The Bag That’s Always In My Bag

Petrakorpi_heartbeats_canvasbag4

Petrakorpi_heartbeats_canvasbag_10

<< When the weather is depressing and 50 shades of grey, go and eat all the colors of the rainbow >>

Ajattelin rupatella teille tänään yhdestä kassista. Kyseinen kassi on kaikkea muuta kuin kallis, nahkainen tai merkkilogoin varustettu, se on UUNO-kassi.

Tukholman reissullamme silmääni osui eräässä kaupassa tämä verkkokassi. Tiedättekö tällaisia uuno turhapuron paidoista tehtyjä kasseja, joita ainakin omasta lapsuudestani hämärästi muistan?

Nappasin oitis yhden kassalle. Vakuutuin siltä seisomalta brändistä (FILT), sillä näitä kyseisiä kasseja on valmistettu Ranskassa vuodesta 1860 (!!!) lähtien. Ohhoh! Jos näin kerta on, on niiden oltava hyviä. Luotan sokeasti aikaan, oldies are goldies!

Laukustani löytyy AINA jokin tämäntyyppinen kangaskassi ja pyrin pitämään kaupan muovikassiostokset (ja huom paperisten myös: Suomen Luonnonsuojeluliiton laskelmien mukaan paperikassin valmistaminen kuluttaa 9 x enemmän luonnonvaroja kuin muovikassin valmistaminen) ihan minimissä. Jos kangaskassi ei syystä tai toisesta ole mukana, niin valkkaan kierrätysmateriaaleista valmistetun muovikassin, joita on useimmissa kaupoissa saatavilla. Näiden ympäristökuormitus on tavallista kassia pienempi ja toimivat meillä kotona roskapusseina.

Kuten kaikesta, on näistäkin kassivalinnoista omat vertailunsa ja joku löytää aina syyn napista tai valittaa. Oli miten oli, kannan kangaskassiani mukanani aina. Tampereella kotimme lähikaupassa kiikutan mukanani yleensä äitini pärekoppaa eli iso mummoalert, jos satutaan siellä törmäämään 🙂

Tämä verkkokassi on tulevan kesän paras luottokamu sanokaa mun sanoneen! Se imee itseensä niin valtavan määrän ostoksiakin, että sitä kantaessa saa kunnon hauistreenin.

Pienetkin teot merkitsevät! Rahaakin säästyy ja ennen kaikkea luonto!

x,

P

A classic string shopping bag from FILT is just perfect for groceries. (and anything really!)

Ughh I’m so sorry but I have to do the translation again later because I’m too busy celebrating Tappara’s victory! SO SO SO HAPPY!! Congrats to the team! All I have stuck in my head is “Saravon Pekkapekkapekkapekkapekka…

HA, mansesteri for life!

Follow:
Petra Korpi

1 Comment

  1. April 27, 2016 / 08:33

    Hei olipa tämä hyvä muistutus! Olen nyt niin kauan pähkäillyt hevi-osastolla, kun en haluaisi ottaa niitä vihannespusseja. Muistan kun jossain vaiheessa mietin, että pitää kaivaa ne vanhat kankaiset verkkokassit vihannesostoksia varten ja nyt sinä siitä taas muistutit! JES, nyt muistan! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *