Toki vaihtelevat paikan ja tilanteen mukaan, mutta noin niin kuin nyrkkisääntönä pidän näitä:

1. KIELI – Katso millä kielellä ravintolan menu on kirjoitettu. Löytyykö kaiken maailman kielet turisteille? Käänny pois. Paras merkki on, mikäli listaa ei ole englanniksikaan. Elekielet käyttöön vaan, kyllä sillä aika hyvin pärjää! Viimeksi Italiassa tilasin sokkona pizzan, jonka päällä oli tomaattisoossiin ja juuston lisäksi ainoastaan jättimäinen keko voikukanlehtiä. Japanissa drinkkibaarissa oli vain japskilista, se oli oikein hauska ilta 😉 Ruokalistan lisäksi KUUNTELE: jos kuulet paljon paikallista kieltä, olet oikeilla jäljillä.

2. EI MUOVIANNOKSILLE – Poikkeuksiakin toki löytyy (ainahan niitä, eikö?), mutta parempi silti skippata raflat, joiden ulkopuolella näet muovisia annoksia. Jätä paikka muiden turistien huoleksi!

3. JONOTA – Kadulla vastakkain kaksi pizzeriaa, joista vain toiseen on pitkä jono? Mene hännille! Jono ei ole siinä syyttä suotta.

4. PAIKALLISTA SEN PITÄÄ OLLA – Pyri testailemaan erilaisia paikallisia ruokia ja erikoisuuksia. Olen maistelija ja esimerkiksi Malesiassa Durian-hedelmä sai yökkäyskohtauksen, mutta olihan tuota paikallisten herkkua maistettava.

5. RUOKAMARKKINAT – Markkinoilla koet elämää paikallisten keskuudessa ja näet sesongin raaka-aineita tuoreina kuin mikä.

6. TUTKI JA KYSY – Internet on nykyään suureksi avuksi, mutta saatan silti usein kysellä paikallisten suosituksia kasvotusten. Älä luota sokeasti hotellisi vastaanottohenkilökunnan ekoihin suosituksiin tai Tripadvisorin #1 paikkaan, monet luulevat sinun kaipaavan jotain hienoa modernia kokemusta. Kysy vaikka respan tytöltä, missä hän itse tavallisesti tykkää syödä, sieltä löydät oikean tunnelman.

7. OTA SELVÄÄ TIPPAUSKULTTUURISTA – Jos tavat eivät ole entuudestaan tutut, kannattaa ne selvittää ennen kuin istuu ekaa kertaa ravintolapöytään. Perääni on juostu Jenkeissä kun tippasin kassalle enkä itse tarjoilijalle ja Malesiassa minut on heitetty ulos taksista kun en suostunut maksamaan kuskin vaatimia “tippejä”.

8. RELAX! Jos kiukku on jo lähellä, niin istu lähimpään kuppilaan ja tilaa mitä ikinä mielesi tekee. Yllä oleva kuva on itse asiassa juuri tällaisesta tilanteesta, LOL! Kaiken ei pidä aina olla niin justiinsa.

Tämä Anthony Bourdainin haastattelu on hauskaa luettavaa ja olen monen asian, kuten lentokoneruuan, suhteen ihan samoilla linjoilla.

Terkkuja muuten taivahalta! Täällä me lennellään ryhmärämällä Euroopan halki eli palaamisiin Italiasta!

x,

Petra

PS. Heartbeats kesäarvonnan voittaja on selvillä (vaikkei hän itse meinannutkaan uskoa kuulemaansa). ONNEA Janediini!

Follow:
Petra Korpi

10 Comments

 1. July 6, 2016 / 17:27

  Jee ihan samaa mieltä!! Tässä postauksessa yhdistyvät lempiasiani, ruoka ja matkailu. Eihän siitä voi olla tykkäämättä! 😉

  • Petra Korpi
   Author
   July 6, 2016 / 19:38

   Meitä yhdistää selkeästi nämä lempparijutut 🙂

 2. k
  July 6, 2016 / 20:09

  Usein niissä paikallisten suosimilla ravintoloilla taitaa hinnatkin olla vähän toiset, kuin oikein turistiravintoloilla.

  Mitä kieleen tulee niin ainahan sitä voi yrittää painaa mieleensä muutama paikallisen kielen ruokaan liittyvä sanan, varsinkin sellaisten, joita ehdottomasti haluaa syödä tai ehdottomasti välttää. Minusta “saksalaisena” tarjoilijana olikin niin kivaa selitttää niitä ruokalistoja asiakkaille englanniksi tai olla kävelevä sanakirja milloin lisäksi espanjaksi tai ranskaksi. Kollegojen kielitaito, kun ei aina välttämättä edes englantiin niin paljon taipunnut, että olisivat osanneet tai viitsineet asiakkaalle koko ruokalistaa ruveta enkuksi selittämään, jos asiakas sitä halusi. Joo tämä oli aikaa ennen google-kääntäjää. Nythän ei tarvi kieliä edes opetella, kun taskussa on aina valmis google-kääntäjä. Näin helpoksihan tää matkustelu on mennyt 😉

  • Petra Korpi
   Author
   July 7, 2016 / 20:23

   Ihania omakohtaisia kokemuksia sulla k! Ja ihan on point 🙂

 3. Miss M
  July 7, 2016 / 10:54

  Hyvä lista ja muistutus itsellekin, kun huomenna viikonloppureissu koittaa, jee! Lisäisin tähän vielä, että mikäli mahdollista, kannattaa myös poistua pahimmilta turrealueilta. Hinta tippuu ja laatu paranee. Ps. Kivoja sun snäpit Italiasta 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   July 7, 2016 / 20:26

   Lisäys on tosi paikallaan – pois turrealueilta heti mars! Hei mihin pääset viikonloppureissulle ihana Miss M? Hauskaa että seuraat snäppisählinkiäkin! Rentoa viikonloppua!

   • Miss M
    July 7, 2016 / 20:32

    Ensi visiitille Berliiniin – odotan vegaaniravintoloita ja aurinkoa! Helsingin sateet riittää jo 🙂 Rentoa viikonloppua myös!

    • Petra Korpi
     Author
     July 7, 2016 / 20:39

     Berliini on paras IKINÄ! Nauttikaa ❤️

 4. Marco
  July 8, 2016 / 09:10

  Tykkään sun postauskuvasta 😘

  • Petra Korpi
   Author
   July 8, 2016 / 10:49

   😁✌🏻️😚👯

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *