Boxing = Holiday To My Brains

*yhteistyössä Zalandon kanssa

heartbeats_petrakorpi_boxingwithzalando_15heartbeats_petrakorpi_zalandoboxing3heartbeats_petrakorpi_zalandoboxing2Nyrkkeily on kuin baletti (eli saakelin vaikea tanssilaji!). Pienenä erona toki se, että tanssiliikkeiden lomassa nyrkkeilijät lyövät välillä toisiaan lujaa. LOL!

Mutta ihan tosissaan; tämä on paras kuvaus jonka osaan nyrkkeilystä antaa.

Yllättävän tanssimaista se on. Ja haastavaa.

Askel askel hyppy onkin askel askel lyönti / torju / väistä.

heartbeats_petrakorpi_zalando_boxing1heartbeats_petrakorpi_zalandoboxing9

heartbeats_petrakorpi_boxing_zalando_7heartbeats_petrakorpi_boxing_zalando_8Kun aloitin puolisentoistavuotta sitten alkeiskurssin huomasin heti, että säkin kanssa treenaaminen on kyllä rankkaa, mutta sen “oikean” treenin teet aina parin kanssa. Säkki ei korvaa ihmistä, säkki ei lyö takaisin, säkki ei yllätä. Tämä aiheuttaa sen, että 1h parin kanssa treenatessa täytyy olla KOKO AJAN hereillä. Muuten saat ihan alkeissakin turpiin, jos keskittyminen herpaantuu ja unohdat suojata kaverin lyönnin.

Voi kuulostaa pelottavalta, mutta sitä se ei oikeasti ole. Kun ope on ammattimainen ja peruslyönnit treenataan kuntoon, on iso osa tunnista pääkopan sisällä työskentelyä. Suora – suora – väistä – koukku – uppari – torju – väistä jne. 

Aivot käy koko ajan ihan täysillä!

Ja sekös tässä onkin se koukuttava juju.

Joogatunnilla ehdin miettiä pyykkikoria, huomista työpäivää tai kauppalistaa – toki pyrin petraamaan tässäkin ja treenaamaan sitä meditointi- ja muilla harjoituksilla. Nyrkkeilyssä et vaan yksinkertaisesti ehdi pohdiskelemaan päivän askareita etkä huomisen huolia.

PARASTA TERAPIAA! 

Vaikka aivot työskentelevät ihan täysillä, on ne samalla lomalla niistä arkipäivien askareista. Jopa ahdistus ja surumielisyys kaikkovat.

Oman vakkarimestani Boxingtallin tekee hauskaksi se, että treeneissä on alkeiskurssin käytyäsi niin nyrkkeilyä koko elämänsä harrastaneet vanhat patut (niin mukavia herrasmiehiä!) että meitä kikattavia alkeita opettelvia ballerinapupuja 🙂

Tunnin loputtua olo on kaikkesi antanut ja rentoutunut kun hikisenä lopetat venyttelemällä. Nyrkkeilijät ovat yllättävän notkeata porukkaa ja kehonhuollolle annetaan paljon huomiota.

Anyways, se kokonaisuus ja kovaa mutta hallitusti lyöminen on vaan niin kivaa ja mieltä puhdistavaa! HA!heartbeats_petrakorpi_zalandoboxing8heartbeats_petrakorpi_zalandoboxing6heartbeats_petrakorpi_zalandoboxing5Kun pari uupuu tai et syystä tai toisesta pääse osallistumaan alkeiskurssille, on useilla saleilla nyrkkeilysäkkejä ja niiden kanssa voit hyvin ottaa alkuun vähän tuntumaa.

Hyppynaru on lämmittelyssä nyrkkeilijän paras kaveri:

Killeri hyppislämppä:

➸ 2min perushyppely
➸ 1min korkeat polvet hyppely
➸ 1min yhdellä jalalla + 1min toisella hyppely
➸ 1min kannat peppuun hyppely
➸ 1min nopeatahtinen perushyppely

–> Sydän lyö ja hiki valuu JO NYT!

Tämän jälkeen voit aloittaa varjonyrkkeilyn eli ilmaan nyrkkeilyn. Suoria lyöntejä, koukkuja, u-väistöjä. Sitten lyhyitä sarjoja: vasen suora, oikea suora, vasen koukku tai vaikka oikea koukku, vasen koukku, oikea uppari, u-väistö.

Kannattaa kurkkia vaikka youtubesta muutamia alkeisvideoita. (Mutta kuten ehkä jo sanottu, lyönnit oppii parhaiten ammatilaisen opissa.)

Kun ne ilmalyönnit tuntuvat sujuvan, niin voit kokeilla miltä säkin lyöminen tuntuu.

Siinä säkkiä täysiä takoessa tulee aina saletisti fressi fiilis!

KOKO kroppa työskentelee, niitä aivoja myöten.

Etkä ole ikinä mestari.

Höh?

Se on oikeastaan hyvä ja huojentava juttu aloittelevillekin. Nyrkkeillä voi aina paremmin, nopeampaa lujempaa. Tämän vuoksi siihen ei kyllästy ja kunhan annat kaikkesi olet oikealla tiellä.

heartbeats_petrakorpi_zalandoboxing4heartbeats_petrakorpi_zalandoboxing10heartbeats_petrakorpi_boxingwithzalando_new2Tykkään pukeutua treeneissä vaatteisiin, joissa on hyvä olla ja jotka nostattavat fiilistä ja treeni-intoa. Treenivarusteisiin panostaminen on kaikkea muuta kuin pinnallista, jos se tsemppaa sua ja saa raahaamaan persuksesi salille.

Mulle hyvä fiilis nyrkkeillessä tulee tiukoista ja jopa hieman kompressoivista trikoista, joissa ei näy hikiläikät ikävästi. Usein käyn siis joogavaatepinolla trikoovarkaissa nyrkkeilyä varten – trikoot menevät lajiin kuin lajiin ja sieltä vielä usein vapaa-aikaankin. Nämä päälläni näkyvät Lorna Janen trikoot ovat heittämällä tämän hetken lempitrikooni! Kenen mielestä nuo leikkuuyksityiskohdat eivät ole makeat??

Toinen nyrkkeilyyn sopiva alaosa on kunnon asenne-shortsit, joista kuvissakin vilahtavat Puman yksilöt ovat 10+ esimerkki.

Lenkkareiden tulee taas antaa pitoa. Puman Fiercet ovat napakympit tähän ja tosi nopsat laittaa jalkoihin ja ottaa pois jos vaikka haluan olla osan potkutunnista varpasilteen.

Sitten se arkea helpottava tärkeä juttu eli treenikassi.

Sporttikassi ei saa missään nimessä olla liian pieni! (jääkiekkoperheen tyttöjä nääs..) Mitä isompi kassi, sitä parempi – sinne pitää mahtua vaatteiden lisäksi nyrkkeilyhanskat, säärisuojat potkunyrkkeilytunnille, juomapullo, evästä, kenties läppäri ja muuta työpäivän kamaa. Tuohon Addun kassiin mahtuu nämä ja vielä vaikka mitä. Täysin myyty tälle viikonlopun reissukassinakin toimivalle yksilölle <3

Hyvin tukevat sporttiliivit ovat tärkeä varustuksessa, en ainakaan itse halua tissien hytkyvän sinne tänne treenin aikana, se tunne on inhottava eikä tee rintakudokselle eikä iholle hyvää.

Mitäs muuta.. yritän keksiä nyt kaikki vinkkini teille kehiin.

Ehkä viimeisinä huomioina: nyrkkeilytunnille ei kannata mennä tyhjällä mahalla (esim. tämä smoothie toimii hyvin välipalana tuntia ennen) ja hiukset tulee olla aina kiinni. Tietty.

Halu oppia uutta vie myös pitkälle ja vaikka totisesta lajista onkin kyse, niin pikku pilke silmäkulmassa tekee aina hommasta hauskempaa!

Koko settini löytyy Zalandolta ja kootusti tästä:

Adidas toppi
Lorna Jane trikoot
Puma shortsit
adidas by Stella McCartney treenikassi
Puma Fierce lenkkarit (valko-kultaiset)
Puma Fierce lenkkarit (siniset)

Ja jejj: molemmat lenkkarit on alessakin!

Zalandon megalaajan treenikassivalikoiman löydätte täältä ja super paljon inspiraatiota nyrkkeilyyn näin uuden vuoden kunniaksi täältä.

Tammikuu on hyvä paras kuu aloittaa uusi harrastus ja monissa paikoissa alkaakin alkeiskurssit nyt ensi maanantaina. Rohkeasti siis mukaan pomppimaan!

Kuinka monia teistä kiinnostaisi nyrkkeilyn testaaminen vuoden 2017 kunniaksi? Minikurssi on varmasti järjestettävissä jos innokkaita pääkaupunkiseutulaisia löytyy 🙂

x,

Petra

heartbeats_petrakorpi_boxingwithzalando_new4heartbeats_petrakorpi_boxingwithzalando_18heartbeats_petrakorpi_boxingwithzalando_lornajaneheartbeats_petrakorpi_boxing_zalando_9heartbeats_petrakorpi_boxingwithzalando_20heartbeats_petrakorpi_zalandoboxing7heartbeats_petrakorpi_boxing_zalando_1

 

Follow:
Petra Korpi

2 Comments

 1. Tiinatuulia
  January 6, 2017 / 22:25

  Oi oi, minikurssi… Tulisi täältä Turustakin varmasti lähdettyä mukaan, jos viikonlopuksi osuisi (#olenainahalunnutkokeilla) 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   January 7, 2017 / 10:03

   nyrkkeily on kyllä ehdottomasti laji joka on kiva aloittaa ns. turvallisessa ympäristössä ja mielellään just muiden untuvikkojen kanssa ☺️👍🏻

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *