Heartbeats Wellness

Talk And Write About Your Goals & Dreams

heartbeats_petrakorpi_talkaboutyourdreams3heartbeats_petrakorpi_talkaboutyourdreams2heartbeats_petrakorpi_talkaboutyourdreamsheartbeats_petrakorpi_talkaboutyourdreams1Jo teininä kesätöiden ollessa kiven alla oli isäni neuvo lukuisten työhakemusten lähettelyn sijaan ottaa puhelin kauniiseen käteen tai marssia itse paikan päälle mahdolliseen työpaikkaan.

Nööyyyhhhh!

Tuohan oli ujohkolle tytölle aika paha nakki, mutta ehdottomasti opettavainen sellainen.

Joutui miettimään mitä sitä oikein sanoo, kuinka kättelee, katsoo silmiin ja puhuu “fiksuja”.

Moni työpaikkani tämän jälkeen on jollain tapaa “tippunut” eteeni. Onnenlikka? Ehkä sitäkin, mutta en missään nimessä koe että kyseessä on vain sattumaa, säkäpeliä tai minkäänlainen lusikka suussa. Monta kertaa olen jäänyt työhaastattelussa kakkoseksi ja älyttömän monta kertaa koko haastattelukutsu jäi saamatta, mutta jostain sitä työtä on aina lopulta löytynyt ja monesti olen saanut kiittää itseäni siitä, että olen puhunut asioista ääneen.

Vasta viime vuosien aikana olen tajunnut kuinka iso merkitys sillä on, että puhuu asioista ääneen. Ei vaan työmaailmassa vaan yleisesti elämässä. Vanhemmille, kavereille, kavereiden kavereille, poikaystävälle, terapeutille, opelle ja pomolle. Vaikka oraville ja muurahaisillekin.

Ei mitään ihmeellistä toitottamista tai jaarittelua tietenkään, vaan omien ajatusten ja toiveiden jakamista niille ympärillä oleville ihmisille.

Unelmista ja tavoitteista voi ja kannattaa puhumisen lisäksi kirjoittaa. Tämän sanotaan vaikuttavan suuresti alitajuntaamme ja olevan voimakas itsensä kehittämisen tapa (jopa 42% useammin tavoite toteutuu jos olet kirjoitanut sen ylös! *lähde). Kirjoittamista kannattaa tehdä säännöllisesti, ei vaan näin vuoden alussa.

Unelma jolle asetat aikataulun on tavoite. 
Tavoite jonka purat askeleihin on suunnitelma. 
Suunnitelma jota seuraat auttaa toteuttamaan unelmasi. 

Puhu. Kirjoita. Tee aloite. Ole rohkea.

Kun puhut unelmistasi varaudu siihenkin, että ihmiset eivät usko sinuun ja pyörittelevät silmiään. Useimmiten nuo henkilöt eivät tarkoita pahaa, he eivät vaan ymmärrä sinua. Joskus tämä saattaa vaan vahvistaa omaa suuntaasi ja sisuasi, jopa enemmän kuin sinua myötäilevien ihmisten kanssa jutellessa tekisi.

Vinkkinä kuitenkin kaikille; maailmassa on jo tarpeeksi unelmien tallojia ja ideoiden dissaajia! Älä ole yksi heistä!

Näin uuden vuoden aikaan monilla on tapana tehdä lupauksia. Lupausten sijaan suosisin jonkinlaisen systeemin/rutiinin kehittämistä, jolloin pääset tavoitteeseesi puoliksi vahingossa. 100 eri lupauksen sijaan keskittyisin yhteen tai kahteen.

Tein meille Markun kanssa unelmien lasipurkin, jonne molemmat kirjoittaa kerran viikossa jonkun toiveen/ajatuksen/unelman ja nämä luemme yhdessä vuoden kuluttua. Tulee pitää mielessä ettei liian isoja eikä pieniä unelmia ole olemassakaan.

Tosi jännittävä nähdä kuinka moni unelmakassan toiveista on saattanut siinä vaiheessa jo toteutua.

Samaa voi tehdä myös kiitollisuusteemalla, tiheämmällä tahdilla ja jakaa kiitollisuutta tuovia asioita kenties vaikka viikottain jos ei päivittäin toisen kanssa.

Soita siis kaverisi kanssasi kävelylle ja kahville ja jakakaa rohkeasti keskenänne niitä isoimpiakin unelmianne! Lupaan että sekä fiilis että motivaatio kohenevat!

x,

Petra

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Lii
  January 3, 2017 at 18:59

  Oma äitini on aina toittotanut minulle samaa. Että sanon toiveeni ääneen ja lähden tavoittelemaan niitä. Välillä myöskin sanoa niitä peilin edessä joka voi vielä paremmin sisäistää sen itseensä 🙂

  • Reply
   Petra Korpi
   January 4, 2017 at 10:16

   Ihana ja fiksu äiti <3 Tuo peilin edessä puhuminen on kyllä hyvä keino! Käytin sitä kouluaikoina paljon myös esitelmiä ja muita puheita harjoitellessa 🙂

 • Reply
  lotta
  January 3, 2017 at 22:40

  ihania ajatuksia! kiitos muistutuksesta 🙂

  • Reply
   Petra Korpi
   January 4, 2017 at 10:14

   Lotta <3 Melkein kaikki asiat joista täällä jaarittelen on monelle tuttuja juttuja, mutta juuri se muistutus voi tulla tarpeeseen 🙂

 • Reply
  Paquela
  January 5, 2017 at 15:41

  Se on just näin! Kiitos muistutuksesta 🍀🍀 oon usein ihailut tota sun paitaa! Saako kysyä mikä merkki? 😍

  • Reply
   Petra Korpi
   January 6, 2017 at 07:02

   Olehan hyvä ❤️ Paita on pari vuotta sitten reissusta joltain markkinoilta, enkä kyllä tiedä siitä enempää, selän lapussa lukee SweetLife mutta googlettamalla en kyllä löytänyt tuollaista. Lol, ei siis varmastikaan valitettavasti mikään “merkkipaita”, jota voisit helposti koittaa metsästää jostain x)

 • Reply
  Lilli Laine
  January 18, 2017 at 15:02

  Ihania kuvia, kuvaatko itse paljon? Kiva blogi, täytyy alkaa seuraamaan.

  • Reply
   Petra Korpi
   January 20, 2017 at 18:26

   Voi kiitos Lilli! Juu tykkään kuvailla, samoin kuin Markku. Ihanaa kevään odottelua sulle ❤

  Leave a Reply