What Did Just Happen

Heartbeats_petrakorpi_peaceHeräsimme tänään keskellä kauneinta, rauhallisinta ja puhtainta lumi-ihmemaata.

Takana oli eilisen henkeäsalpaava kokemus Fäviken nimisessä ravintolassa Ruotsin metsikössä. Pieneen ravintolaan oli saapunut 20 ihmistä ympäri maailman. Wisconsinista, New Yorkista, Venäjältä, Ranskasta, Norjasta, Suomesta.. Kaikki olivat kuin yhtä isoa perhettä, ystävällisiä ja kiinnostuneita toistensa tarinoista ja kulttuureista.

Herätys oli aika karu. Luulin ystäväni vitsailevan Yhdysvaltojen vaaleilla, mutta pian ymmärsin, että näin ei ollut.

En ole poliittisesti aktiivinen, ja useimmiten haluan ymmärtää asian niin hyvin, että voin jakaa sanottavani muiden kesken. Blogissa olen yleensä skipannut brexitit ja muut maailmaa isosti kohauttaneet aiheet.

Tässä istuessani Åren lentokentällä 3h myöhässä olevaa konetta odotellen, mieleni vaeltelee. Missataan varmasti kone Tukholmasta Helsinkiin, mutta sekään ei nyt hetkauta. En osannut alkaa kirjoittamaan New Yorkin ravintolavinkeistä kuten tarkoitukseni oli – telkussa pyörivä Donald Trumpin naama kummittelee mielessäni. Pelottava mies, mutta sitäkin pelottavampi on se määrä, joka tuota vaalit voittanutta ehdokasta äänesti.

Luulin eläväni maailmassa, joka tekee kaikkensa ottaakseen pieniä askeleita kohti tasa-arvoisempaa ja yhtenäisempää maailmaa.

Tänään askeleet johtivat jonnekin ihan muualle.

Hoping for peace, that’s all.

Petra

 

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *