Keep Calm And Go Boxing

Heartbeats_petrakorpi_boxing_2Tänään ajattelin rupatella teille uusimmasta, noin 1,5 vuotta vanhasta, harrastuksestani.

Nyrkkeilystä.

Eikös se ole miesten juttu, vähän pelottava ja haaverialtiskin – miksi siis nyrkkeily kysytte?

Helppo!

Nohhh, rakas harrastukseni jooga on nyrkkeilyn vastakohta, vaikka molemmissa pääkopalla toki onkin suuren suuri merkitys. Oudot ja vaikeat jutut kiehtovat ja ajattelin, ettei alkeiskurssilla ainakaan mitään menetä. Se kuuluisa mukavuusalue jonka kyllä tiedätte, sen ulkopuolelle oli hypättävä. Moukarit ja yläkoukut ei meinaan lähteneet ihan luonnostaan tältä luistelijattarelta. Kerrankin tulisin saamaan huutia liian hyvästä ryhdistä, LOLZ!

Heartbeats_petrakorpi_boxing_3En missään nimessä halunnut mennä liikuntakeskuksen Bodycompat- tai kuntonyrkkeilytunnille. En missään nimessä halunnut mitään poshia hienostomestaa, jossa “nyrkkeillään” eli huidotaan käsiä popin tahdissa sinne ja tänne. No nyt vähän kärjistin, sori, mutta halusin ehdottomasti löytää hikisen paikan, jossa on munaa, asiantuntemusta ja luonnetta ennemmin kuin pehmeää vessapaperia tai isot peilit pukkarissa.

Eka paikka joka käytiin tsekkaan oli Helsingin Boxingtalli Lauttasaaren sillan kupeessa. Hiki haisi enemmän kuin Hakametsän jäähallin lätkäpukkarissa eli ensivaikutelma oli oikein kotoisa. Just se mitä kaverini kanssa haettiin! Ope on nyrkkeillyt yhtä kauan kuin meikä on asuttanut tätä maapalloa eli pian 30 vuotta ja voittanut vaikka jos mitä. Jämerä mutta nallekarhumainen opetustapa sytytti ja siellähän me edelleen käydään sekä potku- että kuntonyrkkeilytunneilla.

Heartbeats_petrakorpi_boxing_7Heartbeats_petrakorpi_boxing_8Se mikä nyrkkeilyssä eniten kiehtoo (ja mikä myös yllätti suuresti) on sen tanssimaisuus. On muuten vaikein tanssi, jota olen ikinä harjoitellut! Pään pitää toimia ja jokaisen raajan samaan aikaan ja mielellään nopsaa. Nyrkkeily kasvattaa reagointinopeutta, kehon koordinaatiota ja lihasvoimaa. Keskikroppani on joka harkan jälkeen ihan “hajalla” vaikkei vatsalihaksia olisi tehty tunnin aikana yhtäkään. Missään nimessä ei ole kyse vain käsitreenistä!

Toinen asia, joka menee oikeastaan edellisen tanssimaisuuden ohitse on pään nollaus.

Nyrkkeily vie sut kokonaan pääsi ulkopuolelle! 

Hitto se pää tyhjenee nimittäin ihan kokonaan! Välillä niin tyystin, etten tiedä enää mihin lyödä tai millä kintulla potkia ja millä blokata. MILLÄÄN muulla tapaa en ole saanut päätä yhtä tyhjäksi ja se on nykymaailman go-go-go menossa aika iso juttu. Joogassa ehdin miettimään pyykkikasaa kotona, nyrkkeilyssä en. En sitten millään.

Olen myös tottunut luistelun myötä siihen, että joku käskee, sanoo, korjaa, opettaa ja tsemppaa. Jos arvelette, että lähden joka päivä itsenäisesti 10km lenkille, niin ouch pieleen meni. Valitettavan usein tarvitsen auktoriteettia. Omaa laiskuuttani tai mitä lie, mutta se toimii mulla.

Heartbeats_petrakorpi_boxing_1Kaverini Jenna on sellainen voimapesä, että saan tehdä ihan tosissani hommia jokaisen minuutin tunnista. Säkkiäkin on toki kiva mäiskiä minkä jaksaa, mutta juuri se tanssimaisuus tulee pariharjoitteissa paljon paremmin esiin.

Nyrkkeily sopii kaikille ja tekee spessuhyvää erityisesti istumatyötä tekeville sekä niska-ja selkäongelmaisille. Sen asiantuntevan opetuksen ansiosta vältytään liikkeiden virheelliseltä suorittamiselta ja siten myös mahdollisilta tapaturmilta. Hyvän perustekniikan hallitseminen tekee treenaamisesta hauskaa ja turvallista. Jos yyyyhtään kiinnostaa, niin mars testaamaan tytöt! Ja pojat!

Even the greatest was once a beginner. Don’t be afraid to take that first step. 
-Muhammad Ali

Olin tietty itsekin aluksi kuin mikäkin aropupu/ballerina, ja tosiaan se ryhti oli ihan liian hyvä ja jäykkä tähän hommaan (kerrankin niin päin!). Pari kikkaa on onneksi sen jälkeen opittu, mutta aloittelijatasolla tässä mennään pikku askelin eteenpäin. Eminemin tahdissa uuden oppiminen on joka tapauksessa tosi kivaa ja palkitsevaa niin päälle kuin kropalle! Ärsyttävä tyttömäinen hihittäminen ja jääkiekkokaukalostakin tutut huulilta luettavissa olevat kirosanat ovat tuttua kauraa meidän teho blondikaksikolle. Vaikka toiset sparraavatkin ammattimaisesti kehässä itseään kisakuntoon, niin me pystytään samaan aikaan nauramaan itsellemme (ja erityisesti niille mokillemme) ja pitämään homman hauskana! Pakko silti vielä sanoa, että Jenna lyö k o v a a. HUH!

Heartbeats_petrakorpi_boxing_4Tämä ei ole sponssattu mainos Boxingtallille, ihan vaan omaa nyrkkeilyhuumaani. Hirveän montaa vastaavaa paikkaa ei Helsingissä nimittäin ole, eikä alkeiskursseja vedetä ihan jatkuvaa syöttöä.

Nyrkkeilykokemuksia täällä kellään? Kuka haluaisi testata miltä niillä hanskoilla lyöminen tuntuu? Haluan kuulla teidän fiiliksistä!

Huomenna palaamisiin taas pupuset!

x,

Petra

 

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *