Heartbeats: Mini-Holiday In Tallinn

Sometimes just a mini-break from your everyday life can make you feel like a totally new person. It doesn’t have to take much, much time nor money. Maybe a long brunch with a friend you haven’t seen in a long time, some alone time with a book or trying out a new restaurant with your beau.

We ended up putting a little more effort this time and took a ferry to Tallinn. Tallinn is a lovely city across the Baltic Sea in Estonia, that we like to visit whenever possible. Their restaurant scene there is so so good and ahead of Helsinki in many ways. I’d like to recommend a restaurant called Noa from all my heart. Noa is fairly new and it was my first time there. I loved everything about our long lunch in the sun. The venue, food, service, interior, colors, ocean view and bathrooms were all top notch. Of course that is to be expected when the prices are same as in Finland, meaning really high, but the deliciousness melted my mind so I didn’t think about the euros that much. This mini-holiday really did its trick!

image

< what a pretty logo and oh the view >

 

image

 

image

< amazing appetizers: eggplant and tartar >

image

< ‘please bring me everything from the list’ kind of a menu >

 

image

< kebab anyone? >

 

image

< vanilla and passion fruit dessert with some wood sorrel >

 

image

 

 

image

 

 

image

< we walked to this old pier nearby Noa and took some cheesy pics >

 

image

 

 

image

 

13 things that get me relaxed:

♥ travelling

♥ being alone

♥ cleaning and organizing, especially the results of it (my ocd tendencies are bad at times)

♥ warm weather

♥ long walks

♥ trying out new stuff in the kitchen

♥ good coffee at some cute Café

♥ reading and listening to podcasts and watching TV too, especially my faves Suits and Breaking Bad. Oh and nature documents are my all time favorites.

♥ getting s**t done, not only cleaning related but anything from business to pleasure

♥ morning yoga and maybe a little meditation (been trying to incorporate a little meditation to my mornings and I think I’m slowly getting the hang of it)

♥ sweating (exercise or sauna)

♥ waking up early (I’m a weirdo I know but I guess I just love long mornings)

♥ eating clean while enjoying my cheat meals too (think chia pudding, salmon salad,green smoothies / pizza, ice cream and waffles)

Hope you had a relaxing weekend and let the new week begin with energy!

-P

 

Joskus pikku breikki arkeen on kaikki mitä se vaatii. Rentoutuminen meinaan. Fiilis voi muuttua suurestikin, kun teet jotain normiarjesta poikkeavaa. Ystävän kanssa jaettu brunssihetki tyttöjen juttuineen, yksin kirjan kanssa vietetty aamupäivä tai vaikka uuden ravintolan testaaminen – kaikilla meillä on omat keinomme. Pointti on siinä, että sen ei tarvitse vaatia
niin paljoa, ei aikaa eikä rahaa. Pienikin juttu voi riittää tuomaan sen rennon ”lomafiiliksen” kunhan muistat tarttua siihen. (pitääpä itsekin muistaa tämä talsiessa Helsingin pimeitä ja loskaisia katuja marraskuun lopussa)

Panostettiin minilomaan nyt kertaheitolla enemmän ja vietettiin yksi sunnuntai Tallinnassa. Edestakas paatit Helsingistä ei paljoa kirpaise ja kaupunki on muutenkin helppo yhden päivän visiitille. Tallinnan ravintolaskene on tulikuuma ja Helsinkiä edellä monella tapaa. Tällä nimenomaisella reissulla sydämeni vei uudehko ravintola nimeltä Noa. Ruoka, palvelu,
sisustus, värit, maisema ja koko paikka olivat ihan täys10! Aurinkoinen ja pitkä lounas oli kesän paras ja kiitin tarjoilijaa erityisesti tasalaatuisuudesta. Jokainen kuudesta syömästämme annoksesta olivat taivaallisia. Noa on ihan suomihintainen, joten tason toki kuuluukin olla korkealla. Joka tapauksessa silmät, mieli ja kieli lepäsivät eli miniloma todella teki tehtävänsä 😉

Jos innostuit ravintolasta suosittelen sijainnin vuoksi joko taksia (noin 20€ per suunta Tallinnan keskustasta) tai bussia. Ainakin bussi nro 1a menee ihan viereen ja maksaa 1,15€/pää. Ei muuta kuin Noaan mars!

 

13 asiaa joista rentoudun:

♥ matkustelu (mihin ja koska tahansa!)

♥ yksin olo

♥ siivoaminen, organisointi ja niiden lopputulos (ocd häröilyni on enemmän kuin tuttua poikaystävälleni)

♥ lämmin sää

♥ pitkät kävelylenkit

♥ uudet reseptit/keittiökokeilut

♥ hyvä kahvi söpössä kahvilassa

♥ lukeminen ja podcastien kuunteleminen, myös telkun katselu ja etenkin Suits, Breaking Bad, Silta ja kaikki mahdolliset luontodokkarit

♥ veemäisten asioiden aikaansaanti

♥ aamujooga ja meditointi (meditointia olen yrittänyt hitaasti saada osaksi aamuja ja luulen että olen pikku hiljaa löytämässä jyvän)

♥ hikoilu (treenin tai saunan ansiosta)

♥ aikaisin herääminen (joojoo outoa mutta tykkään kai vaan niin paljon pitkistä aamuista ja silloin saan aina parhaiten aikaan
asioita)

♥ puhdas ruoka / cheat meals tasapainoilu ja molemmista nauttiminen

 

Toivottavasti teilläkin oli rentouttava viikonloppua ja uusi viikko on energisesti käynnissä!

 

-P

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *