1st Of December Feelings + A Small Gift Guide

heartbeats_petrakorpi_begoodSen on täällä: joulukuu!

Joitakin ihmisiä ahdistaa ja v**uttaa koko jouluhässäkkä, ymmärränymmärrän (no melkein ainakin), kun sitten taas samalla tämä kuu on monien lempiaikaa koko vuodesta – ymmärrän senkin. Olen ehdottomasti jouluihmisten joukossa, mutta en läheltäkään fanaattisimmasta päästä.

Joulu on monella tapaa mielestäni perheen ja etenkin lasten juhla, eikä mikään ole niin hienoa kuin nähdä jouluvalojen kanssa kilpaa säihkyviä lasten silmiä. Joulu on lapsille iso juttu ja kaikkien meidän aikuisten tulisi tehdä kaikkemme, jotta lapset saisivat ihanan, lämpimän ja turvallisen joulun!

Kaikki aikuiset siis hoi: unohtakaa ne viinalärvit, riidat ja valitus.

Muutenkin mieli on kiva pitää keveänä. Jos joulupöydästä ei löydy juuri sitä sun lempparisinappia, niin kannattaako tuota aivan välttämättä sanoa ääneen. (ellet satu olemaan itse järkännyt joulupöydän kaikkine antimineen) Jos olet syystä tai toisesta poissa kotisi joulurutiineista, niin tällöin on sinun vuorosi adaptoitua ja nähdä uudessa ja erilaisessa hyvää. Meillä on kaikilla erilaiset ja toki saat viedä mukanasi omia lempiherkkujasi tai perheesi joulutapoja.

Välttääksemme joululahjastressin kannattaa tonttuilu aloittaa hyvissä ajoin. Tonttuilu ei tarkoita välttämättä satojen eurojen törsäystä materiaan. Jos pennosia piisaa niin mikäs siinä, kyllähän ne lahjat ilahduttavat saajaansa, mutta materian sijaan suosin rahojen laittamisen elämyksiin.

Yksi kiva idea on myös arpoa jokaiselle perheestä/joulukööristä yksi henkilö, jolle tulee hankkia lahja. Näin homma pysyy hanskassa, lahjan takana on kenties enemmän ajatusta ja pakettien avaaminen on kivaa puuhaa (versus se järjetön lahjavuori joka nassun edessä).

Tässä pari kivaa lahjaideaa, joista osa on ilmaisia, osa arvokkaampia.

♡ leffaliput (tai vielä parempi: lupaus viedä ystäväsi/kummilapsesi/äitisi/mummisi leffaan kanssasi!)
♡ huvipuistopäivä ensi kesälle (sopii myös aikuisille)
♡ konserttilahjakortti (Hans Zimmer tulee Hartwallille keväällä kuten tekee myös Cheek ja ELA 🙂 )
♡ laskettelu- tai hiihtoretki (niillekin jotka ovat hiihtäneet viimeksi pakon alla ala-asteella – muistakaa että eväsmakkarat tekee kaikesta kivaa!)
♡ ylläri ravintolaillallinen (varaa henkilön kalenterista ilta ja yllätä romanttisen rennolla dinnerillä – pääkaupunkiseudulla asuville löytyy paljon uusia vaihtiksia Kampin Korttelista)
♡ rusettiluistelua ja kuumaa kaakaota (niin suloista ja hauskaa)
♡ hieronta- tai hemmottelulahjakortti (itse rakastan kiinalaisen lääketieteen hoitoja kuten akupunktiota ja guashaa)
♡ museokortti kulttuurin ystävälle (ja miksei vastahakoisemmallekin)
♡ itsetehdyt villasukat toimii aina
♡ sunnuntaiset pitkät brunssiin päättyvät kävelyt kaverin kanssa (tykkään kävellä hautuumaiden läpi ja Helsingissä reittini meneekin usein Hietsun kulmilla)
♡ käynti Allas Sea Poolilla (mielellään talviaikaan kun ulkona on kylllllmä)
♡ maalaus workshop (osta öljyvärit ja valmiita maalaustauluja ja maalatkaa taidetta vaikka käsin – sopii lapsille ja aikuisille! Itse olen varma että mummini tulee tykkäämään tästä!)
♡ escape room (googlaa jos et ole vielä kuullut näistä)
♡ tuulitunnelissä lentäminen (onkohan näitä Suomessa muualla kuin Pyhtäällä? Huippumakea kokemus, lentokertoja on meikällä takana jo kaksin kappalein. Suosittelen hintavuudestaan huolimatta!)
♡ baletti, ooppera (varsinkin niille, jotka eivät ehdi/pääse tällaisia usein jos koskaan näkemään)
♡ mitä tahansa itsetehtyä ruokaa: saaristolaisleipää, sinappia, laadukasta oliiviöljyä, pipareita, säilöttyjä kasviksia, näkkäriä, pakastemarjoja, riistaa (unelmalahjani olisi iso arkkupakastin täynnä poron- ja hirvenlihaa sekä lakkoja. Kuulihan pukki???)
♡ lahjoita/tee hyvää! lahjoita henkilön x puolesta vaikkapa istutettava puu tai kerää lähipiiristäsi käyttämättömiä pelejä ym. hyväkuntoisia talvitakkeja hyväntekeväisyyteen. Onko naapurissasi kenties puolituttu yh-vanhempi, yllätä hänet glögipullolla tai kutsu luoksesi iltateelle
♡ päiväreissu Tallinnaan (ahh rakastan Tallinnaa ja minireissut sinne ovat mitä parhaimpia arjen keskeyttäjiä! Ostimme juuri alesta Eckerön menopaluupaatit Tallinnaan hintaan 1€ /pää, joten himokalliiksi ulkomaanreissunkaan ei aina tarvitse tulla 😉 )
♡ tavaroista suosikkilahjojani ovat (minkä tahansa oikeaan tarpeeseen tulevan lisäksi) kirjat, pyyhkeet, kynttilät, hyvälaatuiset kuulokkeet, Sorelit, kestävät talvitakit, matkakokoinen musakaiutin, matkalaukut, joogamatot (ja muut kulutukseen joutuvat sporttikamat) ja luomulaatuinen kosmetiikka sekä vitamiini- ja hivenainepurtilot (kyllä, annoin viime vuonna vanhemmilleni muun muassa d-vitamiinia – LOL)

Järkätkää piknikretki joulukuusen äärelle, katselkaa jouluelokuvia yhdessä (the Grinch on mun lemppari), valmistakaa itsetehtyä glögiä (koko kämppä tuoksuu tämän jälkeen joululle! AHH), viettäkää yksi “screenitön päivä” -> ei puhelimia, somea, läppäreitä, maileja, MITÄÄN!) käykää joulukonserteissa (kirkoissa on ihana tunnelma joulun alla), rakentakaa minikokoisia piparitaloja..

Ja se kaikista tärkein: MUISTAKAA OLLA KILTTEJÄ! Tehdää randomisti ystävällisiä eleitä kanssaihmisille, availkaa niitä ovia, pussailkaa, soitelkaa isovanhemmillenne jne. Jottei mene ihan liian imeläksi niin lopetan nyt ja ryhdyn itse näihin samaisiin hommiin.

Mummi here I come!

x,

Petra

PS. Jakakaa tekin ihmeessä fiiliksiänne ja vinkkejänne lahjoihin liittyen kommenttiboxissa. Teiltä lukijoilta saa aina ne parhaat inspiraatioryöpyt 🙂

 

Follow:
Petra Korpi

2 Comments

 1. December 1, 2016 / 21:39

  Aivan ihanat joululahja vinkit! 🙂

  • Petra Korpi
   Author
   December 2, 2016 / 15:59

   ❤️❤️❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *