Helsingin Helmet: Vehreä Keidas Keskellä Kaupunkia

Ajattelin aloittaa uuden postaus-sarjan nimeltä Helsingin helmet.

Aikoinaan kun kävin Tampereelta Helsingin visiitellä, rajoittui tämä lähinnä Aleksanterinkadun ja Forumin välille. Duh, ei välttämättä sitä kauneinta Helsinkiä.

Nyt Helsingin vuosia on jo melkein kymmenisen takana. Joten – olipa kyseessä kaupungin paras kulmakarvojen värjääjä, kuumin joogastudio tai maukkain aamiaisbuffa, niin vinkkailen näistä mieluusti.

Aloitan antamalla ylistyssanani Kaisaniemen kasvitieteelliselle puutarhalle, jossa vast ikään taas vierailin. Paikan on oltava yksi lemppareistani (tämän lisäksi) koko Helsingissä. Taidan olla tropiikin tyttöjä, sillä se vehreys, kosteus ja kasvien omintakeisuus saivat oloni melkein euforiseksi. Enkä edes ole mikään kukkaistyttö, kotoamme löytyy tasan kaksi kaktusta ja palmunvehka, joka kuulemma pärjää vaikka pimeässä komerossa.

Suosittelen lämpimästi ohjattua kierrosta, sillä näin opit paljon mielenkiintoista tietoa kasveista. Missä pippuri kasvaa, miltä kaakaopapu näyttää ja mistä kasvista orjakauppa on lähtöisin.

Ja arvatkaas että kuika paljon tuo puutarhan upeus, jättilumme, pystyy kilomäärässä päällään kannattelemaan?

65kg!! Aikamoinen power plant!

Tässä siis paras Helsinki-vinkkini syksyn loskapäiviä silmällä pitäen.

x,

Petra

 

 

Follow:
Petra Korpi

4 Comments

 1. Suvi
  September 13, 2017 / 09:42

  Tuolla on tullutkin käytyä pariin kertaan, mutta viime kerrasta on jo aikaa. Tänä syksynä voisi mennäkin vaikka kummityttösen kanssa! On kyllä kaunis paikka! 🌸 Siskoni kävi ottamassa hääkuvansa tuolla ulkopuutarhassa.

  • Petra Korpi
   Author
   September 30, 2017 / 18:41

   Ihana idis viedä kummityttö tuonne! Hän ihastuu varmasti! Jättilumpeet sulattavat varmasti hänen 💖Ja jestas, hääkuvista tuli varmasti upeita!

 2. Emmi
  September 29, 2017 / 14:10

  Ehdin jo kesällä huolestua, että eikai mun lempparibloggaajani ole lopettanut. Ja vitsi mikä yllätys olikaan, kun pienen tauon jälkeen tulin kurkkaamaan ja täällä odottelikin uusia postauksia luettavana <3 Saan täältä niin paljon inspiraatiota (tasapainoisella tavalla) terveelliseen elämään. Yleensä blogeja lukiessa poimin niistä vain ne itselleni mielenkiintoisimmat postaukset ihan ajatuksella luettavaksi, mutta täällä tulee kyllä aina ahmittua kaikki sisältö 😀 Mielelläni luen juuri liikunta-, ruoka- (sekä reseptit että ravintolasuositukset), matkustus- ja vähän muotijuttujakin. Taitaa mennä mielenkiinnonkohteet aika hyvin yksiin, kun blogistasi löytyy sopivasti kaikkia noita! Innolla odotan myös tulevaa YesGirliä, vaikuttaa jo nyt ihan parhaalta sivustolta!

  • Petra Korpi
   Author
   September 30, 2017 / 18:47

   Emmi ❤️❤️❤️Ihana kommentti! Juuri tämänlaisen palautteen takia ryhdistäydyin taas kirjoittelemaan. Nyt tosin mennyt aika yes girlin parissa mutta siitä tulee varmasti tosi sun näköinen paikka myös 😙 Sitä ei tarvitsekaan odotella enää kauaa 💕

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *