Less Speed More Patience

Olen käynyt viimeiset kuukaudet Esport Bristolilla jumppaamassa. Sali on ihan älyttömän laadukas ja henkilökunta moikkaa joka kerta rennon iloisesti. Fiilis ylipäänsä on avoin ja ammattimainen.

Mietin tänään aamuseiskan hot body balance -tunnilla, kuinka jokainen aamu pitäisi saada aloittaa sillä tavoin. Tunti on samaan aikaan rankka ja rentouttava. Lämpö tekee harjoituksesta intensiivisemmän mutta samanaikaisesti auttaa lihaksia pääsemään liikkeissä syvemmälle.

Lihakseni tärisevät. Ja kun näin tapahtuu, tiedän olevani asian ytimessä, sillä silloin lihasten hermotus kehittyy.

Tuntivalintani ovat viime aikoina koostuneet tämäntyyppisistä kehoa huoltavista mutta silti rankoista tunneista kuten body balancesta, pilateksesta, erilaisista joogista (myös air yoga) ja minimaalisesta omatoimisesta salitreenistä. Trampoliinituntejakin on tullut testattua pariin otteeseen ja naurettua pissat housussa niille gangnam style-tyylisille koreografioille. Olen yrittänyt vinkata Markulle jättitramppatoiveestani, mutta sellainen ei kuulemma mahdu meidän kerrostalokämppään. Jännä juttu.

Selkeästi tuntivalintani kuitenkin kertovat jotain. Missä on Body Attack, Body Pump, rankat GRIT strenght tunnit ja muut sykerääkit? Kovat HIIT-treenithän ovat ehdottomia lemppareitani, sillä en ole koskaan ollut pitkien lenkkien hölkkääjä.

Mutta.

Älyttömän kiireisen työkevään vuoksi keho on yrittänyt viestiä levon tarpeesta.

Pliis hidasta. H i d a s t a.

HIITit ovat tästä syystä jääneet vähemmälle, kun taas oman joogamaton päälle on tuntunut joka kerta hyvältä mennä.

On tehnyt mieli mennä.

Ai että keho JA MIELI kiittävät jokaisen joogan tai muun “hitaan” tunnin jälkeen. Ei pidä hämääntyä tästä hitaudesta. Se nimittäin vasta opettaakin.

Aina ei tarvita nopeatempoista uusimpien jumputushittien tahdissa tehtävää jumppaa. Hitaammat kehittävät salakavalasti bonuksena myös mielesi maailmaa. Savasana on haastava.

Aina ei edes tarvitse ehtiä joogatunnille saatika salille. Pikku kävelylenkki raikkaassa ilmassa voi olla oivempi vaihtis.

Ystäväni tuossa juuri tekstaili ja toivoi SUP-kelejä. En malta päästä oman lautani päälle. Tuokin on lahja Markulta eli varmasti saan vielä huijattua itselleni sen trampankin 😉

Nyt kesästä unelmoiden hedelmäsalaatin kimppuun Girlboss-sarjan siivittämänä.

x,

Petra

 

* kuvat: Kriselda

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *