Favorite Heartbeats: O-O-Oregano (+ My Garlicky Breath)

Heartbeats_petrakorpi_flu_oregano_oil_garlic

<< Lemon and garlic are my old trusted friends but who’s this new family member in the small bottle? >>

Heartbeats_petrakorpi_flu_honey_turmeric_cinnamon

<< A big spoonful of honey topped with turmeric and cinnamon. Works wonders – flu or no flu! >>

Heartbeats_petrakorpi_flu_oregano_oil

< This one from Soria Natural is 100% oregano oil. Some options are mixed with olive oil and therefore a little less powerful >

Ei se cayennekaan kaikkea onnistu torjumaan.

Lauantaina nimittäin kehooni iski kuume ja kurkkuuni kaktus. Äänikin läks ja vaakatila on ollut siitä lähtien ainut käypä vaihtoehto. Onneksi osasin tuona aamuna kuunnella kehoni viestejä, sillä sovittuna olisi ollut hotjooga ystäväni kanssa. Piti purra huultani kirjoittaessani hänelle “nyt on vähän outo olo” viestiä. Ärsytti vimmatusti, mutta myöhemmin tulin kiittäneeksi itseäni. Oman kehon kuuntelun tulisi mennä aina kaiken muun edelle, mutta hitsi kun se on vaikeaa välillä.

Pyrin aina optimistisena olemaan ajattelematta kuumetta, mutta eilen siskoni Kiiran saapuessa meille viikoksi kylään, kysyi hän jotain “onko paljonkin kuumetta?” tyylistä. En ollut mitannut, sillä en pidä lainkaan meidän uudesta, hienosta ja kalliista elektronisesta kuumemittarista, jolla ei mukamas tarvitse tehdä muuta kuin tähdätä ohimolle. Se antaa joka kerta lukemia maan ja taivaan väliltä ja luotan siksi enemmän omiin tuntemuksiini kuin siihen masiinaan. Vanha elohopeinen mittari tiesi kuitenkin mistä puhuu ja tällä lukema oli 39 astetta. Whoopsie, ei ihme että olo oli kuin traktorin alle jääneellä!

Tänään aamulla ihmettelin kuinka pahanmakuista mandariinia Markku pakotti meikäläistä syömään. Selvisi että vika ei ole mandariinissa, vaan omassa valkosipulinlöyhkäisessä suussani. Whoopsie x 2!

Edellisellä kerralla jaoin täsmäiskukeinoni flunssaa vastaan, joista yksi on raaka valkosipuli. Kaikkien masu ei sitä siedä, mutta itse tykkään sen rouskuttamisesta ja vitsi miten se avaakaan myös tukossa olevaa ääntäni.

Viimekertaisen jälkeen olen myös viisastunut yhden pikku pullon verran. Oreganoöljystä oli jo tuolloin puhe ja olen ihan myyty. T-O-D-E-L-L-A tymäkkää (siis sellaista tulisen tymäkkää tälle tulennielijällekin) ja toimivaa tavaraa! Sekoitan sitä pari tippaa vesilasilliseen tai hunajalusikalliseen. Tekee tosi hyvää! Nyt ei rahkeet riitä kaikkien hyötyjen luettelemiseen, ehkäpä teen erillisen postauksen kun virtaa riittää.

Kertokaahan jos teillä on rohtotohtorin kykyjä tai muuten vaan killerivinkkejä lisää? Haluan nopeasti tolpilleni!

x,

pöpö-P

 

I guess I’m forced to admit that cayenne doesn’t make me unstoppable 😉

On Saturday morning I woke up excited because I had scheduled a hot yoga session with a friend. I felt a little odd and bit my lip while texting her that I just had to skip. I’m more than happy that I listened to my body because what was about to hit me was fever and a huge cactus. 

I hadn’t measured my fever because I try to be optimistic (and I hate our new and expensive electronic thermometer that shows some really weird numbers from time to time). But when my sis Kiira arrived yesterday to stay with us for a week and asked about my fever, I had to look and see. We found an old but trusty thermometer and the number it was showing was 39 degrees celsius. Whoopsie!

Today morning I was wondering  out loud how awfully tasting mandarins Markku forced me to eat. But…… turned out that the taste was like that just because my garlicky mouth. Whoopsie x 2!

Previous time being sick I shared my tips and tricks for beating the flu. You’ll find garlic from the list and I just love to munch on raw garlic. Not everyone’s stomach likes it, but I’m happy mine does. 

Last time I also mentioned about oregano oil and I feel so much wiser now thanks to that small bottle. Let me tell you guys it’s one heck of a powerful oil. Stronger than Arnold during his best days! I like spicy stuff but this one is just oooohhhh spiceyyyy. I mix 2 tiny drops of it into a glass of water or swallow the drops with a spoonful of honey. I’m too beat to write about all the benefits right now, but I’ll promise to do it later.

Do any of you posses any wicked herb doctor know how or do you just have some kick-ass tips for fighting the flu? I’d love to get back up and running asap!

x, 

P

 

Follow:
Petra Korpi

4 Comments

 1. Heta
  March 7, 2016 / 18:18

  Pikaista paranemista!
  Itse olen keitellyt flunssajuomaa seuraavaan tapaan:
  Iso mukillinen vettä keitetään kattilassa tuoreiden inkivääriviipaleiden kanssa. Joukkoon sitruunamehua ja hunajaa maun mukaan. Maku on yllättävänkin hyvä 😉

  • Petra Korpi
   Author
   March 7, 2016 / 18:24

   Kiitti Heta toivotuksista ja juomavinkistä! Tuo kombo on kyllä oikein hyväksi havaittu! Nyt näköjään kyseessä sitkeämpi pöpö kun viipyy näin kauan…

 2. March 8, 2016 / 08:49

  Olin juuri itse neljä päivää kuumeessa ja voi pojat miten olo voi vieläkin olla vetelä vaikka toinen kuumeeton päivä jo starttaamassa..parasta on lepo, lepo, lepo eli tsemppiä! Itse käytin hurjia määriä sinkkiä, sitruunaa, hunajaa ja inkivääriä viime päivät, ja hei nenäkannua!!! Sillä välttyy pitkältä jälkiyskimiseltä ja tukkoisuudelta 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   March 8, 2016 / 08:55

   Ähh tätä on nyt pahemman kerran liikkeellä! Hyvä että oot Laura toipumaan päin ja kiitti kun muistuttelit nenäkannusta! Se meinaa unohtua kun on kylppärin kaapissa (eikä siellä pöydällä esillä). Se tosiaan varmasti jeesaa tähän hinkuyskään :S Tsemppiä sulle vielä myös, eiköhän ne voimat pian jo palaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *