Favorite Heartbeats

Tästä on puoli vahingossa tullut toistuva juttu – edellisviikon lemppari hetkeni ja niiden jakaminen aina maanantaisin. Tykkään ajatuksesta sen takana, viikko on kiva aloittaa positiiviset asiat mielessä.

Kulunut viikonloppu oli silti kaikkea muuta kuin iloinen tai positiivinen. Rauhaton, kamala ja surullinen. Kaikki hirveät uutiset Pariisista ja muualta maailmasta tekivät olosta lamaantuneen. Juutuin sohvalle uutisten eteen ja annoin kyynelten kuivua itsekseen.

Tuntuu niin käsittämättömältä nähdä se kipu, tuska ja pelko, jota jotkut tieten tahtoen tuottavat viattomille ihmisille. Olen menossa Pariisiin muutaman viikon päästä ja toivon että tuo rakkauden kaupunki toipuu pikku hiljaa tästäkin.

Ja joo, tuntuu nyt vähän hölmöltä palata näihin omiin viime viikkoisiin lemppareihini, MUTTA toisaalta, ei viha eikä luovuttaminenkaan auta tässä tilanteessa.

”Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.”
– Martin Luther King, Jr.

Ajatukseni kohtaavat Kingin ja viipyvät taas hetken Pariisissa.


P

 

prayforparis

<< #prayforparis >>

 

favorite_heartbeats_brussel_sprouts

<< Brussel sprouts are in season, yess! They’re just the best lunch, snack, dinner, anything really >>

sunglasses_in_november

<< Sunglasses + Finland + October = happy me >>

Furry_coat

<< I look like a polar bear, I know >>

favorite_heartbeats_liquorice_root

<< Visiting Lakritsifestivaalit (Liquorice Festival). Do you know what’s in the pic? Take a guess 🙂 >>

Bikini_season

<< The cutest jar with a note that makes me smile >>

 

This has sort of accidentally become a regular thing for me – sharing my favorite heartbeats of the previous week on each Monday. I like the thought of it; starting the week on a positive note.

This weekend was anything but positive tough. Unsettling, horrible and sorrowful. All the sad news from Paris and around the world made it difficult to think clear. I somehow felt stuck on the sofa and just let tears dry on their own.

It is so sad to see how much pain and suffer some are able to cause. I will be visiting Paris in a few weeks and wish that the city of love will rally from this and be stronger than ever.

And yes, it does feel a bit stupid to now share these favorite moments from last week, but then again hate or despair won’t do any good either.

 

”Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.”
– Martin Luther King, Jr.

 

My thoughts are with Mr. King.

Peace & Love

P

Follow:
Petra Korpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *