Heartbeats City Guide: Rome

Heartbeats_petrakorpi_cityguide_rome_1Kesälomareissumme jatkui Milanosta junalla (3,5h) minnekäs muualle kuin ikuiseen kaupunkiin, Roomaan.

Daaaa no surprise, kaikki tiethän vievät sinne.

Tiesimme toki, pähkähullut turistit itsekin, ettei Roomaan kannattaisi väkisin punkea kesken kaikkein vilkkaimman lomakauden. Mutta JESTAS sitä turremäärää. Rooma on aina upea, mutta ensi kerralla en mene kaupunkiin samanaikaisesti 1537237820 jenkkituristin kanssa. Oh my, luulin välillä olleeni viettämässä 4th of July juhlia Times Squarella x)

Koska olimme molemmat kiertäneet turistisetit aiemmin, emme jonottaneet kiinanmuurin pituisia jonoja päänähtävyyksiin. Mutta näitä ei toki sovi missata: Colosseum, Forum Romanum, Vatikaani (tuo maailman pienin valtio) ja sen museorypäs (jota pidetään yhtenä ihmiskunnan historian merkittävimmistä paikoista) sekä Pietarinkirkko, Espanjalaiset portaat, Fontana di Trevi ja suosikkini Pantheon. Näistä kohteista voisi jokaisesta tehdä erikseen vaikka 10 postausta – tajuttomia paikkoja, joita tämän blondin on välillä vaikea ymmärtää. Jos Colosseum ja ajatus verisistä gladiaattori- ja eläintaisteluista ei laita ihoa kananlihalle, niin mikä sitten.

Ohessa omat Rooman heartbeats-suosikkini, olkaatten hyvätten:

– Borhgesen puisto –

Heartbeats_PetraKorpi_cityguide_Rome_9Pieni ja symppis hotellimme sijaitsi aivan Borghesen puiston laitamilla. Milanosta suosittelin Parco Sempionea, eikä kauaksi tuosta jää Borghesen puistokaan. Viekö sittenkin jopa voiton? Voi kunpa pääsisinkin taas lyhyelle aamulenkille tuonne jättimäisten puiden alle ja sen jälkeen nauttimaan hotellinpitäjän vaimon mitä maukkaimmista kokkailuista. Borghesen puisto sopii aamulenkkien lisäksi romanttisille kävelyille, lapsiperheille, pyöräilyyn, maisemien ihasteluun ja vaikka piknikkiin. Upea paikka paeta kaupungin vilinää!

– Trastevere –

Trastevere (tras: toisella puolella, tevere: Tiber-joki) on yksi lempialueistani kävellä pikku katuja ilman minkäänlaista päämäärää. Suosittelen jopa heittämään kartan jokeen ja eksymään hetkeksi jos toiseksikin. Nauti kuumana päivänä Aperol Spritz jossakin alueen kymmenistä suloisista kippoloista samalla jalkojasi lepuutellen. Trasteveressa sai myös hieman hengähtää niistä ytimen pahimmista turrelaumoista. Aidompaa Roomaa kuin moni muu keskustan alueista!

– Pizzarium –

Heartbeats_PetraKorpi_cityguide_Rome_7Anthony Bourdainin suosituksesta otimme nokan kohti random asuinaluetta ja erään kerrostalon alakerrassa sijaitsevaa Pizzarium nimistä pizapalapaikkaa. Tattipala ja kesäkurpitsapala olivat jaetulla ensimmäisellä sijalla. Punaviiniä muovimukissa. SI, GRAZIE!

– Supplizio –

Oltiin nälkäisiä kuin karhunpennut, mutta onneksi kulman takaa löytyi pelastus: Supplizio! Lähellä Piazza Navonaa oleva uppokeitettyjä “suppli”-riisipalluroita myyvä pieni ravintola vei meidän sydämet (ja kielet) mennessään. Roomalaista street-foodia parhaimmillaan! Kokeile suolaisten palluroiden lisäksi myös makeaa versiota, joka maistui kanelineen kaikkineen ihan kuin joulupuurolta. Niin, ja suun kostukkeeksi suosittelen tilaamaan omistajan suosittelemaa viiniä!

– Roscioli –

Heartbeats_PetraKorpi_cityguide_Rome_2Yksi lempiravintoloistamme koko kesäloman ajalta. Voisin lentää Roomaan vain Rosciolin burrata-annoksen vuoksi, se oli PALA TAIVASTA! Rento, luonteikas ja ystävällinen palvelu. Pöytämme oli aivan juustotiskissä kiinni, joten välillä tuli kurkittua mitä paikalliset suloiset vanhukset tilasivat mukaansa. Meidän mukaan lähti burrata-annoksessakin olleiden säilöttyjen kirsikkatomaattien lisäksi hieman erikoisempaa tomaattihilloa. Markku olisi ostanut mukaansa puoli kauppaa (not kidding), jos en olisi ollut toppuuttelemassa 🙂 Erinomaista, ei liian hifistelevää, ruokaa! Suosittu paikka -> pöytävaraus kannattaa tehdä.

– Stravinskij Bar at Hotel de Russie –

Heartbeats_PetraKorpi_cityguide_Rome_10Kiivenheiton päässä shoppailukatujen vilinästä ja Piazza del Popolosta sijaitsevan Hotel de Russien baari nimeltä Stravinskij on ainakin kesällä käynnin arvoinen. Rauhallinen ja elegantti baari on ikään kuin piilossa kauniin puiston laidalla (samoin kuin kuvassa näkyvä hotellin ravintola Le Jardin de Russie). Taustalla soiva smooth jazz sai jotenkin unohtamaan ökykalliit drinkkien hinnat. Lähinnä muistan meidän naureskelleen Markun drinkkivalinnalle: Berries & Fashion. Lol!

– Restaurant Aroma at Hotel Palazzo Manfredi –

Heartbeats_PetraKorpi_cityguide_Rome_6Tätä ravintolaa en voi suoranaisesti itse suositella muuta kuin näkymänsä puolesta. Olimme jo illastaneet kun saimme päähämme suunnata tänne upean (!) lokaation omaavan hotellin katolle (iltamyssyt tietty mielessämme). Ravintola oli kuitenkin valitettavasti täynnä, mutta sain räpsästyä nopsaa tämän yhden kuvan. Aromaan pitää vielä joskus päästä! Luin jostain, että hinnat kannattaa tsekata etukäteen heidän nettisivuiltaan, sillä menu ei niitä kerro. Hintatasoltaan kallis, muttei käsittääkseni mikään rosvo. Ja katsokaa nyt tuota näkymää, pyhä sylvi kuinka upea!

– Vesipullo messiin –

Rooman vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta kalkkipitoista. Kesällä turistin kannattaa käppäillä kaupungilla tyhjän vesipullon kanssa, sillä sitä voi täyttää melkein joka nurkalla solisevista vesipisteistä. Vesi on mainiolaatuista, raikasta ja kylmää. Tämä on +35 helteessä paras juttu ikinä ja pennosiakin säästyy kun et ole koko ajan ostamassa vettä turistihintaisten kioskien sediltä!

– Kävele, kävele & kävele –

Heartbeats_PetraKorpi_cityguide_Rome_8Rooma on varmaankin yksi maailman helpoimmin käveltävissä oleva kaupunki. Pakkaathan siis mukaan mukavia kenkiä. Onneksi siistit sniikkerit voi nykyään yhdistää vähän asuun kuin asuun silti erottuen edukseen keski-ikäisistä jenkeistä. 10km päivässä tulee Roomassa täyteen helposti! Muistathan myös välillä istahtaa alas nauttimaan virvokkeista, ihmisten katselusta ja siitä, että olet löytänyt tiesi yhteen maailman upeimmista kaupungeista!

Tässä oli Rooman vinkkini tällä erää, jakakaa toki taas kokemuksianne kommenttiboxiin. Olisi IHANA kuulla teidän Rooma-fiiliksiä!

Ensi viikolla taas seuraavan etappimme vinkkejä.

Ciao ja huomiseen,

Petra

 

Follow:
Petra Korpi

2 Comments

 1. Nanni
  August 18, 2016 / 17:27

  Hahaa hauska sattuma, mutta voin melkein vannoa, että mulla on räpäsäistynä samantyylinen poseerauskuva täysin samalta kujalta kuin tuo viimeinen kuva. Campo De’ Fiorilta Fontana di Treville päin olevalta kujalta 😊 Rooma on ihana<3

  • Petra Korpi
   Author
   August 18, 2016 / 17:34

   Eikä ❤️ Kaunis kuja joten ei ihme, että otettiin poset kameralle 😉 Ihana, sitä Rooma todella on 🙏🏻

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *