A Budget Traveller’s Luxury Tip #1

PetraKorpi_heartbeats_luxury_drink2Otsikko saattaa olla hieman harhaanjohtava. Vaikkei olisi budjettimatkalainen tai reppureissaamassa, niin ei varmasti kaikki ihan noin vaan nokkelasti käy joka ilta 25€/zipale drinksuilla. Me ei ainakaan.

Kalliit drinkit on kyllä ärsyttäviä, ja välillä olo on erityisen huijattu kun tuntuu, että koko annos on huitaistu huiviin kahdella siemauksella. Mikä niissä oikeasti muka maksaa!

Sitten muistan mikä.

Maksan mielelläni kaksin verroin enemmän laadukkaista tuoreista raaka-aineista, jotka korreloivat suoraan juoman laatuun ja makuun. Baarimikko saattaa käyttää viisinkerroin enemmän aikaansa kunnolla tehdyn drinkin tekoon, kuin niihin seduloiden tiskeillä tarjoiltuihin liukuhihnajuomiin (#sorisedu). Kuinkakohan useasti olen jättänyt drinkin juomatta ihan tyystin kun suussa maistuu tasan joku feikkisiirappi tai pahanmakuinen viina. Hukkaan heitettyä rahaa. Jos joku sanoo nirsoksi, niin whateva, voin mieluusti tarjota hänelle sen juoman.

Baarimikkoa voi tietty myös opastaa ystävällisesti ja jo pelkästään tuoreella limellä ja sitruunalla pötkii pitkälle. Silloin harvoin kun mieleni tekee muuta kuin viiniä, on vakkarini etenkin niillä hieman kyseenalaisilla tiskeillä simppeli ja pirtsakka margarita: hyvälaatuista tequilaa, sitruslikööriä (mieluiten cointreau), runsaasti limenmehua (tuoretta!!!) ja jäitä. Suolattu lasinreunus ja ISO KIITOS baarimikolle. Luulen olleeni edellisessä elämässäni meksikolainen, koska tämäntyyppiset kirpsakat juomat on ihan mun juttu.

Ja hups, ajauduin (taas) pahasti raiteilta. Perus petraa.

Takaisin pointtiin.

Reissussa lempiravintolamme on usein niillä sivussa olevilla pikkukaduilla, joskus rupuisillakin sellaisilla. Tähdet ei takaa välttämättä vielä mitään, jono taas usein kertoo sitäkin enemmänkin. Kaikki toki ihan ravintolakohtaista.

Kun mieli tekee punata huulet ja tsekata jotain muuta kuin räkäisiä vessoja sisältäviä kulmakuppiloita, on lempikikkani etsiä kaupungin tyylikkäin hotelli/ravintola, mielellään jollain kivalla twistillä eli vaikkapa henkeäsalpaavalla näkymällä.

Heartbeats_PetraKorpi_heartbeats_luxury_drinksDrinkit maksaa melkein poikkeuksetta tällaisissa paikoissa enemmän kuin edellisillan koko dinneri kahdelta, lol, mutta koean maksavani ikään kuin sisäänpääsystä, kokemuksesta ja toki siitä henkilökohtaisesta palvelusta + helkkarin hyvästä drinkistä. Kesälomareissullamme Portofinossa hehkutin Markulle ehkä 13 kertaa sitä kuinka rrrrakastin 3m päässä meistä ollutta flyygeliä (ja sen soittajaa) – siinä hän vaan rennosti soitteli menemään keskellä ravintolan terassia. Ihanaa soljuvaa ja jazzahtavaa taustamusaa, eikä mitään rasittavaa pimputusta. Livemusiikki etenkin ulkosalla syödessä on aika luxusta.

Joten, jos menosi on sama kuin meidän eli kukkaron nyörejä pitää kiristellä, mutta samalla haluaisit edes kerran kokea vastakohdan niille mäkkärin tarjottimille, niin astu rohkeasti luxushotlan aulaan sisään ja kerro tulleesi drinkeille. Ystävällinen hymy auttaa saamaan kivan pöydän. Wink wink.

Ruokalistojen hinnat saattavat kivuta taivaisiin, joten pelkillä drinkeillä mennään.

Mikä parasta, ne drinkit tilattuasi saat luultavimmin jos vaikka minkälaista pikkupurtavaa aina oliiveista suolaisiin tryffelisipseihin. Viimeksi meillä melkein meni naposteltavista oikeasti nälkä. #winning

Portofinon vinkkini on tulossa ensi viikolla (katsokaa nyt tuota näkymää!), ja Roomasta hotellibaarisuositukseni löydät täältä. Tee siellä kuten Markku ja tilaa Berries & Fashion. Pyörryttävän hyvää ja hihittelet pitkään jo pelkästään niille kovin miehekkäästi nimetyille vaihtoehdoille.

Tällaista reissuvinkkiä tällä kertaa.
Tsinguling viikonlopulle!

x,

Petra

 

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *