Lollipops For My Dad AKA My Superhero

heartbeats_petrakorpi_fathersday_lollipop4Heartbeats_petrakorpi_fathersday_lollipop3Paras idea vähään aikaan: tikkareita iskälle <3

Bongasin tämän hauskan ohjeen ihanasta Olgan uudesta kirjasta, Olgan joulu.

Ovat toki jouluisia, mutta niin on kelikin, joten sopivat isänpäivän herkuiksi mainiosti.

Iskäni tykkää suklaasta sekä pähkinöistä, ja näistä tikuista löytyy molempia. Parasta on niiden lyhyt sisällysluettelo, joka on puhdas ja hyväksi sinulle. Olgan ohjeesta poiketen käytin suklaana Fazerin premium tummaa 70% suklaata.

Voisi kuvitella, että tällaiset “terveys”tikut ovat lähinnä aikuisten makuun, mutta maistuivat lapsillekin mainiosti.

Heartbeats_petrakorpi_fathersday_lollipopHeartbeats_petrakorpi_fathersday_lollipop2Haluatteko kuulla miten tikut tehdään?

Jooooooooo! Jesss.

Tarvitset puoliksi leikattuja grillitikkuja (yritin etsiä valkoisia mutta en hätäpäissäni löytänyt, joten normit saivat kelvata).

Sujauta tikkujen päihin kuivattuja aprikooseja ja kuivattuja luumuja. Yhdessä tai erikseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja dippaa tikkarit suklaaseen. Nosta leivinpaperille kuivumaan ja koristele heti haluamillasi koristeilla. Nonparellit ja pähkinärouhe (käytin mantelirouhetta) toimivat hyvin. Tuosta Fazerin 100g tummasta suklaasta tuli noin 15 tikkaria, mutta Olgan ohjeessa suklaan määrä oli isompi. Varaudu tekemään tikkareita paljon, ovat TOSI KOUKUTTAVIA! Kun ovat valmiita, voit laittaa ne jäähtymään hetkeksi jääkaappiin.

Varoitus: puuha on melko sotkuista, mutta hauskaa ja palkitsevaa, eikä aikaa kuluu kauaa!

ISIT TYKKÄÄ 100VARMASTI!

On muutenkin suosituksen arvoinen tuo Olgan kirja, tykkään siitä erityisesti sen tarpeeksi ronskien ohjeiden vuoksi. Nämä tikkarit ovat varmaan ne hifeimmät jutut kirjan sivuilta. Monen ohjeen ainesosaluettelo on tosi lyhyt, ja siitähän mä tykkään 🙂

Aijon kokeilla ehdottomasti ainakin Olgan porkkana-kvinoavuokaa, punajuuri-aura-taateleita ja uunijuurisellereitä. Ahh ja helppoa lanttulaatikkoa.

Tulee NÄLKÄ jo pelkästään katsellessa kirjan reseptejä ja joulufiilis tarttuu väkisinkin.

Muistakaahan halia isi hajalle sunnuntaina ja kertokaa kuinka tikkarit sankarille maistuivat 😉

x,

Petra

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *