Abs Are Made In The Kitchen

Heartbeats_PetraKorpi_AbsAreMadeInTheKitchen_3

<< A 1000 abdominal crunches a day? No thanks! >>

Heartbeats_PetraKorpi_AbsAreMadeInTheKitchen_1

<< Take good care of your fridge and that will pay off! >>

Valitettavasti moneenkaan meistä ei päde uimari Michael Phelpsin ongelmat. Otsikkoni juju on varmasti teille monelle tuttu: ruokaa ja kaloreita on PAAALJON helpompi syödä kuin kuluttaa. Poikkeuksena toki tuon 18kertaisen olympiakultamitalistin kaltaiset tyypit, joiden elämä on käytännössä yhtä treeniä.

En ole koskaan laskenut kaloreita, enkä jaksa ottaa syömisestä liian isoa stressiä (moi vaan Italia ja pitsat+ pastat), mutta arkena olo on huomattavasti fressimpi kun a) syö hyvin ja b) liikkuu.

Vatsa on osa kehoamme, johon kiinnitetään tässä ulkonäkökriittisessä maailmassamme paljon huomiota. Keskivartalolihavuus, se niistä vaarallisin, on tosi yleistä eli siinä mielessä ihan positiivistakin, että pyykkilautavatsaa ihannoidaan. Mielummin sitä kuin vaikka isoja tissejä, vai mitä sanotte?

Aika moni meistä on oppinut jo lapsena tekemään kaikenmaailman vatsalihasliikkeitä. Inhosin yli kaiken niitä tavallisimpia istumaannousuja ja rutistuksia – ja teen niin edelleen. Sen sijaan lankut, jooga-sarjat ja kaikki kehoa kokonaisvaltaisesti rasittavat liikkeet ja lajit tuntuvat sopivammilta ja näkyvät mahassani. Nyrkkeilytunnin jälkeen voin tuntea vatsalihasteni saaneen kunnolla kyytiä, mutta sen tai vaikka aamujoogan fyysistä rasitusta enemmän arvostan sitä liikunnan tuomaa mielenrauhaa ja helkkarin hyvää fiilistä.

Heräsin tänäänkin siskoni kämpillä Milanossa vatsalihakset yllättävän kipeinä. Sinällään aika harvinaista näin loma-minälle, mutta tajusin tehneeni puoli huomaamattani eilen aamukävelyn lomassa puistossa leukoja (etenkin pidot tuntuvat keskikropassa) ja punnerruksia. Naurettuakin on tullut, ei siis ihme että tuntuu.

Näillä ihmeliikkeilläkään ei kuitenkaan pötkitä älyttömän pitkälle mikäli ruokavalio ei ole kunnossa. Jos kiloja on jumahtanut vyötäisille jo enemmänkin, saa sitä suuremmalla syyllä kuluttaa energiaa salitreenin sijasta kauppakassin suunnitteluun.

Laita ensin jääkaappi kuntoon, sitten vasta jumppakassi. Harva kykenee juoksemaan päivä toisensa jälkeen onnistuneesti karkuun huonoja ruokailutottumuksia. Kökkö ruokavalio + hullu treenaaminen ei ainakaan pidemmän päälle kanna.

➸ VIHREÄÄ & SATEENKAAREN KAIKKIA VÄREJÄ –  Syökää vihreää ja muutenkin värikkäästi! Kippari-Kallen tavoin pinaatti on lempparini. Täytän jääkaappiamme kuiturikkailla, värikkäillä ja vähäkalorisilla kamuilla: keräkaalia, parsakaalia, kesäkurpitsaa, rucolaa, kurkkua, tomaattia, mustikkaa, omenaa, selleriä, porkkanaa. Näitä löytyy kaapistamme AINA!

➸ HYVIÄ RASVOJA – Suuren yleisön rasvakammo on onneksi suurilta osin takana päin. Pähkinät, avokado, juustot, rasvainen kreikkalainen yms jogurtti kuuluvat jokaiseen päivääni. Rasvan välttely lisää usein hiilareiden ja sokerin kulutusta ja tämäkös näkyy keskikropassa. Omega-3-rasvahapot parantavat suorituskykyä tehostamalla veren hapenkuljetusta, lieventtävät rasitusastman oireita ja parantavat keuhkojen toimintaa. Omega-3 rasvahappojen riittävä saanti edistää lisäksi sydän- ja aivoterveyttä.

➸ MINIMOI ALKOHOLI JA SOKRULITKUT – Alkoholi vasta onkin pahis. Siitä ei ole keholle ravitsemuksellisesti minkäänlaista hyötyä ja on painoa ajatellen kahta kamalampi. Ai miksi vai? Alkoholin tyhjät kalorit ei ole useinkaan ainoa painolasti, sillä muutaman drinksun jälkeen tulee huomattavasti helpommin tehtyä kröhöm aika villejä ruokailupäätöksiä. En ainakaan itse kehtaa kieltää tätä, pari viinilasillista ja jo tekee mieli soittaa alakerran ravintolaan pizzatilaus! Alkoholin lisäksi sokerijuomat ovat täyttä kuraa. Limpparit ja “mehut” turvottavat sillä hetkellä ja pidemmän päälle keräävät makkaroita vatsalle. Ei kiva, ei yhtään kiva!

➸ HYVÄ PAHA NAPOSTELU –  Ateriarytmi on asia, josta puhutaan paljon. Se on hyvä, en itsekään pärjää aamupalan lounaan ja illallisen voimin, mutta napostelu voi lähteä helposti myös väärille raiteille. Tsekkaa syömäsi määrät kirjoittamalla ne vaikka viikon verran ylös ja tarvittaessa tämän jälkeen tekemällä sopivan kokoisia annospusseja esimerkiksi pähkinöistä.

➸ HOTHOTHOT – Rakastan kaikkea tulista ja koen mausteisen sapuskan antavan aina kunnon potkuna aineenvaihdunnalleni. Kurkumaa, chiliä ja cayennepippuria ripottelen ruokaan kuin ruokaan. Kapsaisiini, tuo chilinkin tulisuuden aiheuttaja, saa meidät syömään normaalia vähemmän ja edistää tosiaan aineenvaihduntaa ja samalla elimistön rasvanpolttoa.

➸ PROTSKUA JOKA ATERIALLA – Proteiinin tärkeyttä ei sovi unohtaa! Proteiinilähteet kannattaa pitää mahdollisimman monipuolisina. Jauheliha ja raejuusto on ihan jees, mutta kovin yksipuolisia mikäli niillä porskutat menemään päivä toisensa jälkeen. Proteiinien tärkein tehtävä on toimia kehomme kudosten rakkenusaineena. Proteiinit lisäävät kylläisyyttä ja pitävät nälän tunnetta loitolla. Kun karsea nälkä ei pääse yllättämään, on helpompi tehdä fiksuja ja laadukkaita ruokavalintoja.

Hormoneilla ja geeneillä on lusikkansa sopassa, tiedän, mutta syömällä hyvin raivaat tietäsi (eli rasvaa kehostasi) tehokkaimmin. Voipi kuulostaa jo tekopyhältä paasaamiselta, mutta moni unohtaa vielä yhden tärkeän asian: zZZzzZZzzZzz.

En myöskään malta olla muistuttamatta lempiaiheestani, tasapainosta. Vaikka luonnollisesti allekirjoitan tämän postaukseni täysin, saatan samaan aikaan päivittää vaikka instagramiani gelato-kuvalla, johon kirjoitan “gotta walk to Colosseum and back to burn this from my tummy” . Uskon kyllä, että osaatte samaistua.

260km/h vauhdilla menossa kohti Roomaa. Luvassa paljon käppäilyä ja gelatoa.

x,

Petra

 

 

Follow:
Petra Korpi

4 Comments

 1. July 10, 2016 / 09:15

  Tuo riittävä uni vaatii itselläni työstämistä. Vaikka heräänkin usein juuri treenaamisen takia, olisi monesti niiiin paljon parempi nukkua pidempään sen treenin sijaan. 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   July 10, 2016 / 09:58

   Joo Erica, et 100varmasti oo ainoa! Onneksi tiedostat, se on jo hyvä steppi 👍🏻 ja tietty meitä on moneen, itse tarviin aika super paljon unta mutta moni pärjää vähemmällä..

 2. Maija
  July 17, 2016 / 19:43

  Kiva postaus, ja tosi tärkeä teema! Ihanat trikoot myös sulla kuvassa, mistäköhän ne ovat?

  • Petra Korpi
   Author
   July 17, 2016 / 19:51

   Kiitti Maija ❤️ Trikoot on Niken ja ainakin Stokkalla oon niitä nähnyt 🙂 Ihanan pehmeät mutta ei ns. super tekniset eli jos paljon hikoilee niin näkyy tummina läikkinä x)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *