Favorite Heartbeats: Hello Holiday

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_13

<< Arrived from Rome to Livorno and our AMAZING Bed & Breakfast (a separate post to come!) >>

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_12

<< Watching the Livorno sunset from one cute and small harbor restaurant. NO TOURISTS IN SIGHT – major success! >>

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_11

<< Had to stop by and say hello to the leaning tower of Pisa. I tried tricking Markku into taking those typical tourist pics but didn’t succeed 😉 >>

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_9

<< Streets of Vernazza definitely had character in them! >>

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_8

<< Our sunny picnic on a boat we rented in Cinque Terre! Salute with plastic cups! >>

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_7

<< I’m usually into white umbrellas but this is just so much more fun to look at! >>

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_5

<< An iced coffee with a view, please! OH MY GOSH these hiking route views were spectacular! >>

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_4

<< Cooling myself down with 2 popsicles since I couldn’t pick just 1 flavor. A recipe of my own coming your way tomorrow! >>

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_3

<< Debating on which peach is the best; white or yellow? Answer: this time yellow. SOOO yummy I could die! >>

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_2

<< Typical Portofino view >>

PetraKorpi_heartbeats_favorites_italy_1

<< Bye Italy, see you soon again! >>

Italia ei pettänyt taaskaan. Milano – Rooma – Livorno – Pisa – Cinque Terre – Portofino. Matkareitti oli äärimmäisen onnistunut, joskin ei ihan stressitön kun laukkuja sai olla pakkaamassa ja karttaa lukemassa aika moneen otteeseen. Olemme uteliaita ja siksi kai ahmimme lomallekin aina vilinää ja vilskettä.

Jaan jokaisesta kaupungista erikseen Heartbeats-matkavinkkini, luulen että sillä tavoin saatte eniten irti näistä kohteista.

Yksi asia, joka toimii 100varmasti kaupungissa kuin kaupungissa, olitpa sitten Italiassa tai Kiinassa, on avoin ja iloinen reissumieli. Nostaisin esiin vielä erikseen hymyn, sillä se voi viedä yllättävänkin pitkälle. Yksi ilta juttelimme italalaisen Afrikassa asuvan pariskunnan kanssa koko dinnerin ajan (puheenaiheet pomppivat nokkosperhosista YK:hon ja anjoviksista löytökoiriin). Toisena iltana lähdimme nuorten paikallisten opastamana vieruskylään syömään paikalliseen “salakapakkaan” ja ehtipä Markku yhtenä päivänä avustamaan Vernazzan satamamiehiä paattien maihinhilauksessakin myrskyn varalta. Viimeisenä Portofinon iltana sain ruusun Pellegrino vesipullossa vieruspöydässämme istuneelta ranskalaiselta herramieheltä, joka illallisti siinä fiinin vaimonsa kera. Super vimpan päälle pariskunta isoilla dimangeilla varustettuna, mutta avuliaasti ja lämpimästi juttelivat kanssamme ihan niitä näitä. Ruusu kuivahti, mutta toin sen silti kotiin asti.

Joskus kielimuuri tekee hommasta tahmeampaa, mutta elekielellä ja universiaalilla kielisekoituksella pärjää ihan hyvin. Emme puhu kumpikaan italiaa lainkaan, mutta hyvin pärjättiin joka paikassa, vaikka metsästimme vimmatusti aina niitä vähiten turistien suosimia mestoja.

Laitan koska tahansa pääni pantiksi, että lempeällä hymyllä vedät puoleesi ihmisiä ja kannustat heitä juttelemaan sinulle. Juttelu ventovieraiden kanssa on itse asiassa aika rentouttavaa. Ja AINA opit jotain uutta! Meitä suomalaisia pidetään ujoina ja rujoina, mutta höpönlöpö – hymyä kehiin ja rohkeasti suuta auki.

Lomamoodi jatkuu meidän suunnatessa jo huomenna Pariisiin loppuviikoksi. Ollessamme viimeksi Pariisissa, oli kaupunk juuri kohdannut mitä hirveimmän terroriteon. Nyt koko maata, ja samalla koko maailmaa, koetellaan taas. Kotiin en jäisi siltikään mistään hinnasta. Gotta spread some love in this cruel world!

Pari kuukautta sitten otin teidät mukaan Adelen keikalle Veronassa ja nyt luvassa on toinen top2 lempparinaisartisteistani:

BEYONCÉ

En meinaa pysyä pöksyissäni. Tiedätte kuinka hullaantunut olen Lemonade-albumista.

Ladies & gentlemen, snäpissä nähdään ellen ole pyörtynyt innostuksissani 🙂

x,

Petra

Follow:
Petra Korpi

8 Comments

 1. Miss M
  July 18, 2016 / 21:34

  Ah, teidän Italian reissu on näyttänyt niiiin hyvältä snäpissä että oon ihan kade! Pidempi Italian kierros olisi itselläkin lomahaaveissa, mutta koska vielä tänä(kään) kesänä (ihana vastavalmistuneen pätkätyöviidakko) ei ole lomaa, toivottavasti ensi vuonna Italia kutsuu ja sit otan sun vinkit haltuun! Ja ah toinen kateus – nauttikaa Pariisista ja Beyoncesta! 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   July 18, 2016 / 21:44

   😗😗😗 kiitos Miss M! Pidän sut iltarukouksissa mielessä ja toivon pidempää Italian lomapätkää ens vuodelle 😉😇

 2. July 19, 2016 / 00:29

  Aivan iiihania kuvia! Ja mitäääh Beyoncé! Super jelly!! Toivottavasti nähdään pian <3

  • Petra Korpi
   Author
   July 19, 2016 / 18:07

   Aww kiitos murusein! Ja aijaaaaa, oon niin fileisssss x) nähdäänhän pian ❤️

 3. July 19, 2016 / 06:04

  Aivan ihania reissukuvia <3

  • Petra Korpi
   Author
   July 19, 2016 / 18:07

   ☀️❤️😗

 4. Linda
  July 22, 2016 / 12:48

  Heippa,
  etsiskelen tässä kiireessä vielä vikalle lomaviikolle reissukohdetta.. Pohdin myös Italian rivieraa ja erityisesti Portofinoa.. Kysyisinkin siis, että millä olitte liikenteessä, autollako? mikäli autolla, niin minne aina jätitte sen (onko edessä kamalia taskuparkkeerauksia..?)

  olen lähdössä varmaankin yksin kierteleen, (enkä usko että saan ketään kuskiksi), joten ajattelin vaan varmistella että näinköhän selviän liikenteestä yksinään vai en.. 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   July 22, 2016 / 19:39

   Heippa Linda! Italian rivieran kohteista ja Portofinosta olen kyllä vinkkejä jakamassa, mutta en ole postauksia ehtinyt vielä työstämään. (jos päädyt sinne niin laita mulle mailia hello@petrakorpi.com, niin laitan must see jutut. Vuokrattiin Roomasta auto, vaikka alkuun oltiin junailun kannalla. Halutaan usein mennä omia teitämme ja koettiinkin auto hyväksi ratkaisuksi. Ei mitään kamalia taskuparkkeja mutta onhan se vähän hässäkkää välillä siellä kapeilla kaduilla. Ainut rajoittava tekijä on Cinque Terren alue ja jotkut sen kylistä. Vernazzaan mennessämme jätimme auton Levanton juna-asemalle, josta oli vajaa 10min junamatka kylään. JUnailukin tuntui ainakin Cinque Terressä olevan tehty helpoksi. Sanoisin että selviät mainiosti kun otat rauhallisen otteen ratista 🙂 Tsemppiä kohdevalintaan ja ihanaa lomaa! Mahtavaa että “uskallat” maailmalle yksin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *