This Is How I Feed My Crown

Heartbeats_PetraKorpi_paris_hair1-11Heartbeats_PetraKorpi_paris_hair1-2Heartbeats_PetraKorpi_paris_hair1-9 Tässäpä on ehkä yksi kysytyimpiä postauksia ja sekös meikäläistä ihmetyttää.

En ole koskaan ollut kummoinen tukanlaittaja. Aina menossa ponnari päässä ja juhlissakin koen usein kiinni olevan kampauksen juhlallisemmaksi. Lässähtänyt kiharapehko ei ole helpoin ja se on seikka, joka edellä useimmiten hiusasioissa menen. Upeat Victoria’s Secret laineet ovat tietty monen naisen unelma, omani myös, mutta en voisi kuvitella että käyttäisin aamuisin kymmentä minuuttia, saatika tuota kauempaa, hiusten laittoon.

Homman pitää sujua nopsaa ja olla helppoa.

Saan teiltä paljon kysymyksiä siitä, kuinka hiuksiani hoidan. Tämä on tosiaan hämmentänyt minua, sillä en koe tukkani olevan mitenkään wowzikabowwowwww upeat. Sukuni naisilla on itse asiassa ennemminkin ohuehkot, perisuomalaiset hiukset. Äitini on sanonut, että teki parhaansa ollakseen tukistamatta meitä lapsena ihan jo pelkästään siksi, ettei vikatkin haituvat lähtisi päästä. LOL!

Heartbeats_PetraKorpi_paris_hair1-7Heartbeats_PetraKorpi_paris_hair1Ymmärrän hyvin, että hiuksiin halutaan panostaa. Ovathan ne etenkin meillä naisilla se kruunumme, jota käytämme päivittäin. Paksut, ohuet, luonnonkiharat, afro, harmaantuva, kaljuuntuva.. luoja on suonut niin erilaisia kuontaloita meille kaikille, mutta voit myös itse tehdä valintoja, jotka edesauttavat hiusten hyvinvointia.

– ravinto –

Juttelin muutama kuukausi takaperin maailman ihanimman kampaajani Millan kanssa ja jutustelumme meni kutakuinkin näin:

P: “kääks, lukijat kyselevät hiusvinkkien perään. mitä hitsiä heille vastaan kun olen itse niin laiska tukan kanssa?”
M hetkeäkään pohtimatta: “no kerrot mitä syöt ja siitä kuinka iso merkitys ravinnolla on hiuksiin”
P: “ah juu, totta puhut”

Milla jos joku olisi voinut luetella kaikki mahdolliset kampaajakikkansa (joita epäilemättä on niitäkin hänellä vino pino) tai suositella jotain ökykallista tuotesarjaa tyylillä: “nämä ovat tosi laadukkaita ja hyviä, suosittele näitä”

Tärkein vinkkini hiuksiin liityen on siis tässä: syötä ja ravitse niitä sisältä päin! Ihan saman vinkin olen antanut myös ihoon liittyen.

-ravinto merkkaa –

Hiukset ovat käytännössä proteiinia, joten sitä ne myös tarvitsevat voidakseen hyvin. Hiukset rakastavat myös rautaa ja sinkkiä, eli muistathan rouskutella niitä linssejä, pinaattia ja parsakaalia kuten myös sillon tällöin halutessasi punaista lihaa. Myös äyriäisissä ja täysjyväviljoissa on hyvin sinkkiä. Omega-3 on myös hiusten bestis. Rasvainen kala kuten lohi tekee taikoja tukalle, joten suosittelen nauttimaan sitä monta kertaa viikossa. Telkussakin näkyvissä hiuslisäravinnemainoksissa mainitaan aina biotiini. Biotiini on ihmiselle välttämätön vesiliukoinen B7-vitamiini, joka osallistuu solujen kasvuun ja jonka on todettu vahvistavan hiusten rakennetta. Biotiinia saat hyvin muun muassa kananmunasta, viljatuotteista sekä maksasta.

– hiusten pesu –

Mitä harvemmin sen parempi. On viikkoja kun pesen tukkani vain kerran. Pääni ei ole pahin mahdollinen hikoilemaan, mutta vaikka näin olisi, hoitaa kuivashampoo tilanteen usein yllättävän mallikkaasti. Liika pesu kuivattaa päänahkaa ja se taas vuorostaan pahentaa hiusten rasvoittumista.

– ei shokkikäsittelyille –

Jossain vaiheessa halusin aina uudistaa hiuksiani kunnes ymmärsin, että omaa luonnollista väriäni lähellä oleva vaalea väri toimii parhaiten. Tylsää? Ehkä, mutta toimivaksi todettu. Sävyä on toki kiva välillä hieman muuttaa suuntaan tai toiseen, mutta isoja hiusremontteja en ole tehnyt pieneen ikuisuuteen. Iso muutos voi tilanteesta riippuen oli kunnon shokki hiuksille, jotka kantavat kaunaa asiasta yllättävän pitkään. Hyvä puoli asiassa on myös se, että pennosia säästyy kauhea kasa kun kampaajalla ei tarvitse juosta joka kuukausi.

– älä pelkää öljyjä –

Etenkin ohuisiin hiuksiin tuntuu hölmöltä lisätä öljyä, kun tunne sen myötä on vaan ja ainoastaan litistävä ja latistava. Oma lempparini on hieman tylsä, koska tuote on niin hypetetty ja aika hintava eli Moroccan Oilin öljy, jota käytän aina puuhekuiviin hiuksiin suihkun jälkeen. Halvempi keino on käyttää esimerkiksi kookos- ja/tai avokadoöljyä hiusmaskin omaisesti: sekoita 2 tl kumpaakin öljyä keskenään, levitä hyvin kaikkialle hiuksiin ja anna vaikuttaa 15min ennen kuin hyppäät suihkuun pesemään tukan normaaliin tapaasi.

– vaihtele hiustuotteita

Kun kerta sitä kuitenkin kysyisitte: oma shampoolempparini on Kiehl’s:n Amino Acid shampoo (ei sponssattu mainos!) ja vakkari hiuksiin jätettävä hoitsikkani on Schwarzkopfin BC Moisture Kick, jota hamstraan usein esimerkiksi Hullareilta. Hiustuotteisiin ei tarvitse käyttää älytöntä määrää rahaa, päin vastoin, mutta suosittelen ehdottomasti vaihtelemaan tuotteita silloin tällöin. Tämä voi olla osittain oman pääni sisällä, mutta hiukset tuntuvat kyllästyvän tuotteisiin ja kaipaavat vaihtelua.

Moni olisi varmaan halunnut kuulla vielä enempi tuotelemppareistani, mutta en viitsinyt repiä niitä hatusta, kun sellaisia ei ole. Tykkään monenlaisista shamppoista, lakoista, kuivashamppoista jne. En ole näiden suhteen LÄHESKÄÄN niin kranttu kuin ruuan. MUTTA mikäli vaan voin ja raaskin, niin valitsen ehdottomasti jonkun puhtaamman sarjan. Ovat hintavampia, mutta pesen hiukseni niin harvoin (luojan kiitos kuivashampoolle!), ettei se panostus tunnu kukkarossa niin painavalta.

Näiden kuvien ottohetkellä tarkoitukseni ei lainkaan ollut kuvata “hiuskuvia”. Halusin valita tähän postaukseen luonnollisetkä kuvat, en viimeistä piirtoa myöten tuccajumalatarmaisia. Olin pessyt hiukseni kyllä poikkeuksellisesti juuri tuona aamuna, kuivattanut nopsaa hieman föönillä ja sutaissut niskaan kiinni pikku nutturalle. Simsalabim, hiuksiin tulee tämän myötä kivasti vähän eloa ja lainetta. Ruiskaus suolasuihketta ja valmis!

Kuvia ottaessa olin käynyt edellisen kerran kampaajan tuolissa noin 3kk aiemmin. Kesä ja aurinko tekevät aina taikojaan (ja välillä toki pahuuksiaan) vaaleaan pehkooni 🙂

Kuten aina, kuulisin mieluusti teidän vinkkejä ja parhaaksi kokemianne kikkoja kiireiseen arkeen.

x,

Petra

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *